Nuffnang

Friday, November 30, 2012

After 7 yrs....

Still remember 1st time aku beli makeup MAC masa aku dok prepare nk kawin. Somewhere in 2005.

7 thn lepas tuhhhhh....
Time tu aku pi MAC midvalley dgn kak aku. Saja nk tgk2 brg. The MAC SA tu siap tlg makeupkan aku lg. Bagus kan dulu? X beli brg pun boleh jek dia makeupkan.

Lepas dimake-over light2 by the SA. Aku pi la jln2 shopping dlm jusco. Sekali ada budak SA jusco tanya aku "u ni familiar la. U ada berlakon drama ke??"
Hahahaah..... Drama ok? Cuba le tanya "u ni mcm cameron diaz le!!" pengsan aku kat situ gak.
Terus kami gerak pi balik butik MAC tu beli foundation stick and blot powder. Hahahah... Dasarrrrr... Baru org puji skit dh baget jelita habis.

Tapi memang best pun stick foundation tu. Blot powder paling aku suka. Dh le aku ni jenis muka berminyak. Bila pakai blot powder tu tahan le lama skit kan.

Ok... Tu cerita 7 thn lepas. Pastu takdenya aku beli makeup2 MAC ni dh. Coz price dia makin naik. Dh le aku ni jenis makeup pakai bedak, blusher and lipstik je.
Itu pun if aku sempat pg2 tu. If tak sempat. Selamat le aku pi kerja dgn muka plain pucat mcm lepas jumpa hantu.

Until minggu lepas... Sham tunjuk mac keluarkan 'MAC Glamour Daze Collection". OMG.... Sukanya akuuuuu.... Mak ni dh le suka riben2 ni.

Pix from google.

Then... When sham nk bl for herself. Aku pun tumpang sekaki. Coz you'll get free make-over if u purchased more than rm300. So ladies... U know where will i do my make-up for my annual dinner next week ya. *wink

got this satin case.

My 1st impression bila tgk this cute little case in front of me is
"ala tomei2.... Ala kiut2....ala tayang2"
Ehhh... Memang serius kiut. Feels like looking at the baby and kitten.



the tomei2 ribbon.

just nice fit in my hand.


It's a touch-up kit with blot powder and lipstick  So... Sgtlah cute nk bwk kemana saja. I think i will start using it on my annual dinner.
Ni pun rs mcm sayangnyaaaa nk guna. Oh jakunnya ko hirda.
Yer..yer...saya admit, after 7 yrs. Aku buat kerja gila spend more than rm100 only for bedak compact besar secoet and lipstik.

Blame it to the MAC ribbon packaging!!! ;)

Thursday, November 29, 2012

Nuffnang Baskin Robbins - Flavor Election Finale

NOTE : this is a super long entry coz ada byk pixs. so as usual. cerita with the pixs ya.

still remember this ENTRY?
since sham pun dpt. so we decided to bwk laki masing2.
balik kerja, siap2. zassss... kami gerak pi publika. dah le tak pernah sampai seumo idup kan?
dgn jamnya coz Friday.

finally! sampai gak. after merempuh 1.5hours traffic.

thats the gedik bini with the laki yg kena paksa pose.

programme for that night.

aku pun tak tau apa motip aku pose tunjuk signboard tu?

queue for registration.


semua smooth coz tak ramai org lagi.
ada 2 register counter.
1 for blogger. another 1 for media.

aku dapat tee hitam & sham dapat tee pink.
so aku swap dgn cooi.
bg guys tee hitam.

we need to cast a vote before we can start makan.

these are the finalist & ice-cream apa yg derang pilih.

camwhore sgt!
dalam toilet tukar baju. coz kena pakai tee ni baru leh mkn ice-cream tu sampai terkeluar balik.
so kena lah snap pix sendiri.
eh... camera aku tu dh 2 thn rupanya. ( iklan jap)

cute kan wording belakang dia?
this is for Sixth Seal supporter- cookies & cream

cookies & cream.

tapi aku nak try Jamoca Almond Fudge dulu.
this is my fav & wajib mkn ni if aku pi BR.

my 1st cup!!

shahnun pilih World Class Chocolate.

Shahnun's.

Mine!!

elok lepas snap pix ni. hujan start turun.

black tee is for Proudduck's - Pralines 'n Cream supporter.

the motto pun comel!

tapi still x leh lawan kecomelan pompuan berdua ni.
kahkahkah

BR mascot!


my 2nd scoop.
Very Berry Strawberry.
i opted for cone pulak.

that's the stage.

since derang tak sediakan kerusi. semua kena berdiri je.
eh lenguh wei kaki.
so, kami selamba je duduk bersila kat tiang tu.
pastu baru la ramai gak ikut.

my 4th scoop. Praline's n cream.
my 3rd scoop is cookies & cream.

Orange tee is for Hanis Zalikha supporter.

the finalist blogger.
from left : hanis zalikha's representative. coz dia tak dpt dtg; Kinky Blue Fairy, KY Speaks, Sixth Seal and Proudduck.

semua kena interview & bgtau why they chose that flavor & what they can offer if they win.


ok... meh kita sambung camwhore lagi shamsinar!!

ada game to finalists. sapa dpt mkn paling byk ice-cream in 2 mins.

then derang open to public gak.

aku curi2 snap pix ni kat belakang mamat ni.

my last & 5th scoop. tetappp amik Jamoca Almond Fudge!

time ni ujan dh berhenti.
semua dh kenyang gila mkn ice cream.

result time!

top 2! hanis zalikha & proudduck!

Proudduck won!!

the parking is damn cheap!

balik, kami singgah kat murni ss2. aku tak kira.. aku nak jugak2 tomyammmm...
tekak dh letih mkn manis jek.

balik rumah shahnun tanya
"eh i pakai tee for yg menang kan??" *sambil senyum2 kembang2 idung bangga.
ha e laaaa.... penting ke Yang?? 


so, kesimpulannya... it was a great event organize by nuffnang.
tapi dalam ramai2 blogger yg datang tu. sorang pun aku tak kenal. Eh....macam le orang kenal ko kan hirda???? hahahaha. ok.. tak lawak.

Wednesday, November 28, 2012