Nuffnang

Friday, July 24, 2009

atleast something can cheer me up... :)

seperti biasa...... bila stress or sedih, i will get something to cheer me up. x kisah le makan ke, jln2 ke.. or SHOPPING!!

in this case..... altho kena kerja kat mas building kat jln sultan ismail yg semedang je jammed itu, atleast i get a bigger cubicle & view fr my workstation ok la. boleh le nampak jammed kat area jln tgh, the weld, ING building, etc...

excuse my brg2 yg bersepah atas meja tu. ni baru lepas load brg2 fr opis lama.

and.....

i got this for myself few days back... yer lieya... marilah kita berboria hp...LOL. eh btw, thanks for the info.. ;)

now @ home, lepas aku sampai umah... start le activity 3 beranak
me - sambung kerja using my lappy..
hubby - using his lappy
hardy - layan youtube ultraman fr my hp.

sungguh keluarga IT kan? hehehehe

Monday, July 13, 2009

i feel like screaming.....

starting july,

my life totally changed. fr a normal 7.30am-4.30pm working hours to 7.30am - 7.30pm.
before this i left home around 6.45am-7am.
now i need to leave home at 6.30am. just to make sure i dun stuck in traffic jam @ jln tun razak so i could reach office by 7.30am.

if i leave office @ 4.30pm (only if.. but jgn berangan le..), stuck again @ jln tun razak. must use mex hway & kesas.
reached home 6pm++ ...damn tired with all the jammed. especially friday. & almost everyday i left office after maghrib & reached home 8.30-9pm.

i miss to prepare dinner...
i miss to send hardy to nursery every morning...
i miss to fetch hardy fr nursery everytime i back fr work...
i miss to bathe him & put on his pyjama...
i miss to feed him dinner...

thank God hubby is there to help me...
every day, hubby will send hardy to nursery..and ptg pulak will fetch hardy, bathe him, reheat the porridge & feed him dinner...

normally i reach home around 8.30pm-9pm. there's so many things to settle in the office by end of this month.
everyone who's involved in this project looks like zombie now....

& without fail, hardy is the one who will open the door for me..with his wide smile says "eh, mama dh balik la... mama cepat la mashukk. mama pegi work ye??"
then he will give me his big hug. OMG..... i almost cry everytime hardy buat camtu...

i really treasure my quallity time with hubby & hardy now... and....i really hope july will end soon... :(

*note - pic taken last sunday @ tesco extra.. sian hardy punya le letih sampai tertido camtu... LOL

Monday, July 6, 2009

happy moments.. night b4 tragedy...

Song 1: 'Lame-lame' aka Rama-Rama

video
ori lyrics:
rama2 terbang melata,
sungguh cantik aneka warna,
hisap madu dipokok bunga,
tapi sayang hidup x lama.

hardy's lyrics:
lame2 terbang melateee,
sungguh cantik aneka warnaaa,
isap modu dipopok bungeee,
tapi shayang idup x lama,
tut-tut (all of his songs must end with 'tut-tut'. dunno why.. LOL)

Song 2: negalakuuu...
video
hardy's lyrics:
negalaku...
tuan kurniakannn
bapa kita
selamat berkataaa....

Sunday, July 5, 2009

4th of july tragedy...

date 4 th of july 2009 will aku ingat sampai ke mati...
it is every mother's nightmare......

HARDY GOT 3 STITCHES ON HIS FOREHEAD!!!

benda ni jadi masa kami kat umah my 3rd sis @ putrajaya. time tu kolam ikan kat courtyard dia x dak air, coz dia basuh..so budak2 ni dok main lompat2 atas batu dlm kolam ikan tu..
seperti biasa ayat aku "hardy, jgn lompat2 camtu... nanti tersembam kepala kena tebing tu".

around 4.30pm just right after azan Asar.... time tu aku kat dlm umah sambil dok sembang2 dgn my sis & my mak sedara yg dtg fr penang. while hubby & my pak sedara dok bersembang kat kerusi kat luar umah & dekat dgn kolam tu.
suddenly...

anak sedara aku berlari2 mai kat aku "cik ida, cik ida...hardy terjatuh dlm kolam..kepala dia BERDARAH".
aku terus rasa vision aku kabur..aku melompat berlari keluar..and there aku nampak hubby dok tekup kepala hardy dgn tgn dia, hardy dok menangis & darah meleleh kat tgn hubby & muka hardy... banyak darah dia.....aku dh sebak nk meraung.. ...tapi aku tahan....cepat2 aku pi ambik tisu & my sis berlari naik atas cari minyak gamat...
bila aku pass minyak gamat kat hubbyy, aku leh nampak luka kat kepala hardy dlm & terbuka... terus aku yg teresak2 nangis..join hardy sekali...

kakak aku start kereta. aku, hubby & hardy berlari masuk kereta.. pi klinik, doc advice pi hospital coz kena stitch.. hardy meraung time doc tu cuci & letak bandage..lagi sekali aku teresak2 sekali...
Alhamdulillah... hospital putrajaya memang dekat. so kami terus pi emergency... kami tunggu quite lama coz according to budak hospital tu, hari tu je dh 3 kes budak kena jahit kat kepala... ish..ish... sian...
time tgh tunggu tu, kami dok sembang2 dgn hardy.. sambil tersedu-sedan tu siap leh demand
"ady chah nk elephant citer ice aged".... siannya.. pasni kita pi mcd beli k?

aku ckp kat hubby, leh x aku x masuk sekali coz aku x sanggup tgk anak aku meronta2 time nk kena stitch tu..hubby said OK.. he can handle alone.
by 7pm hubby & hardy keluar...with 3 stitches on his forehead..
yg aku pelik tu, doc x letak bandage apa.... coz according to him, dia nk bg luka tu cepat kering....
tapi aku yg scary.....coz nampak cam senanggg je nk tersentuh...
doc pesan jgn bg basah sammpai seminggu & 10th july ni kami kena pi clinic nk buka stitches tu..
OMG..another meraung session... aku x sanggup....

semlm, aku tido x lelap, kejap2 bgn check hardy. tapi hardy tetap lasak cam biasa..aku yg dok make sure dia x tonyoh dahi dia kat bantal ke, dinding ke... eiii....

so mommies,
like org kata, benda kalu nk jadi.. sapa pun x leh buat apa.... or adakah masin mulut mama dia yg awai2 dh warning hardy jgn dok lompat2 tu? hmmm aku pun x sure...
tapi kami still bersyukur... hardy ok, still active & the most important thing is... luka tu bukan kat mata...
according to doc, scar tu akan ada but slowly akan hilang bila dia besar + with the helps of vitamin E oil.
takpe hardy.... ada scar macho apa.. (ayat penyedap hati mama dia...)...

on the way to putrajaya...

hardy: daddy camne nk smile??

pic taken lepas balik fr hospital

dia tetap active cam biasa...

siap leh layan dvd ramai2..


b4 kuar dinner, singgah pullman lakeside... cantiknya hotel dia...

ada jeti kat situ.. ish x senonoh tau rupa budak2 ni pose...

poor hardy.. :(