Nuffnang

Monday, July 18, 2016

Welcoming our Baby # 3 - Harris Shah

Entry London/Paris terpaksa di stopkan kejap coz tuan punya blog dah selamat bersalin last week. Alhamdulillah.... via normal delivery.

Date: 10th July 2017
Time: 3.01 PM
Weight: 3.77 kg
Gender: BOY
Venue: Kedah Medical Centre

Introducing our latest addition, another boy in the family. Harris Shah. 

Harris - pengawal/pelindung
Shah - leader

Mommy now busy berpantang di kampung accompanied by si abg hazry.

Sunday, June 26, 2016

London - Day 3

Date: 22 Nov 2015
Venue: Hyde Park + Madame Tussaud + Camden Town + M&M World + Planet Hollywood + Harrods

Day 3 special sikit. Shahnun nak juga2 ajak kami pi picnic at the park. Kat msia kan tak pernah buat. So kat London teringin nak buat. So oklah... aku masak siap2 bekal for bfast. then kami gerak pi Hyde Park.







very feeling2 picnic at the park. sejuk tapi still ok sebab takde angin.


time tu 1 deg. Buleh nampak embun2 tu semua jadi ice kat rumput.

bekal kami:
sardin + ramly + nasi goreng adabi + mee goreng cintan.

budak ni pagi2 dah lapaq.

hazry snap this.



lepas mkn. the boys sambung bg burung mkn croissant + biskut.


1 je tak best sini. pagi2 semua org dok berjogging bw anjing.
Anjing pulak jenis jinak. tgk pix atas. lepas sekoq2 dok mai cium2 the boys.
aku pulak terjerit2.






tgk tu pompuan mengandung 2 bulan nun jauh di ujung sana.
Aku monitor fr jauh je la.

balik fr Hyde Park, nampak derang tgh susun2 ni kat pagar.
For sale ni.

tgh tunggu HOHO bus, baru perasan ada restaurant halal kat luar apartment kami.

naik HOHO sampai Madame Tussaud. Ni tgh queue nak masuk.
Sib baik bw kids. So kami dpt potong queue. masuk kat pintu tepi.


eh iras2 SRK pulak laki mak.
hahahah


part snap gambar dgn mamat Xmen ni lawak. korang tgk pix bwh ni. ada patung photographer kan.
Kami mati2 ingat org betui.
Lepas snap pix dgn mamat xmen ni, aku ckp kat Shahnun & the boys, tepi2 sian minah tu dh lama tunggu nak snap pix.

pastu lepas kami gerak lepas minah ni, aku pelik apsal minah ni x gerak2. Rupanya dia pun patung ok.
patung ni ala2 dok snap pix mamat botak xmen tu la.
adoilahhh rs bodo seketika. hahahah

pix wajib ngan my Edward. Auwww

sampai sini, aku tgk muka the boys dah berseri2.
sebab derang pasang lagu OD juga time ni.
alo2 syahdu pulak mak korang.

nampak tak muka puas hati tu?
tercapai gak cita2 the boys nak jumpa OD.
waima patung pun bulehlahhh...


ni kena snap. thn 2013 takde ni.
time ni kat London tgh main movie dia.



ni pun wajib. padahal the boys mana kenal pun.


masuk sini semua hero2 yg mak tak minat.






pose pelik2 korang serah kat shahnun. 


hahaha nak jugakkkk



ni sedeh, aku br tau mamat rugby ni baru je meninggal masa kami pi sana.
So siap dgn bunga, buku catatan for org tulis condolences etc.





ni pun wajib gak ni.




part ni aku x join sebab aku nak snap pix.
this this, before naik siap ada staff yg tukang announce
"shahnun's family from Malaysiaaaaa"
baru shahnun and the boys naik stage pi snap pix.

sesunggunnya aku x tau apa taste hazry.
ntah sapa2 je dia nak aku snap pix dia.




kalau pompuan sexy lajuuu je.



then kami turun bwh tgk patung2 camna derang seksa2 org2 zaman dulu.
erkkk scary.
atas ni Madame Tussaud.



pastu kami naik ride london cab ni.
dia pusing2 bwk tour and cerita how London di bina.




ni lg satu show yg the boys tunggu.







tak sampai pun gigih!

aiyoooo incredible hulk la.


masuk dlm show ni aku leh zzzz.
same shoe in 2013 gak.



time tu tgh musim star wars.
merata2 star wars je.



