Nuffnang

Sunday, November 30, 2008

I got it!! i got it!! hahahaha

video

video taken when we on the way to raub to attend a wedding. pic pi Rabbit Park will upload nanti2 k? :)

note - hardy nyanyi "mary had a little lamb", "baa baa black sheep" and "london bridge is falling down" kot. LOL. aku baru perasan, hardy bukan sebut "tek eyem". dia sebut "tek ellem".

Friday, November 28, 2008

Tagged - x dak tajuk...

aku kena tagged dgn zana-batrice. tajuk dia aku pun x tau..hahahah


1) Do you think you are HOT?
hehehe... HOT ke? ada le skit2. tapi x de la hot cam artis2 kannnn? pening laki aku dpt bini terover HOT pulak.

2) Upload a pic of u?


3) Why do you like this picture ?
coz hardy sengeh!! hardy kan susah nk senyum bila nk amik pic. + muka excited mama & son nk pi berjalan. hehehe

4) When was d last time you eat pizza?
kalu pizza hut, masa bday hardy last month. 13 Oct 08.
kalu instant pizza yg beli fozen & nk mkn masuk je dlm oven, last week. sedap gak.

5) The last song u listen to?
Dancing Queen by Abba. from my ipod masa kat opis tadi.


6) What are u doing right now besides doing this.
gayut dgn cik puan mimi..hahahah


7) What name u prefers besides yours?
hardy - ala2 nama aku kununnya...

8) People to tag?
~ mimi-najeeb
~ sham-echa
~ niza
~ ikka
~ izza

9) Who is no. 1
mimi, mommy najeeb. she is my 1st FP friend.. hehehe. hobby kami pun samaaaa... ;)

10) No. 3?
niza, mama kanda & balqis. ni aku baru kenal last yr. tapi otak dia 2x5 ngan aku...LOL

11) Say something about no. 5
izza, mama haikal. pun baru je kenal. now dia dh jai neighbour aku. ;)

12) How about no. 4?-
ikka, mama tcha & sara. among 1st mommies yg aku kenal sejak gathering putrajaya jul 07.

13) Who is no. 2?
sham, ummie echa. ni rasanya semua kenal. otak gila2 cam aku gak..hahahha

Thursday, November 27, 2008

kami???

hardy makin byk cakap..latest sekali yg buat kami gelak...

mama: hardy, meh mama suap nasi nk?
hardy: x mo, x mo! KAMI x mau makannnnn.....
mama: KAMI?? LOL

rasanya dia belajar kat nursery kot. now skit2, KAMI, skit2 KAMI.

then korang teka dia nanyi lagu apa ni??

hardy: tek eyem! tek eyem! (sambil joget2)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tau x? tak tau? ni jawapan dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MARY HAD A LITTLE LAMB!!
hahaha.. kami gelak mcm nk pecah perut masa mula2 dgr hardy nyanyi. serius bunyi dia cam "taik ayam" je... LOL

Wednesday, November 26, 2008

visited bb aqeel...

mcm yg dh diupdate kat blog niza, ptg ahad lepas Asar, kami pi umah As nk melawat bb aqeel.
hardy & kanda dua2 good mood. siap leh main remote control car sama2 kat luar umah...hehehe...
kalu x, berjumpa je nk bergaduhhhh je.

sembang2, mkn2 sampai nk maghrib le... ;)
tomei sungguh si aqeel tu, mata sepet & rambut lebat, sampai tercacak2. geramm je. tapi x berani nk pegang coz aku tgh selsema. balqis pun aku x berani dukung or kiss, takut berjangkit selsema aku...isk isk


balqis yg dh terer meniarap..

bb aqeel

hardy & kanda. baik kannnn?

hardy, kanda, adriana. khusyuk tgk citer barney.


as, yg x mcm org dlm pantang pun. body maintain jek...

Monday, November 24, 2008

Tagged - my diaper bag

aku kena tagged dgn sue-maryam

my diaper bag & what inside it??

now, ni le bag yg aku bwk bila kuar dgn hardy. it's a LeSportSac tote bag.

ni khazanah2 dlm dia:
from left to right - diapers (2 keping), tisu, wet tissue, bib, purse, handkerchief, extra tee, cap, mini fan, small tupperware isi biskut hardy & beg yg design sama cam tote bag tu isi make-up aku..;)
yg x dak dlm pic: botol air masak hardy, small baby powder, 2 puting hardy & camera.
banyak kan aku sumbat?? cam beg doraemon pulak... LOL


okeh..


aku nk tagged:
~ mimi - najeeb (aku nk gak tgk apa hg sumbat dlm bag glams ituuuu...heheh)
~ farrah - adam
~ sham - echa
~ iza - haikal
~ lieya




Sunday, November 23, 2008

Afiq Amani's 2nd Bday bash!!!

