Nuffnang

Tuesday, September 21, 2010

raya '10 - day 1

Selamat hari raya all...
seperti biasa cik puan hirda selalu menjadi among the lembabsss people who update the blog kan?
so hari ni baru ada mood & masa nk upload...

this yr kami beraya kat jitra. umah my parents. so pagi2 raya kami 3 beranak dok pose syok sendiri kat living room. Actually tema ibrahim's family thn ni is BLUE. tapi shahnun cam lari tema skit, baju dia tgk live nampak biru, dlm pic dh nampak cam grey la pulak. x per la, kira halal je la kan?

ni lepas penat pujuk hardy soh pakai sampin. dia melalak2 x mo pakai coz dia kata "ni skirt la.. girl yg pakai skirt" grrrr....

sila kagum pompuan2 semua. selama kawin 5 thn ni, 1st time ada bukti aku cium tgn shahnun dipagi raya. tapi x de la syahdu apa pun coz aku kan baik, x byk dosa dgn laki. hehehe

then, turn anakanda...

salam lama2 skit, byk dosa dok melawan mama hg hardy oi.

pic satu family yg paling elok. ni pun penat dok snap. tripod kami adalah BALANG KUIH RAYA ok! hahaha

pastu hardy dgn rela hati mengoffer nk snap pic kami ber-2. oh apsal le bulat sungguh aku dlm pic ni?

then, kami gerak pi beraya kat umah bapak2 sedara shahnun kat a.star & yan. sejak kawin ni ada le activity raya aku, kalu dak, lepas snap pic raya, dok la melangut tgk tv. tunggu org dtg beraya. coz adik-beradik parents aku semua kat penang. kami je satu family terlepas ke jitra nun.

mak & anak harus la ada pose syok sendiri. yg daddynya, sila bwk kereta diam2. jgn kacau mak & anak nk pose yer. ;)


7 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

cantik la plak aku tgk kaler biru ko ni hirda...rase cam tema biru ni la plak tahun depan...tapi laki aku awal2 dah pilih peach...gilo kan...raye tahun ni pun tak abis lagi dah pikir tema tahun depan haahahahahaahah.....

suke pic salam2 tuh....sgt ayu gitu!

Mimi said...

Ya Allah, serupa mcm najeeb la gak, bersungguh2 dia reject sampin tu, dia ckp mcm girl...penyudahnyer pakai baju melayu semata..bila kazen dia mai rumah pakai sampin pun dia still takmo..nasib baik aku beli kt Mydin RM7.90..heheh

Sham Ummi Echa said...

pompuan..kalo x sama tema kita tahun ni BLUE. igt baju yg aku bli dkt auntie kt bandung tu.. hahaha. sekali pi jakel brkenan yg hijau terus tukar tema. giler betul.

poms, mana der ko nmpk bulat la.. slim ader la. wei ko ok je pakai tudung tu. elok je trletak. apa lg.. sila la terjah ratu..kekeke

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ensemnya hardy :)

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

aku pun nak tema biru next year..haha..rizqi pun mcm abg hardy tak mo pakai sampin ngan songkot..huhu..jenuh pujuk suruh pakai..nak gambar punya pasal..
hirda, ko tiap2 tahun mesti tak da problem fasal nak raya maner??..sebab umah mak ko ngan umah shahnun tak jauh pun...
hahah..
selamat hari raya..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

poms, muka kau nampak lonjong la pakai tudung gini.. kalau pakai tudung bawal, lg nampak bulat

walaupun shahnun nampak kaler grey, tp aku rasa masyukk jer dengan tema korang.. sangat sesuai..

hahaha balang kuih??? aku pun buat gitu gak.. coz tripod lupa bawak blk kg.. ngeh ngeh ngeh

*∽ IZAN ∽* said...

Salam Raya Hirda.. wahh biru mata memandang tahun ni...!! Hensem anak bujang sorang tu pakai baju Melayu..!!

Ahahahahha.. seb baik tak de tripod pun leh 'survive'..!!