keluar from MT kami naik bus pi Camden town.
Reason? coz nak cr souvenir.
Sini murah2 ok. leh dpt fridge magnet 1 for 1 pound.






 perut dah lapaq gila. sib baik shahnun bc review org ckp KFC sini halal.
sekali betullah. Alhamdulillah. KFC dia x besar sgt and full juga. menu pun x meriah mcm Msia punya KFC. tapi 1 je yg aku noticed. ayam2 dia lembut ok. although dah sejuk, takde dia jadi keras kejung mcm KFC msia. tender gila.


aku amik drummet and fillet.
pastu tapau chic fillet for hazry sebab dia tgh zzz time ni.

ni pun kedai halal. mamat ni from ipoh. 


before balik kita shopping t-shirt and souvenirs kat sini dulu.


budak ni happy dpt paw mini cooper.
dgn bangganya dia ckp "adik beli kereta gambar bendera melaysiaaaa".
hahaha ya la dik.. bendera msia la sgttt.

bus tu turun kat area2 belakang M&M store. check waze, and tanya org. so terus jumpa M&M.
tapi jln depan dia tutup pulak coz 2 mamat ni nak lalu. sapa derang ni ntah. mak x kenal pun.
Lepas balik fr London hardy bgtau, derang ni famous youtuber.
ehhh ada aku kisah?

tgk la.. punya la ramai dok tunggu the 2 guys tu.



dalam M&M kami bg the boys pilih sendiri mix and match M&M. tu pun dah berbelas2 pound. urut dada mak ko tgk.

time queue nak byr, tetiba adalah tambahan2 fridge magnet la, pen la.
sampai kat cashier minah tu ckp, if purchased more than 25pound will dpt blanket ni for FOC.
ehhh suka mak. sib baik kami beli lebih 30 pound.
paling best minah cashier tu siap beramah mesra dgn aku tanya dtg dari mana, etc.
Bila aku cakap Malaysia, terus dia "really? but u sounded like american".
kahkahkah aku rs nak gelak golek kat situ. Celah mana aku speaking accent american ni wei??





 then, dah kuar M&M, jln sikit je dlm 200m. jumpa Planet Hollywood pulak.
the staffs sgt2 friendly and rajin dok melayan the boys.
while makbapak derang busy dok pilih t-shirt.
Oh we ols dpt gak less 15% rasanya coz kami amik packge HOHO tu. ada dia bg voucher dlm HOHO bus. dah save dah kat situ.

depan Ripley's Believe it or not.


 Kami masuk kedai London apa ntah depan Ripley's Believe it or not.
mahai2 brg dlm ni. ada gak kereta & Pix Mr Bean.

depan tu ada underground. besaqqq.. kami aim nak turun kat Harrods pulak. Sunday Harrods tutup pkl 6pm.

budak ni br nak mkn ayam KFC. dah berapa jam pun ayam tu still lembut.

 Kami turun kat Knightbridge station. betul2 bwh Harrods.
nampak muka2 bahagia tu? 1st time sampai Harrods nihhhh.


 tujuan utama nk pi mkn kat Disney Cafe dlm Harrods.
ni dlm lift dia. very the classic.

 Terus naik forth floor.



 ok dah sampaiii...

 tapi kami frust, coz cafe ni nak tutup lg 30 mins.
So derang x accept customer dah.
Kami pusing2 je la snap pix dlm tu.
oh sedehhhh...





guard2 Harrods dah slowly suruh org leave.
ok fineeee....
so kami  keluar pi lepak2 kat cafe opposite Harrods.



naik bus luar Harrods, kami tersalah naik bus,
ntah ceruk mana ntah dia bw kami. Siap leh lalu depan office MAS lagi.
yang paling best, If Sunday, dia tak charge pun duit kita naik bus tu.
So bila dh salah. kami turun, lintas jln, naik bus patah balik pi Marble Arch.

Cabaran bw anak tgh tido kat stroller kat sini. Subway dia x de lift. So masa naik turun tangga, takde pulak umat manusia nak minta tlg. Sib baik la hardy dah besar, dia la yg tolong daddy dia angkat stroller. Sian sgt. If aku x preggy, kompem aku dah tlg dah.

ok tu je cerita Day 3 kami kat London. Balik apartment, dinner and start la activity packing kami.
eiii x sukanya nak packing.
Esok pagi2 dah nak gerak pi Paris pulak.

to be continued..... Paris- Day 1