Date: 22nd Nov 08
Time: 8.30pm - 10 pm
venue: afiq's home
theme & theme color: animals & green + white

1st of all, aku nk congrats kat ila & hubby coz berjaya mengorganize bash yg sungguh kretip.

thanks for having us there.

kami sampai around 8.45pm. tgk2 lrg yg ila kasi map kena block dgn khemah kenduri la pulakkk..
kelam kabut aku call ila. sib baik...

bila masuk umah, tgk2 ramai gak yg dh sampai. pose2 dulu, then start le the cake cutting.

pastu terus ke acara MAKAN!! yahhh aku suka itu mee goreng & air vico, rasa nk hangkut je balik umah satu tong vico itu... muhahahah...

pastu aku angkut hardy dok dlm umah for acara gediks bersama mak2 yg lain..hehehe...
seperti biasa, kalau part2 nk gedik ni, camera sue yg menjadi mangsa...
oh lupa ckp, mlm tu cam kompem je aku akan berbisan dgn sue... ahahah.. maryam begitu baik dok dgn aku.
x kisah mama dia x dak... keh keh keh.

to Afiq,
semoga menjadi abg long yg penyayang & hope u like pressie fr hardy tu k? :)

okeh..im ready. tetap ikut theme kaler altho kaler ijau kat tgn baju je..;)

nak gak pose altho dh nk masuk ke dapur pun..

bday cake yg aku terlupa nk rasa..isk isk :(

"happy bday Afiqqqqq"

maryam & sue.

time mama mkn pulak. daddy layan le hardy dgn goody bag itu.

pose gediks dh start. tgk sapa dok bersandar kat aku ituuuu? hehehe

Thanks to Shah <-- hubby lieya. coz dia je la yg rajin mengsnap pic2 ni. daddies yg lain dok menyembang kat luaq.

Friday, November 21, 2008

Tagged - my workstation..

aku kena tag by iza- mama haikal.

ni workstation aku.. sempoi je. coz aku kan ala2 menumpang kat sapura ni. so x leh nk demand workstation besaq2. takpeee.. kalu aku kerja kat HQ nanti, aku demand bilik aku sendiri!! hihihi

ps: sorry pic disnap guna hp ku yg sgt "mahal + canggih" itu...hehehe


pandangan kiri w/stn aku. tgk newspaper yg dh 2-3 hari x bc. tau amik je. my nescafe, tray to hold papers ada 2. aku sedikit mengada coz aku komplen workstation aku kecik. x cukup tempat nk letak barang. & jugak calendar muka hardy. ;)

pandangan tgh. x de menda. nb aku je. belakang tu tupperware isi biskut. keh keh.

pandangan kanan. oo yg ni penting. telepon. ini le tepon yg aku dok guna berconference, bergayut dgn kengkawan, etc. kan sue, mimi kan? LOL. cermin pun penting gak coz agak2 aku dh bosan time conference, aku leh belek muka, betul tudung, touch up make-up, etc. kat sini semua workstation ada cermin. x lupa pic hardy.

ni the entire rupa workstation aku. bentuk triangle. bwh tu ada le drawer kecik nk simpan brg2.


okeh,
aku nk gak tgk workstation
1) mimi-najeeb
2) lieya
3) sham
4) ikka
5) sue
6) ila
sila buat ek.
err tu je kot yg aku x tgk lagi. mimi, ko x yah..aku dh leh hafal camna workstation ko..LOL ;)

Thursday, November 20, 2008

tagged by mimi

aku kena tagged by mimi - mama F&E

5 most CRAZIEST things accomplished in your life
~ x tido 3 hari coz siapkan final yr project masa study dulu.
the rest aku x ingat aa...

5 words you wish to hear all time
~ love u, yang.
~ miss u, yang.
~ i be u, mama!!
~ i be u tooooommmmmashhh!! (i luv u so much. tapi hardy sebut bunyi "i luv u thomas" LOL)
~ eh, dh slim now.. (hahaha)

5 things u love in ur room
~ aircond (x dak benda ni, jgn harap aku nk tido dlm bilik)
~ katil
~ my dressing table
~ hardy;s playpen
~ bantalssss..yg byk itu.

5 last speech you wish to say in your last breath
~ mengucap
~ jaga anak baik2.
~ jaga diri u baik2.
~ ampunkan semua dosa i.
~ jgn lupa doa for me.

