Nuffnang

Monday, April 27, 2009

happy bday to meeeeeee........

date: 26th April 09
time: 11am ++
venue: tgif's, s.pyramid.
theme color: green..green...green... (aku in a mood nk boria. ;))


another yr older ye puan2. this yr kami just kuar lunch je. plan nk tgk movie. tapi semua citer x best je.
makin tua makin cam x best je nk beriya2 celebrate bday....isk isk...

punya le tunggu hardy nyanyi bday song kat aku, sampai ke mlm baru dia nyanyi....ciss... bertuah punya anak! ok la tu. janji dia nyanyi sambil pegang/tatang duster whiteboard. pretend tu bday cake for aku. pastu paksa aku blow. mak speachless..coz kagum imagination anak sendiri. LOL

b4 apa2 aku dh bagitau hubby, "yang, bday i nanti, i x nk masak k?". rupanya2 bukan takat hari besday aku tu je. hari2 b4 bday aku tu pun aku x masuk dapur langsung. aura bday melanda lebih awal nampaknya LOL

thanks for all the wishes. paling banyak aku dpt fr facebook & sms. sian hubby & hardy tido asyik terjaga.
pagi2 pkl 7am hp aku dok memekak bunyi sms masuk. non-stop lak tu. terasa diri cam artist pun ada......hehehheh

tetap setia dgn sign JENTIK dia tu..



ini budak suka benor dgn fried mac & cheese. 3 ketul sekali hadap.

hardy: mama, nk jentik? nak?
mama: meh sini mama jentikkan nak???

hardy: camni la...peace, daddy!!
wahh dia pulak mengajor. padahal diri sendiri pun x pass lg. LOL

bday ice cream aku yg FOC...

tapi mak kan x minat sgt manis2 ni. ini dua org yg tukang habiskan.

betapa khusyuknya hardy dok dgr daddy dia dok explain apa ntah.

sian kan anak aku. dh kenyang sampai nk terkeluar balik pun, tetappppp nk gigit batang belon tu. kalu org nampak sure kata mak bapak x bg cukup mkn.

dlm keta, pose ala2 tido. x paham aku.

pose wajib bila traffic light kaler merah.


cuba tgk muka anakku yg anti-camera tu.

maryam & auni's 3rd bday bash...

date: 25th april 09
time: 8pm++
venue: sue's home sweet home.


seperti biasa, cik puan hirda tersampai lambat coz ptg tu kami bwk hardy pi mandi pool dulu.
tapi still sempat bermuah2... & kerkukik-kukik-kukik (bergelak ketawa la tu) dgn maks-maks yg lain.
ada sham (harus mentioned dulu coz dia sampai sama dgn aku..LOL), as, ila, iza, linda, jue, vee, cik linn, zana, eina and a few lagi yg aku x ingat. biasa la mak dh tua now..oh syahdu....

according to maks pengantins... bday ni sederhana je. tapi for me, altho sederhana, tetap meriah! dun worry ladies... apa yg terkurang tu small matter je... biasa le benda2 camni sure jadi gak kat mana2 bday party.
yg penting semua org enjoiceeeee...
weh oklah apa2 je la yg aku dok merapu pagi2 senin ni? enjoy the piccas.... :)

ps: balik fr bday maryam, altho dh kenyang, aku tetap stop kat SANY CHAR KUEY TEOW. tapau kuey teow special kat aku, & biasa kat hubby. LOL...
thanks sue coz bagitau pasal sany char kuey teow kat area umah ko. terus hilang rindu nk mkn sany char kuey teow bayan baru. yum..yum...


on the way. hardy, suka buat pose 'jentik'. bukan peace. eiii.... tu muka hubby dok main2 tu. sabar je la nk snap pic dua beranak ni.


bday girls & their mommies.

aku br perasan auni pun pegang bday present yg hardy bg. wahhh mak bangga nihhh...heheh

anakku yg confuse & anti-social.

cute bday cake

sapa ni? ni echa. yg anti-social cam hardy gak..LOL

abg long afiq. cute dgn new haircut.

hardy mkn cuppies, aku ckp apa dia buat dekkkk je.

haikal...

org jauh nihhh..zana & batrice.

kalu pose, ko serah je kat derang. cepatt je sengeh...LOL

anakku br start nk berkawan dgn ghazi.

tuan umah yg aku kompem mlm tu lepas org balik sure pengsan kepenatan.

x semua masuk pic ni. biasa la, camera x canggih... isk isk...

