Nuffnang

Monday, March 18, 2013

Zen Family Reflexology - Bandung

ok ok.. ni last entry bandung aku.
this time nk review pasal Zen Reflexology. selama ni dok pi Bandung, aku dok pi Roger's je. Selalu for 2 hours massage package cost me rp300k++ kat Roger's.

This time coz pi berdua Shahnun pun nk join massage sekali. ok then... lepas google2 bagai. terjumpa ramai bg good review pasai Zen ni.
Located at Jalan Sukajadi. Sebelah Hotel Sukajadi jek.
Pricewise sgt.. sgt..sgttttt la murah. Haaa.. dh aku ulang SGT tu 3x. maknanya memang murah.

kami amik package massage + lulur = RP175k / pax je. for 2 hours.
Pastu kannnn... for weekdays, if pi before 12 noon. dpt less 20% lagi. So hari tu, sorang dpt RP140k++. Around RM46. Gila murah weihhh... kat sini mana dpt rega tu.
Kami pi last day kami kat sana. Check out from hotel and terus mai sini.



ramai yg walk-in nk massage. Sib baik aku dh call booking a day before.

the prices.

ada 7 jenis lulur/scrub
aku opted for whitening opkossss...
Shahnun amik Boreh. siap kena wrap lg.

then, kami kena pilih nk guna minyak apa.
aku guna Lavender.
Shahnun amik sandalwood.

oh buruknya kakiiii...

ni apa mok2 sgt ni??
kami amik couple room.
ehhh cannot room asing2. dah le tukang massage tu pompuan.

katil massage aku.


mula2 dia scrub kaki dulu.

pastu time massage.
aku dh x snap pix. coz brg2 kena lock dlm drawer.
ni Shahnun tgh tunggu nk Boreh. and wrap dgn blanket tu for 30 mins.
berpeluh2.

lepas mandi, etc.
derang served hot/cold tea.
gila sedap!
aku x sempat amik pix interior dia.
tapi sgt le 5 star. cantik mcm Roger's Spa gak.
Highly recommended!!

at the same time, masa 2nd day kat sana. kami singgah kejap kat Akar Reflexology & Relaxation.
Tak sure area Jln Riau or Dago.
coz tapak kaki aku sakit gila.
So, stop amik foot reflexology for 30 mins.
Rp55k per person.


kena tukar seluar je.
Gila best budak ni urut kaki aku.
Lega semua sengal2.

Shahnun pulak guys yg urut.


For Akar tu... oklah nk pi singgah time tgh2 shopping tu kan. But for Zen tu... you can go time masa lapang. take ur own sweet time.. pampering urself. Lega semua urat2 badan.

6 comments:

lieyalatif said...

Fuhhhhh shahnun boy yg uruttt...aku yg lega kooo hahahahah....ade kawan opis aku ni pegi, laki die popuan yg urut, tergamak die bagi hahahaaha....

Alaaaaa rindu nak gi bandung!!! Korang best laa tetiap tahun pi sane....nak gi! Nak gi!

elly nadyra said...

Pi sana x sah x lyn spa kan. Murah dan best!

Mimi said...

sedap tul dpt massage sebadan pas jalan2 menyopping...tetiba rindu kt bandung :)

onniesham said...

haihhh. ni yg buat hati meronta2 nk pi bandung... nak pi spaaaa.. nak feeling2 org kaya.. hahahah

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..