5 things u do when get bored
~ makan
~ suft internet
~ tgk tv
~ jln2 aka shopping
~ tido

5 persons u LOVE MOST
~ hardy
~ hubby
~ parents
~ siblings
~ my close friends

5 silly things that u dont want people know but u have to let people know
shhhh.... hehehe

Choose 1 and tell why:

Shoe or handbag
aiyoo this one susah... hmmmm..ok, ok, HANDBAG. coz org lagi nampak hbag fr kasut.

Lipstick or mascara
lipstick. mascara tu leh kira brapa kali aku pakai.

Jeans or skirt Jeans
JEANS. ada korang pernah nampak aku pakai skirt??? hahaha.

Chocolate or ice-cream
ice-cream. sejuk & nyaman (wah..ayatttt)

Singapore or Indonesia
Of course Indonesia!! spore mahal & dh selalu pi. Indon murah & food sedappppp... ;)

Fork or chop stick
Fork. chopstick totally no no. fail!!

January or Feb
Feb - coz my daddy's bday & valentine's day

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim
Mahathir... (hehehe)

So next the tag goes out to this 5 lucky person..
YOU....

Wednesday, November 19, 2008

Tagged - rupa aku preggy...

menariks tagged ni...
tapi malu weihhh nk bagitau berat..ahahaha.. tapi x pe.. x kisah le.. dh bolat tu ngaku je la kan? x yah nk cover2 line..hehehe

aku kena tagged by mimi - mama F&E.

Rules:
1. Berat sebelum mengandung
~ 58kg - 60kg (ni aku x sure coz berubah2)

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
~ 80kg++ (gumuk oooo... ni pun x sure coz kat KMC derang x timbang lak)

3. Berat selepas habis pantang
~ 60kg

4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
~ western food, nasi ayam, nasi tomato, nasi beriani. kesimpulannya nasi lauk2 biasa ni aku x pandang le. berlagak sungguh!! muahahaha..
~ drinks: air kelapa

5. Hospital mana anda bersalin
~ Kedah Medical Centre (KMC)

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg.. yg penting sekali gambar masa last pregnant

ni masa 5 months preggy.

ni preggy 5 months ++

6 months preggy.

ni dh 8 months ++ (aku memang x dak pic penuh masa tgh sarat)
tu je cik puan mimi, aku ada 4 keping je. kira aci le ek.

7. Sila tag kawan2 anda sebanyak 5 orang
~ sham
~ aza
~ eija
~ sue
~ wanie

a day with daddy...


aku lupa nk update citer ni.
this thing happened a few days b4 aku fly to spore.

hubby kerja night shift time tu. normally hubby will sampai umah by 7.15am.
nk jd citer, hari tu aku TERbangun lambat + hardy pulak kena diarrhea. so, aku terus mandikan dia.

bila hardy nampak hubby kat umah dok lepak online & tgk tv, dia pun cam biasa..mai le balik pe'el dia. x mo pi nursery. aku dh le lambat. last2 hubby kata... takpe, nanti dia hantar pi nursery. aku ok je.
terus pecut pi kerja.

@ work, after lunch, rasa x sedap ati je. called hubby & tgk2 ada sore budak kecik dok sebut "mama..mama".
laaa dia x pi nursery rupanya. hubby kata hardy meraung2 x mo pi + hubby nk try jaga hardy. (konon nk practise jaga le tuu).

korang tau, time hubby tgh zzzz hardy buat apa??

1) main susu.. habis berterabur susu dlm bilik.
2) MANDI MINYAK mustajab nona roguy!!

habis sebotol dia tuang atas kepala, botoi besaq lak tu. habis cadar, tilam, bantal, etc. baju, seluar x yah citer la kan?

aku rasa dekat 3-4 hari baru bau minyak tu hilang fr hardy. rambut dh shampoo 4x pun still berminyak..aiyoooo...

aku dgr je camtu, terus siapkan kerja siap2, pecut keta balik umah. sampai kat pintu umah je, aku dh bau minyak tu.. satu umah aku bau minyak mustajab ... isk isk.. :(

hardy & hubby tgh zzzz...sian aku tgk. sure penat tu.
bila hardy bgn, aku tanya dia...

me: sapa soh main minyak?
hardy: minyak HOT, minyak HOT.
me: memang le hot. pi la main lagi!!

me: best x dok dgn daddy?
hardy: besh!! (sengeh)
daddy: dah! ni last daddy jaga. pasni memang kena hantar pi skool.

heheheh... tu stress tido x cukup aa tu...

7

aku kena tagged dgn zuera.
so, ni jawapan aku...

