Nuffnang

Thursday, January 16, 2014

The Sumbs, Shah Alam

Halu2 dah lama cik puan hirda tak buat entry makan2 and bg review kan?
reason is dah lama tak try mkn kat tempat baru. if ada mkn pun.. malas nk snap pix. boleh gitu?
tahap kemalasan yg sgt dewa.

ok.. aku tau pasal The Sumbs ni pun lepas tgk Dato Fazley kat masterchef last few weeks. dia dok promote macaroon dia jual kat The Sumbs, Shah Alam. aik?? dimanakah itu??

zasss... laju je menggoogle. rupanya kat area2 Goodhope Hotel tu je. mesti lalu situ if aku nk pi tesco.
so mlm new year tu (yer kejadian ni on 31 Dec ). kami decide nk dinner kat sana.
Oklah org tak ramai.

tapi mak frust. macaroon Dato Fazley. Licin!! Rupanya Daro Fazley just supply macaroon kat situ. if im not mistaken sebiji rm4.

so, meh le kita mkn apa yg ada kat menu dia je.

kami duduk dlm kedai dekat dgn cashier.
tapi tak nampak apa menu dia tulis jugak.
kikiki

order bruchetta (tomatoes + cheese).
RM5


order gak mushroom soup.
rsnya dlm RM5 gak jugak

garlic bread.

shahnun order ni, nasi dgn daging dendeng rsnya.
rm8.90 je korangggg....
murah kan?


oh btw, kat sini semua dia serve dlm kotak.
stylo je.



if spaghetti carbonara tu sapa lglah kannn?
mak le tu. pastu suap hardy. ada le dia mkn 2-3 mulut.
pastu dah!! 
takut aku kuah spaghetti tu melimpah kuar fr kotak.


aku pun tak tau apsal aku bersweater tebal.
nak demam ke ha time tu?
tapi nak demam pun habis licin gak spaghetti aku.
rm9.90 je korang!

for dessert dah macaroon habis kan,
dobot melalak nak kek hepi day to u.
aku soh beli cupcake. taknakkkkk...
nak jugak kek sebijik camni.
ehhhh ko sewel ke apa adik?
nak soh mak ko beli sebijik?
amik seslice dah!!
ni nama dia salty caramel macadamia crumbs apa ntah.
sekali mkn.. amik ko. ada letak garam.
masin berdengung ok!
kami mkn suku je.
ok.. next time pi jgn order.


 ni budak tak reti dok diam.
sapa yg ada kat the Sumbs mlm tu sure leh dgr suara aku dok jerit kat dia.

last2 bwk diri duduk depan pintu kedai.
*whatever*

For me, food dia sedap & worth the money. total kami mlm mlm tu tak sampai RM35. tu termasuk coke & ice lemon tea tu. so.. bolehlah repeat balik. Saya bg... 4 bintang!!!


3 comments:

onniesham said...

nmpk cam menarik je poms. tp bila tahun la aku nk smpai ke sana kann

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh terliur tengok makanan. hehe. bestnya.in shaa Allah ada masa nak ke sini (",)

Ida Nisa said...

JUAL Obat Aborsi MANJUR UNTUK USIA 1-7 BULAN. Cytotec Asli YANG KAMI JUAL RESMI DARI RUMAH SAKIT, JADI ANDA TIDAK PERLU RAGU LAGI UNTUK ORDER Obat Penggugur Kandungan

YANG KAMI JUAL KARENA BERGARANSI DAN DIJAMIN 100% TUNTAS TANPA HARUS KURET LAGI.
Ciri Cytotec Asli adalah obatnya tidak ada bentuk lain selain persegi enam dan warnanya pun cuma putih.

Obat Aborsi Di Bandung
Obat Penggugur Kandungan Di Bandung
Penggugur Kandungan Di Bandung
Obat Penggugur Janin Di Bandung
Obat Cytotec Asli Di Bandung
Cytotec Asli Di Bandung


Obat Aborsi
Cara Menggugurkan Kandungan
Obat Cytotec Asli
Cytotec Asli
Obat Penggugur Janin
Obat Peluntur Janin
Peluntur Janin
Obat Penggugur Kandungan
Penggugur Kandungan