Nuffnang

Wednesday, May 18, 2011

@ 6 months...

haluuu ladies,
pejam celik, pejam celik. dh 6 months kan?
baru now rs cuak pulak camna le nk deliver nanti.



pic taken yesterday. aiyooo tgk peha itu. sgt le besaqqq.... ni mak aku tgk pic ni sure kena bebel. "perut dh besar2 camtu pun dok pakai t-shirt!!" ish x rock tau mama niiiii. tu sib baik aku pakai t-shirt besar. if aku pakai baby T cam briney spears pakai time dia preggy, x ke haru.

so as update,
so far i have prepared almost 98% brg2 for baby & preparation for breastfeeding.


Baby's stuffs:

rompers + pyjamas + socks + mittens + segala mak nenek baju for baby la. majority aku soh kak aku bl kat london. sana murah byk fr sini.

bath support. kot2 aku or shahnun kena bg baby mandi time kat sini.

changing table

swadle

Tommee Tippee pacifier. aku beli ni coz comei! transparent + bentuk dia yg mcm puting NUK.

time hardy dulu x merasa bl botol kecik camni. so this time aku bl jugak. comei gila. kecik montok & debab je aku tgk.

MAM pacifier. this time dh terer, if nanti kat spital kat Aloq setar (ya Allah, bg la aku sempat bersalin kat s.alam) , derang x bg aku nk bfeed baby, aku will ask the nurse guna puting ni. puting ni design dia sama mcm nipple. so that baby won't get confuse later.

swing ni aku dh bl before aku preggy pun lg.

last but not least.. tadaaaaa!! time beli ni x tau gender baby. so for safety amik black + scarlet.


Mama's/ breastfeeding stuffs:

memang guna set bersalin NR ni sejak time hardy lg.

aku ada beli yg leesa punya bengkung time hardy. hari tu baru cr balik & basuh.


ni aku paling suka. yer la time hardy langsung x beli breastpump. coz x breastfeed kan? beli this package from onebabyworld. tapi time aku beli x dpt free bottle drier tu. cisss...
so far, aku dh bl, spectra 3 for double pumping. berpuluh2 botol for simpan EBM, bekas plastic for simpan EBM gak (uihhh gaya beli bekas tu mcm le kompem byk susu nk buat stock kan???); nursing bra, breast shield, breast pad, breast cream.

comel kan? for this baby, segala bantal kepala, bantal peluk, head support aku bl design bear & star ni. termasuk le dgn nursing pillow ni.

warmer. nk panaskan EBM katanya. yg ni boleh guna dlm kereta gak.

rasanya yg tinggal nursing cover kot. Sling, my friend will bg try dia punya dulu.
takpe.. benda2 lain tu nanti dlm pantang aku 'click' 'click' 'click' je. ;)

last2 dok belek2 list for baby, baru perasan. barut baby, towel mandi & toiletries x dak lagi. bagus kan??? yg segala mak nenek benda bukan2 buleh ingat. benda basic camtu buleh pulak x ingat. duhhhhh.......

7 comments:

ZanaNordin said...

almost complete...cam baby 1st plak...chewaaahh

aku suka tengok gambar ko
perut dah besar
comellll ok.......time nie org kata besar pun tak kecik hati....kan kan kan kan..coz' besar ada baby....

cun arr stroller baru tu

Jasfyra said...

syok gila soping barang baby kan.best2!!

Syasmeen said...

comey nya wpun dah preggy...wah dah 98% siap semua yer bagus nya hirda x sbr nak tgk adik abg hardy nih :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

xpe weh..ada masa lagi... wiken ni ang p cari semua..pasni senang hati dah pasai semua dah ready! yeahhh !

Mimi said...

syok kan shopping barang2 utk mama and baby..esp. for baby la :)

da almost lengkap ni...

Aleyn said...

baru 6 bulan dah 98%complete...bagusnyer...

onniesham said...

cargas ko poms. well prepared ni almost 98% dah ready. bagus2.