Nuffnang

Saturday, October 3, 2009

raya 2009 update - 1st day raya

Selamat Hari Raya All....
after 1 week dh start kerja, baru hari ni aku ada masa nk upload pic.
Raya thn ni biasa2 je. semua serba sederhana. ditambah pulak dgn hardy yg sungguh x suka pose depan camera. sibuk nk jd photographer je. so leh kira brapa je pic yg berjenis.

Raya this yr, kat Bkt Tangga. Kg hubby. lepas salam2 raya. Org lain semua salam sambil nangis2, aku salam raya biasa2 je. altho sedey le gak time salam dgn hubby tu, tapi ku control macho. aihh mana leh nangis. eksyen nihhh... hehehe.

Lepas tu kami bertolak balik jitra. 15-20 mins dh sampai umah parents aku. kat sana semua dh tunggu kami nk ambik pic sefamily. Ya Allah riuh rendah. especially time nk ambik pic parents aku & cucu2. mcm2 pe'el.
last2 x sempat amik pic satu family. coz org dh mai beraya.

oh lupa ckp, time salam dgn parents aku, time tu aku sedey sgt. hampir2 nk bergenang air mata. tapi aku tahan.
nampak sgt aku byk dosa dgn parents fr hubby kan? hehehehe
takpe tu dulu. time zaman jahiliah. now aku dh jadi anak yg baik. insaf nihhh.... :)
apa2 pun tgk le pic. ni je yg elok. yg lain ntah apa2 je.

nanti bila2 free aku update citer open house umah parents aku time raya-3 pulak. tata...

pic raya satu family yg paling ELOK. (tu pun hardy tgk tempat lain. grrrr)

tgk le depan anak oi...

tgk! tgk! sakit ati kan? pose ntah apa2.

on the way to jitra..

oh muka hubby x masuk

pic tok abah, mak tok & cucu2 yg paling ELOK.

pic cousins yg paling ELOK gak.

kami 5 beradik. Ya Allah. i hate that baju. i look fat (tetap salahkan baju ok!! LOL)

13 comments:

Mimi said...

kira ok la ni Hirda..dlm x byk gambaq, byk la gak gambaq..
Aku ni..dah la mmg malas pegang kamera time raya plus yg ada few kepings itew hanya few saja yg acceptable..yg lain seme x senonoh..haha...
kalo pi studio syok gak kan..

eija28 said...

wah....machonyer hardy....kak ida knp x sedondon dgn shahnun dan hardy....klu sedondon lg sweet tau!!!!

As@Aza said...

hahaha...memang makan hati dengan depa bila nak bergambaq ;(....dah besaq dah depa....samalah dengan anakku itteeww....sampai herot2 muka afiq aku paksa dia tengok kamera ;)

As said...

ensem anak teruna ko hirda... cuma xnak pose jer... ya la aku notice bila besar anak² ni susah tul nak amik gambo.. tp anak dara aku tetap gila nak posing e/pun mak dia dah jarang nak amik gambo dia...huhuhu... mmg 1 caler erk cucu² punya baju... ko kira ok la ... aku lagi la xde amik pun gambo family huhuhu....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

anak2 kita nie dah membesar hirda kan...tu pasal bab nak ambil gambar bersama2 now, mcm satu penyiksaan buat dia...he he he he

pasai baju ko x sendondon ngan hubby & hardy hirda...tp tetap maintain cun seh..

btw...aku cam confuse jap...gambar last...nampak cam ko tertukar kain jer ngan adik ko yg kat sebelah tu....ampunnnn!!!!!

yelah...sometimes, baju buat kita nampak lebih besar dari yg sepatutnyer kan hirda...kalau aku, x leh masuk ngan kain satin...sure nampak aku giler debab w/pun hakikatnyer mmg debab pun......

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

rugged betul tengok hardy pakai songkok macam tu.. heheh sama la farhan pun suka pakai nampak rambut depan, aku selalu marah dia..

aku pun seksa betul nak amik ganbar sekeluarga sekarang ni. tak mesra kamera langsung. huhuhu

Puan Iza said...

awat tak sedondon hirda dgn hardy & papa dia...kalo tak lagi cun korang :-)

suka tgk pic hardy dgn cousin dia tu...sumer sedondon kan.....cute sgt2....

mrs khairul said...

hirda aku kan tiap2 taun mntk maap dgn mak abah aku mesti nangis..hehehe..sbb aku xtahan bila tgk mak aku nangis..syahdu betul lah..

weh ok apa baju raya ko dgn shahnun+hardy..xdelah lari tema sgt kan..apa2pun ko tetap dgn baju corak ala2 abstrak + plain kan? aku this yr khai yg pilih baju aku..mls nak amik tau..hahaha..dia tu cerewet mngalahkan pompuan..ish..ish..

skg ssh kan nak amik gamba anak2 kita since diorg dh beso n pandai buat prangai..aku rs nak ketuk je..ssh beno nk soh kanda tgk kamera..suka gamba hardy pakai songkok ala2 rockers tuh..mcm radhi oag..heheh

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

ko ni mmg kuat smgt...aku thn ni je x nangis bila salam en abu..hahaha klu x tiap2 thn banjir.. tetiba je sebak... sedondon je suma sepupu hardy shah.. cutelah..

☆ lieya latif ☆ said...

hek eleh nak salahkan baju...kat harzt chickeng berketul2 ayam ko bedal...keh keh keh ...takde laaa, ko nampak sweet la wei...

cantik laa pic raye ko....tang hardy tu mmg aku lawak.....betul laa bile dah besar ni posing masing2 menyakit kan hati kan....dah pandai wat hal depan kamera...tapi aku suke...nampak comel....keh keh keh

Sham Ummi Echa said...

poms..aku thn ni xdak sesi air mata pon ngan parents aku..salam pon cam x formal je..sbb masa sesi salam tu..sumer sepupu sepapat da ada kt umah.. so x smpat mak nk emo.. hahahha... pas2 leh plak la aku trlupa nk salam laki sndiri.. huahahaha...dasar bini derhaka.. cemana la aku leh lupa..heran!!

weiii...mana ada ko nmpk gemok pakai baju tu.. cun je aku tgk..bg aku nmpk kurus ada la

Linda Latip said...

sume sama jek baju cousin die yek? beh la..taun dpan nk curik konsep baju sama nih la..tp mslhnye Ghazi sorg je jantan huhu.. Hirda, dh jangok dah mung..tak nmpk tembs pn..rilek rilek..rmi lg yg tembam di luar sana ok..

☆ lieya latif ☆ said...

oit...jgn kate labah2, sawang...anaconda pun dah ade kat sini....cepat2 le oit update blog!!