Nuffnang

Thursday, January 21, 2010

u know that ur kid has grown up when.......

.... we can leave him @ ikea smaland by himself.
he's so ramah (like his mama of course) and easy to get a new friends.. that's my boy... :)

at 1st kami duduk monitor gak kot2 dia bergaduh ke apa ke dgn kids yg lain.. tapi kami tgk dia enjoy gila 'swimming' dlm pool of balls tu. then, after 1 hour, bila sampai time kami nk amik dia.... penat le mamat ikea tu cr hardy.. rupa2nya dia elok je dok lepak ramai2 dgn kids yg lain sambil tgk citer movie MULAN....
so, i hv a good excuse to go to ikea right?? *wink



mula2 masuk dia main kat tangga ni je. letih aku dok ketuk cermin soh dia pi area ball tu...

then, baru dia prasan area ni... terus lompat masuk. LOL








acara wajib before we can continue jln2...

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

wahh sgt beraniii ini budak hencemmm okehhhh..... suka giler aku tgokk gambar jeling kamera tu.. hihihih

pasni makin lajulahyerk ko ke ikea..sbb hardy dah boleh bawak diri... chaiyok2...

liwaniel said...

wah..berani nye hardy...senang la hirda nak jalan2 ikea kan

si irfan ni jgn harap la leh tinggal situ sorang2..kalau berteman pun nak berkepit je

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aku pernah tinggalkan farhan dan emily kat situ, so far ok sangat, tapi yang aku tak suka, dorang ada ajak kids tu main color2 kertas using marker pen (which is bagus la sebab ada activity) tp aku tak berkenan sebab lepas tu baju anak2 aku penuh dengan marker pen, kat tangan jangan cakap ler.. lagi coloful abis..

tp senangkan, letak anak kat situ, mak pak leh shopping senang lenang.. apa2 hal, dorang call kita kan.

☆ lieya latif ☆ said...

budak berani boleh laaa nak tinggal...kalo dpt yg penakut sure susah heheeheheh...anak aku boleh kot....wakakakakkak....

aku pun teruja tgk bola banyak camtu....cam nak swimming jek dlm balls tu heheheeheh

Puan Iza said...

Good boynya hardy...berani dia main kat situ sorang2 kan....

Sham Ummi Echa said...

hardy mmg good boy ar.. macho ar camnih.. sng mama ngan dedi nak shopping kan.. camni aku pon nk try boh echa kt situ plak ar.. tp aku riso dia xmo blk plak kang.. lg pening aku kang

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

pergh...mmg berani ler...
kalau aku...aku plak x confident ko...sat lagi minah kecik nie mencari...tak ker jadi kes dia terjerit2 dia kat situ

bagus ler hardy...makin byk ler peluang mama dia nak gi shopping kat ikea tu.....
ok gark tempat2 camnie kan...yelah, selain memudahkan mak pak nak shopping tanpa perlu nak mengangkut anak2 yg byk kerenah....at least dia org leh berdikari dlm nie and boleh bersosial.....

As said...

maknanyer dah beso hardy tuh hirda... dah leh jaga diri dah...
baguss arrr..kalo anak aku gamaknyer meraung kat situ...huarghhhh
dah lama x p ikea,.... maklum la .. xde menda nak beli..kalo ader umah sendri sure aku ke ikea gak....

Mimi said...

Hardy mmg dah big boy...mcm Najeeb, hari tu tanya nak masuk Smaland ke dak? dia cakap 'dowan' (don't want)..so, mmg ikut la jalan sekali masuk dlm tu...safety-wise dlm tu ok la kot kan..insyaAllah..

Pink dan Biru said...

hi mama hardy!
come visit our little shop
http://pinkdanbiru.blogspot.com
see ya!

Linda Latip said...

beb, aku pn tinggalkan Ghazi kat smaland last week..mmg die seperti biasa dn mcm ummeh nye jg, takde mslh nk mingle around..cume mslhnye anak aku ni tak reti bhye! ko tau tu gmbr tembok yg ade tanggat, yg konon tembok batu tu..haa tinggi tu la si mamat ghazi ni g terjun ko!..pucat aku tgk! depan mata aku lak tu..penat aku tejerit suh die stop..adeh..tp gagal..terus p bwk klinik..sok plak p pakar...sib tk pape..tp mmg anak aku le tak reti bhya lg kot..tkleh g situ lg la, tggu besar skek ag lah...