Nuffnang

Tuesday, July 19, 2011

hospital bag - ready!!!

tu dia.... sekali start update blog, hari2 aku update.


ok, since i am already approaching 34 weeks. aku dh slowly pack hospital bag for me and the baby.
beg hardy & daddy dia, nanti2 la.


hospital beg aku mcm nk balik kg. coz rs cam penting je semua nk bwk.


semangat weihhhh... siap plan nk bwk spectra 3 aku sekali dlm backpack tu. & beg baju mickey & minnie tu brg2 for aku & baby. bag ngalahkan budak sekolah rendah kan? hellooo hirda oi, hg tu dh nk masuk 2 anak pun. takpe, mak still hati muda. :)


ni antara brg2. belah kiri brg2 baby, belah kanan brg2 aku x termasuk kain baju lg.
for baby:
1) swadle
2) napkin (recycle hardy punya dulu)
3) socks kemetot for newborn
4) baby's hat
5) mittens
6) botol susu with MAM's nipple (tukar siap2 kot2 aku x leh bfeed ke, x de susu ke time tu)
7) pacifier/puting
8) 2 helai rompers
9) 2 helai pyjamas
10) 2 helai diapers for newborn (ko ingat spital x kasi diapers???)


For mom
1) socks
2) nursing bra ; panties
3) nursing pads
4) pad (amik ko bwk terus satu pack)
5) maternity belt
6) socks
7) toiletries
8) medela nipple cream
9) baju2, seluar2 & kain batik (isk ayunyaaaa)
10) breastpump

last but not least, my 33 weeks belly!!!

5 comments:

onniesham said...

wah bagus poms. ko mmg well prepared kan. haku dlu lg 2 minggu nk due date baru hegeh2 nk pack brg. pas2 kelam kabut google apa bnda nk kena bwk. hehehe.

pasni senun tinggal capai beg je la kan. nk lg bagus, sumbat siap2 dlm keta.

Mimi said...

lengkap seme barang..aku dulu berangkut 1 beg aku, satu beg letak barangan bb dgn nursing pillow bagai..muahah..

re: Cars 2 tu mmg @ Sunway Pyramid pun...masa tu da last day..
Citta Mall tu di Ara Damansara, open air concept mall, still baru, byk kedai blm bukak lg..but nice lah utk tukar angin if x suka crowded area...just to hang around and hv a cuppa coffee...

ZanaNordin said...

bagus tu..awal2 siapkan bag utk ko and baby..mana ler tahu kan..yg penting dah sediakan semua...takde ler kelam kabut nanti..

chomel sungguh perut ko.....

Aleyn said...

Yup....elok sangatlah..get everything prepared.....moga segalanyer berjalan lancar dan selamat..

-SharleenZawawi- said...

wah dah ready semer yer... moga selamat semuanya... hirda cumeeelll je perut tu... alah tak besar mana tu...