Nuffnang

Sunday, November 1, 2015

JB - Day 2 Legoland

Date: 02 March 2015
Venue: Legoland + Restaurant ZZ Sup Tulang

Pagi2 kami dah bgn & siap2 nak bfast. FYI, kami just dpt 2 bfast je. So hardy kena charge. Oklah apa2 je la. Sila masuk bill yer. nanti check out kami byr.

the boys dh ready. Sempat pose tunjuk toys derang beli semlm.

dah kata nak pi Legoland kan.
So anak beranak wajiblah pakai baju Legoland juga.
mak derang dok berangan nak beli the same tee kat Legoland pulak nanti.
So nanti kami will ada Windsor & Msia punya.

bfast time.

budak ni suka benor dgn teh o.

dlm kereta, both melayan perasaan masing2.

ok, ikut je signboard yer.

kami sampai sana dlm 9am++.
kosong ok parking. so kami decide nak pusing2 tgk Legoland hotel dulu.


time ni 9.15am.
Aku kan pompuan punctual.
Pastu dh terbiasa nak masuk theme park, haruslah mai seawal mungkin.
Dok ingat ala2 Disneyland la konon.

tadaaaa!! we ols je.


pose je la dulu k.

siap buleh lepak kat luar hotel.

mak & anak boria t-shirt Legoland Windsor.
nanti aku cerita kejadian dlm Legoland gara2 t-shirt ni.

ticket counter pun baru buka.



si adik dok bising nk masuk waterpark.
ehhh tu next time pulak k dik. mak ko x suka basah2 ni.

 dah start panas. Tapi pintu x buka2 lagi.


 time ni sapa ntah tertekan disable AI function kat camera aku.
Habis pix2 jadi glitter2.
masuk2 kami serbu masuk souvenir shop dia dulu.
time ni byk pula sale.
key chain atas tu tinggal RM10 je.

sebabkan kami je yg baru masuk.
staff tu layan je la si hazry.

takde org, so mascot ninjago tu yg mai kat kami.
oh mak sgt sukaaa.. xyah nk queue2 ni.


anak mat saleh tu amik special service or VIP service.
siap ada staff that will bwk dia jln2 satu Legoland. 
time ni ada mcm dance ramai2 with all the staffs.

 official photog offer nak snap pix kami.


kat situ ada gak tempat buat Pressed Medallion ni.
Mcm kat Disneyland.
baju2 yg mcm kami pakai x de.
if ada pun tulis Legoland waterpark.
frust sgt.

nampak tu? nampak!!
dia dulu pi shopping amik brg2.




 Kita naik ride ni dulu.

adik main yg for budak kecik.


where abg naik for youth.


then kita continue naik boat.


time kat sini ada few mat salleh mai tegur the boys
"oh you've been to Legoland Windsor? bla bla bla".
Rupanya dia fr aussie and dia sgt peminat Legoland. Semua Legoland dia dh sampai.
Hebat sungguh.




cuaca mcm redup skit. So kami decide nak naik train.


then aku suruh Shahnun & the boys naik ride ni.
aku kan datin, kompem aku x kan naik ride yg memerlukan daya nak kayuh bagai ni.
hehehehe




u tgh snap pix i ke yang?



 ni ride fave.
aku rs kami naik 6x.
memang takde org. so kami kuar, masuk balik.

haihhh kemek tudung mak.





ride ni shahnun naik dgn the boys juga.
hardy tu over gayat.


 then kami beli bekas ni.
dlm RM25. tapi nanti nk refill air, byr RM3 je.

time ni start panas.

check out the boys kat area kolam tu.

ni pun fave gak.
ada 4 cerita semua.
So kena tgk schedule.

tgh tunggu pintu buka.


4D show dia, semua air, buih keluar from atas.
ada sekali tu dh ptg kot. air dia keluar mcm hujan lebat.
berlari kami kuar fr dewan.
rupanya ada masalah technical.
merapu sungguh. habis basah carpet.

then kami naik rotation tower ni.








 nampak tak area parking? kosong ok! boleh kira berapa biji je kereta.

ada budak tak cukup tinggi nak naik ride.
So sentap bw diri main lego.


game ni pun kena guna tenaga.
So kita serahkan pada daddy yer.

 ni kejadian, dia nak naik kuda kayu gerak2 tu.
tapi x buleh sebab x cukup tinggi.
melalak mcm kena dera.
coz abg je dpt naik.


pastu nak naik roller coaster pun x buleh jugak coz x cukup tinggi.
adoilaaa sapa suruh ko kemetot dik??


 then dia request nak naik ni.
Pun x boleh naik coz x cukup tinggi.
time ni aku dh nk hangin.
dah le panas aku rs mcm nk pitam.
apa ni...ride lebih kurang sama je ngan DL. kat DL relax je kids semua leh naik.



time kami pi Star Wars ni baru buka.
Legaaa coz dia dlm building & ada aircond.









ride ni ala2 Mad Hatter Cup kat DL.
Hazry still x leh naik.
Grrrrr....


ride ni will basah. So hardy pi tukar baju. and dia naik ride ni sorang2.
ntah berapa kali dia naik ntah.

then both sambung main air.


each ride kita can collect the stamp. dah cukup stamp nanti boleh redeem apa ntah.





 lepas tukar baju semua. Hazry zzzz.. lega aku.
then baru kami pi solat dgn aman,




 elok mascot ni sampai. Hazry pun bgn. berlari dia pi peluk the mascot.



 abaikan tudung mak yg kemek tu yer.
dah ptg. aku rs berlengas satu badan.





aku tgk stroller kami je sarat dgn barang. camna tu?






kita sambung naik ride Lost Kingdom Adventure.
this time kami bl pix dia. Buy 1 free 1.
RM50 je.


dah ptg2, dah redup, baru kami start jln2 kat area miniland.




sian aku tgk. mcm x terurus.
org2 tu siap jatuh2 lagi.


ada area Chima.

hehehe hardy siap masuk dlm tunnel and keluar tgh2 tu.

KLIA!!!

why takde MAS ek?






ok ok jom balik.
Legoland dah nk tutup pun.


 penat daddy korang buat pressed Medalion tu.
Sekali hazry pi tinggal dlm kedai mana ntah.
Grrrrrr...


 ptg2 ni dia je yg ada mood nk snap pix.


dah2 jom balik. tinggal 2 biji kereta je.

balik tu kami pi terus cari Restaurant ZZ Sup Tulang.
Coz aku bc review wajib try mee rebus tulang dia.
memang sedap korang. tgk la gear box dia. sampai 2 dia bg.

Shanun & the boys mkn nasi.
x thrill sungguh tau korang. Nasi kat shah alam pun ada.

ni barang2 for the boys yg kami bl dlm Legoland.
FYI, t-shirt2 tu semua less 50%.
sama gak dgn pedang tu.

ni dua je for aku.

mlm tu, before tidoq, activity pasang lego.
both kami dh bg mkn ubat demam siap2.
Takut derang demam coz kena panas tadi siang.


So people... tu je entry Legoland aku. ada lagi 4 entry jalan
1) Bandung... (again??)
2) JJCM Penang
3) Phuket
4) Janda Baik

I'll try my best to do it b4 my next trip ok?



2 comments:

munie said...

yeayyy hang dah blog balik ...

ni rumah baru aku;

http://muniemustafa.weebly.com/

Paris Disneyland Shuttle said...

very lovely , thanks for sharing and keep it up

http://www.paris-disneyland-transfer.com/