Thursday, April 23, 2009

pogo stick...

tadi...time boring2 dok surf the net, aku terjumpa this one blog yg jual something like pogo stick. aku excited nk beli, tgk2 dh ada org reserved. well bukan rezeki aku rasanya... :(
then... terus teringat time kecik2......

daddy bought pogo stick for my eldest sis time kami stay in selayang. time tu rasanya aku just umo 3-4 thn.
but my sis x suka & that pogo stick pass to my 2nd & 3rd sis. semua x suka. i guess coz kena imbang berat kot. they rather stick with rollerskate (ye puan2 time tu x dak rollerblade lagi).

still remember when i was 8 or 9 yrs old. aku terjumpa that pogo stick in the store room.
suddenly teringin nk try..... bwk kuar umah... then, toing..toing aku sorang2 kat porch umah.
wahhh serius aku x sangka...aku yg sungguh fail nk main rollerskate (& selalu kena gelak dgn kakak2 aku coz x pandai main ) leh terer main pogo stick. mak bangga ok!!
so, tiap kali balik sekolah, lepas lunch leh dgr le bunyi aku dok toing-toing kat luar umah. best sgt! siap leh bergerak fr pintu umah to pintu pagar naik pogo stick. biasa la budak2, mcm2 style aku try. time tu memang dh perasan gila dok tunjukkan skill kat kakak2 aku. LOL
tapi x lama, pogo stick tu rosak..oh tidakkkk...... isk.... isk...

kalu sapa yg pernah main sure tau camna funnya main benda alah ni...
now aku cam rasa nk cari la satu balik. leh gak aku berexercise kat umah.....(uik??? hirda nk exercise?? mimpikah aku??? )

Tuesday, April 21, 2009

hardy caught in action....

this video taken last night time when i was watching diari af.

hardy x prasan aku amik video dia ni... heheheh...

khusyuk sungguh menyanyi sambil bz menconteng tuhhh...LOL
aku dh perasan/berangan2 hardy dok practice nk nyanyi for my coming bday... hehehe....
oh..can't wait for that... ;)

video

Monday, April 20, 2009

hardy shah BIN???


our conversation with hardy last saturday...

me: what's ur name?
hardy: ady chahhhhh...
me: how old are u?
hardy: te ghriiiiiii (three)
me: pandaiiiii..... (as usual la kan? LOL)

suddenly...

hubby: hardy shah BIN??
hardy: huh? hmmm...
hubby: hardy shah BIN apa?
hardy: ady chah BEN-10!!!
me & hubby: HAHAHAHAHA....

tu la, byk sgt tgk tv kat skool la ni.

Friday, April 17, 2009

tagged - my kid...

aku kena tagged by mimi-F&E. thanks cik puan :).

1) Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang masih dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.

2) Letakkan butir ini :
Nama penuh/lengkap : Hardy Shah Bin Shahnun
Panggilan : Hady, Hady Boy, Hardy Shah. HARDY SHAH BIN SHAHNUN!! (ni time aku tgh marah kat dia..dgn nama2 bapak masuk sekali. LOL)
Maksud Nama Anak : Hardy - Leader, Shah - King
Jantina : Boy
Lahir : Friday, 13 Oct 2006, 1717 hours.
Tempat Lahir : Kedah Medical Centre.
Berat Lahir : 3.35kg
Cara Kelahiran : normal + forceps.