7 ciri lelaki idaman
mostly ciri2 lelaki idaman aku is apa yg ada kat my hubby. why? coz sejak kecik2 (gatai ooo kecik2 dh berangan pasai future hubby), aku selalu kata, aku nk hubby cam my daddy. which is
~ tinggi byk gak fr aku (selalunya aku berkawan dgn guys yg x brapa tinggi)
~ pendiam (coz aku kan pot-pet, pot-pet)
~ cool
~ sabar
~ beriman
~ loving/caring (ni normal le kan?)
~ advantage.... senegeri. senang nk balik raya...hehehe

7 lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup
~ my dad
~ BULAT - my male cat. dh arwah now. i missed him till now..isk isk.. (altho bulat only a cat, but aku anggap dia cam manusia)
~ sorang abang senior masa aku form 4 (hahaha gatai sungguh)
~ azhar sulaiman
~ casey (seribu impian! pernah pun kita bina...la..la.la..) LOL <- sila nyanyi ikut lagu Seribu Impian.
~ hubby
~ hardy

7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati
~ ketaq
~ happy
~ bangga
~ berbunga2

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
~ Mekah
~ HK Disneyland
~ Disney World (ni kalu ada rezeki lebih)
~ Gold Coast
~ karambunai (dulu time honeymoon fully booked. frust)
~ Dubai
~ mana2 yg hubby aku leh bwk le..

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda
~ PSP. (sejak last yr dok ngendeng PSP as present for him. aku buat bodo je. hehehe)
~ handphone (hp kesayangan hubby dh nk Innalillah dah pun)
~ candle light dinner
tu je kot...

7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda
~ Nothing Gonna Change My Love For U <--- its our song. ;)
~ Only you
~ cinta seorang teman - Bob AF2. yeah..this song sungguh terkena batang idung masing2 coz that time we starts going out as a friend for a few months. tapi dua2 sooo eksyen & ego, trying to avoid the "feeling" between us.. hahaha...

7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.
~ lieya
~ mimi - najeeb
~ ila
~ iena
~ sue
~ zana
~ jue

Tuesday, November 18, 2008

Hardy's 2nd bday bash!!

yuhuuu... mak pengantin dgn gigih, jaya, usaha mengupload pic yg x seberapa fr camera aku @ 2am in the morning. hubby & hardy dh "kruh-kroh, kruh-kroh" dlm bilik.
blog ni dh mcm penyakit. sanggup x tido, x siapkan kerja opis semata2 nk melawat blog2 org & nk update blog. ampun bosssss... (mcm le boss aku paham bahasa melayu kan? LOL)

ok..ok.. apa yg aku dok melalut....

back to my story...

date: 16 Nov 2008
venue: our home sweet home
time: 12 noon - 3pm
theme color: blue & white.
food: nasi beriani; lauk daging itam, ayam faris (ni recipe special caterer tu), dalca, acar buah & fruits, air sirap limau. roti jala, kuih koci, nuggets, agar2 milo, roti sardin goreng (ni sampai lambat skit coz kakak aku mai lambat. dia yg tolong buat ni. lieya sempat mengidnap 2..hehehe) & cuppies i ordered fr here.


Alhamdulillah... setelah merancang sejak bulan August (ye... aku tersgt over..hahaha), segalanya berjalan dgn lancar.

Thanks to all mommies, daddies & kids yg sudi datang. ampun & maaf kalau terkurang apa2. biasala 1st time aku buat bday party. so, kiranya still di peringkat beginner. Thanks for all the pressie as well. penat aku membuka hadiah... yes..aku tukang buka, hubby tukang amik video & hardy tukang koyak wrapper & melalak2 nk main semua toys time tu gak...

enjoys the pics... :)


the banner & bunting. digantung by mama & daddy

another set of banner & bunting + table cover.


hardy with maktok & to abah.

ini je pic cake yg aku ada

hardy dh starts nangis coz nk main2 potong cake.



us. 5 beradik.

books + ada sesat 1 pelampong thomas. ni sure si photographer ni ingat thomas tu buku. (bukan aku ye photographer ini..heheh). Farrah, yong & jue; hardy loves all the books. :)



ada few presents x dak dpl pic. di bawa lari oleh cousin2 hardy.

hardy: baa baa back sippppp....owe owe wuuuuu.... (LOL... siap galas bag lagi)

then, dia soh cousin dia nyanyi pastu dia pakaikan safety helmet tu plak. btw, that mic wit stand itu present fr my ex-colleagues. derang nk hardy join AF besar nanti..hahahah

