Nuffnang

Wednesday, June 1, 2011

baby shah in 4D scan..

halu ladies..
how's ur day? mine a bit bz. tapi sempat le gak upload2 cerita/pics in FB.

ok, as planned. for this pregnancy aku nk buat 3D/4D scan. alhamdulillah.... aku dpt tau ada clinic yg offer this package & dia sgt le dekat dgn umah aku.

sapa2 interested, you can check the package @ NR Medical Imaging

rezeki aku, May 2011, dia buat mother's day promo kot. normal price rm200, promo price jadi rm150 je. package termasuk print out 1 baby scan pic & 1 CD containing semua pic2 scan. So, aku amik cuti on Monday nk pi scan.

so far aku sgt puas hati cara sonographer (fuhhhh...aku tau medical terms ok!!) tu buat kerja. rasanya coz x dak patient gak kan, so dia belekkkk & scannn le perut aku sampai dpt rupa baby shah yg clear. dekat sejam la dia scan.
Dalam tu dia x bg amik pic. kalu x, dh lama aku dok click click click.

baby shah postion mengiring je. letak tgn cover mata. byk pikir ke anak???

ni pic muka paling clear. dia x tido, tapi kepala sedappp je landing kat placenta sambil tgn main2 dgn tali pusat.

tangan.

kaki. time ni dia dok kicking.

kompem BOY. memang nampak sah.


aku habis scan around 10am. terus gerak pi ikea. jumpa Sham. heheheh... dia pun off gak hari tu. aku teringin nk mkn fish & chips ikea. coz dia x selalu ada. pastu terus aku ajak sham teman aku tgk nur kasih. oh sedeyyyy citer dia.
tapi i heart Aidil la!! sampai ke tua ko tetap macho. adam, sila beri laluan.

kenyang sampai bersandar

hehehe..sham tetap pose comei

4 comments:

onniesham said...

syoknyer poms. now serba canggih kan. pic scan 4d punya la clear kan leh tgk baby. kalo zmn echa dlu, jenuh aku teleng sket pon aku x paham, mana la echa dok. hahaha. tp bila doc explain mak angguk2 mcm la nmpk kann. kekeke.

hahaha 2x mak tgk nurkasih. bes kan citer dia. sedihhhh... aidil sgt hensem n cool kan.

Mama HaikalDania said...

sonoknya tgk pic scan 4D tu....masa dania dulu tak sempat nak wat scan 4D nie...rugi sgt2 rasa.....huhuhu.

ooo adik ady chah boy ek...tak per, leh kwn dgn ady chah nnt :-).

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

uihh comeynya...klu aku peknen aku pun nak buat gak scan cam hang ni...

nanti aku tanya en abu apa ke nama farm tu..tp yg sebaris ngan kea farm tu ler.. cam ko kena turun ke bwh sket... pastu kebun dia blkg kaunter tu je.. dia x kasi ko bw gunting tau..ko kena petik guna tgn jer...

Aleyn said...

I tak merasa lagi scan anak 4D..time anak yg bongsu tu..teknologi ni baru masuk m'sia kot...klinik tu pun tak provide lg..huhu..

Kalau ada rezeki ngandung lagi..confirm nak buat 4d gak..

BTW, baby u dlm perut lg dah nampak hidung terpatuk tu....confirm cute...heheh