Nuffnang

Thursday, July 5, 2012

Vicks Vaporub NOT for baby!!

dah anak 2 baru tau vicks yg kita dok guna sejak kecik tu actually for 2 yrs and above. actually aku tau pun from my sis. dia kata cuba bc label betul2. sekali memang betullah. memang tulis for 2 yrs & above.

aku try google and baca... if guna to baby especially letak kat hidung time selsema or batuk, will make the flu worst!! isk Nauzubillah... dulu time hardy kecik memang selambaland je aku guna vicks ni.


ni aku sapu dada hardy je now.

now hazry pulak flu & batuk. so sekali terjumpa dlm website ramai kata vicks dh keluarkan vicks baby balsam. for 3 months - 5 yrs. eh...ok sgt le nihhh... apsal aku dok pi guardian, watson x pernah nampak ni?

aku soh adik aku pi cr kat guardian. aku bc komen org yg dh beli 50g = rm12. oklah kan... nk guna sgt2 ni, nk bg hazry selesa tido.

ada mentioned kat luar kotak dia.

sib baik le adik aku cerdik pi check kat speedmart luar taman aku ni dulu. rm9.80 je korang. lg murah from guardian. hehehe

tutup pink. comel.. bau pun sedap coz ada bau lavender.
budak ni nampak bekas tu, menggeletis nk pegang & terus masuk mulut. dh try sapu dada, leher & belakang badan hazry... hope his getting better.

6 comments:

lieyalatif said...

mmg ko....tak bagi budak2 pakai yg vicks biase tu...aku dulu tak tau gak mcm ko...bace forum baru tau...so mmg stendbai vicks tuk baby yg kaler pink tu....tapi lain plak botol mcm hazry pegang nie....

Zana Md Nordin said...

aku baru tahu ko
tu pun bila ko up pasal citer nie...
dari dulu...mmg ituler yang aku sapu kat Batrice...esp bila semput dia nak datang...
aku akan sapu kat dada dia..
dari dia kecik sampai ler dah umur 5 tahun nie.....

Emy Omar said...

Aah hirda,saya kalau masa anak2 baby dulu siap standby yg vicks biasa dengan yang cap colour pink tu..yang tu sesuai utk baby..cute je model vicks yang last tu

onniesham said...

hahaha...haku x tau pon ko. tp echa kecik2 dlu jarang sakit demam. flu pon jarang. kalo sapu pon, aku just sentuh sket2 je kt hidung dia, coz takut dia x tahan pedih. mujur le xde apa kan.

now guna vics gak lg. utk sapu kt dada, hidung, perut.

Mimi said...

yup..vicks hijau tu mmg x sesuai utk bb below 2yo sbb camphor x elok bole sbbkan fits, nauzubillah..
aku beli utk najeeb yg 21st Century Vapor Balm for children..bau strawberry+mint. Try google sini:
http://www.21stcentury.com.my/product-view.aspx?t=c&v=7&id=p556692752

ellynadyra said...

eh aku baru tau la selepas anak bungsu aku memasuki 2 tahun...tq ye atas perkongsian ilmu...selama ni main bedal aje!