Friday, November 14, 2008

the days where i was away fr home - finale

day 3/last day - 13th Nov 08

by right kami nk kena masuk opis dulu. tapi boss aku yg baik ati tu kata.."no need la, just go enjoy urself & go home" hehehe...
so, pkl 9am kami dh check out, amik cab pi airport.
plan memang nk lepak2 kat airport coz nk online. thats why le aku sempat update blog aku..hehehe...

aku suka changi airport coz ada entertainment area kat tingkat atas dia. ada mini cinema, 1 row of computers for sapa2 yg nk online, satu bilik for sapa yg kaki main online games and yg paling best... xbox & PS3.
ni kalu hubby aku mai sini, mau x mo balik ni... ;)
then, kat atas tu gak ada satu garden yg penuh dgn bunga matahari. cantik sgt!! tapi x leh lama2 coz tu tempat org smoking.

mcm biasa, kalu main PS1 or PS2 aku paling terer main game lawan2 je. so, aku main game tu je la..hehehe..

mani (my colleugue fr spore) pun join us coz dia kena replace server kami kat sapura ni....
so, he will be here till next week... siann... sure homesick gak tu.

landed @ klia 1.45pm. terus amik cab, balik umah.

can't wait nk ambik hardy kat nursery. hardy's 1st impression bila nampak aku... "MAMA!! MAMA!!" sambil melompat2 happy. aku time tu rasa cam nk jd cam dlm drama swasta lak. tapi tahannnn... satgi heran pulak cikgu2 tu tgk adegan air mata kat situ...
dlm keta... aku tanya hardy...

me: mama x de, mama pi mana?
hardy: mama work!!
mama: pandaiii.... hardy good boy x dok dgn daddy?
hardy: good..good! (sambil sengeh2)

hubby kata bila hardy dgn dia, mlm2 bgn minum susu sekali je. & tido awal. pagi2 hantar pi nursery pun x nangis. heran sungguh. camna leh baik dok dgn daddy ni?

semalam, bila aku ada, hardy tido lambat & bgn minum susu 3x... pelik..pelik...

updating my blog...



@ garden
leh nampak plane.

aku menang ok, lawan game ngan butter...hahaha <--gelak bangga.

Thursday, November 13, 2008

the days where i was away fr home - part 2

Day 2 - 12th Nov 08
we hd bfast @ toastbox. i hd milo dinosour + toast bread & half boiled eggs. aku gila minum milo dinosour kat sini. ;)

then, me & butter berpecah. butter needs to go to office while i need to attend the Exxon team building @ changi sailing club. butter will join us later for BBQ dinner.

reached there by 9.40am. budak2 lain semua dh sampai. bfast lagi (uihhh camna x bulat kan?) & start le team building.

disebabkan aku the only muslim yg ada. awal2 derang dh ckp all foods are halal. alhamdulillah.... heheh

food sedap sgt.

by 5pm, butter & budak2 IT lain sampai. by 6pm starts berbbq. x sampai sejam, hujan turun lebat. semua pindah dok bwh building. byk seafood je. x sempat nk snap pic coz bz mkn & sembang aka gossipping. LOL

then, shah (my it colleague) dgn baik hati telah mengoffer diri nk hantar kami balik.

pasahal aku awal2 dh cakap... aku nk pi mustaffa centre dulu. coz hubby sms bagitau kawan dia kata corning ware kat sana murah.

mustaffa centre ni buka 24 hours. so, kami x rushing le nk balik.

sampai mustaffa centre, tgk2 corning ware dia mahal fr duty free. x jd beli. tapi aku siap beli sudu & garfu plastik for hardy's bday nanti. hahaha..cari sudu garfu sampai ke spore. ye la..dh dekat sebulan aku cari kat tesco & giant. asyik habissss je. so, dh alang2 aku jumpa kat sana, aku beli la terus.

crocs kat sini murah. SGD39 = rm95. tapi aku x tau size hardy. takut terbeli kecik lak. huhuhu...

so, kensel le cita2 nk membeli crocs kat hardy.

aku sempat gak beli present for bday afiq nanti... tunggu ek afiq. ;)

balik hotel, mcm biasa mandi, chatting & zzzzz..

to be continued...

rupanya hotel kami opposite national library

my toast bread + half boiled eggs + milo dinosour

view fr meeting room

byk ni je yg dpt join. sorang fr MY, sorang HK and the rest singaporean.

my yummy lunch. (jgn terpedaya. ini baru my 1st round..hehehe)

sesi luahan perasaan... muka stress je sorang2...

finally. complete IT solutions department. (specky guy yg row belakang sekali tu our big boss)

miss them sooo much..isk..isk..