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..?senang kan....??

i really hope hardy membesar menjadi anak yg taat perintah ibu bapa & agama. hormat org tua.
aku nak sgt anak aku, kalu x hardy maybe adik dia jadi surgeon. coz maktok hardy sejak dulu teringin anak dia atleast sorang jadi doctor. tapi sorang pun x cerdik kimia. LOL.
now, sejak aku gila tgk grey's anatomy. aku nk anak aku jadi cam DR SHEPPARD. oh i likeeee.... :)
pilot pun aku suka...... leh bwk mama & daddy jln2 oversea... (sian mak berangan... )
tapi ikut suka le hardy, janji kerja tu halal & mampu nk tanggung anak-bini. paling penting JGN JADI MAT REMPIT!! becoz of that, aku dh bagitau awai2 kat hubby. motorcycle is not allowed in our home. biar dia naik lrt or bus. yes, aku mak yg kejam. biar dia rasa idup susah skit....

Tuesday, April 14, 2009

hardy is 2.5 yrs oredi....

ish..camna leh x prasan semlm 13hb aaaa?
hardy turned 2.5 yrs yesterday. oh dh besar panjang anakku (errr panjang ke? sorry x panjang. besar je..LOL)

so far his major achievements:
1) dh start tido in his own room. tapi selalunya weekend je. coz mama dia malas nk bgn 2-3 kali time weekdays.
2) 100% puting-free.
3) hari2 balik umah, aku & hubby kena paksa jadi audience. hardy will perform apa2 lagu yg dia belajar kat skool. mcm2 lagu dia tau, ada yg kami paham. ada yg langsung biji butir x paham apa. tapi kena buat2 paham. kalu x budak tu will mengamuk. grrrr.....

"hai mama" <--- hardy punya fav words bila jumpa aku. x kira le aku baru kuar toilet ke, lepas semayang ke. sentiasa ber hai-hai. LOL

"ahak..ahak..ahak". ni rupa hardy gelak jahat.

sungguh eksyen, dok tayang dia x yah pegang worm tu.

Monday, April 13, 2009

A.D's 3rd bday bash...

Hepi 3rd bday AD!!...

Date: 11th april 2009
Time: 3-5pm
Venue: A.D’s….
Theme color: ORANGE!!


Yeah… musim berbesday party dh bermula…..
Kami sampai b4 4pm. Sorry le kengkawan, jammed area kinrara. Ujan lebat. Tu x temasuk time taken nk cr parking, etc…

Suka aku umah ati.. modern & simple.
It’s a small bash but..meriah.. actualy meriah dgn sore2 kami je.. LOL..kan mimi, lieya, as & niza? Kan? Kan?
Paling cute… emily nyanyi hepi bday song non-stop. Heheheh…sooo cute!!

Yg penting bday boy sgt le mesra…. Aku dikiss & dihug berkali2….

to ati & hubby, thanks for inviting us.
hardy x join cake cutting session coz bagussss je dok zzzz dlm bilik AD. sian dia. Jaga2 je, terus lapar. mkn roti cicah chic soup. Anakku tekak omputih skit hari tu. cake pun dia x mo. tapi sian bila dia tanya “mama, aner epi bday to u??”. dia nk tgk AD ptg bday cake le tu….
next time k hardy. kita pi bash maryam & auni pulak. next time, sila jgn tido!!


aku pun dh mcm lieya, snap pic anak b4 kuar umah. hardy nk jugak2 pose dgn bekas buzz lightyear tu. konon macho habis aa tu. LOL
bedak nk letak sendiri. ni le hasilnya.

AD minat elmo..

as & aqeel....

niza dlm cubaan2 snap pic aqish..

ni le budak yg non-stop nyanyi tu.. hehehe

lieya & kiddos. mija aku tgk cam hardy. kalu depan strangers, diammm je.

hehehe..bday boy dok pose..

beri laluan, lieya pun tlg nyalakan lilin yg byk tu. sampai cair2 x blow2 pun lagi. ;)

hepi bday to AD.... tuan umah pakai RED.

kiri-kanan anak dara apit..

anak 2 sapa ni?? ;)

org lain semua dok berhepi bday, anak aku dok zzzz atas katil AD.

ni nama dia,pose senget kekanan..LOL

ni pose ntah apa2. tgk niza tu, baikkkk je rupa dia pose. ayu2 gitu..LOL

balik kami singgah tesco puchong. budak ni dpt game, jgn harap nk pi mana2 dah.