Nuffnang

Wednesday, March 2, 2016

London - Day 1

Date: 20 Nov 2015
Venue: Assaha Hyde Park + Oxford Street + Hyde Park

Ok continue for our Day 1 in London. Alhamdulillah it was a smooth flight. Flight almost penuh, tapi rasanya ada 2 family malay yg naik flight dgn kami. yg lain semua mat salleh. yer la mana start cuti sekolah lagi kan? kami sampai London around 5am, London time and kat area imigresen dia memang x ramai.





 Sorry no picture coz time tu tgh ting tong and dok cuak apalah yg imigresen tu nak tanya nanti ni, semuanya sgt2 cepat. Lepas ambil bag kami berjalan keluar, the cab driver yg kami dh booked awal2 dah tunggu with board tulis nama aku.



left: tgh tnggu luggage
Right: right after imigresen



Lepas tu terus kami pi collect portable wifi kat area Lost & Found. memang the company dh tinggalkan parcel tu kat situ, aku just pi collect je. Time tu still gelap. Kami terus gerak pi apartment kami. sekali jam la pulak coz work day. aku duduk belakang dgn the boys. dh lalok2 ting tong.




Sampai apartment, tak leh check in lg, so kami just pakai winter cloth, tinggalkan bag & zassss.... terus gerak nak pi Oxford Street.

Ni kat luar apartment kami. sejuk time ni dlm 5 deg.
bw small luggage nak isi brg2 shopping nanti. Senang nak usung.
OK, OOTD mak & anak2.
Yours Truly:- Baret + winter jacket recycle from London & Tokyo trip. Muffler je baru beli from bandung.
The boys:- winter jacket from Uniqlo. same design color je lain. Snow cap recycle from Tokyo trip. Gloves from ebay. Jeans, bandung mari. Transformers shoes from Parkson. hahaha..amik ko details mak cerita.



Apartment kami opposite station Lancaster Station. So sgt2 la convenience.
just 1 stop from Marble Arch station, Oh ai loikeeeee.....
apa2 kami beli Oyster card dulu. for adults je. Kids below 12 FOC. bagus kan?
sorang 25pound.Beli from mesin dia je.


keluar2 Marble Arch station terus nampak Primark, etc.
apa2 kita masuk kedai souvenir sebelah Primark dulu.
mahai2 ok. dah le time ni currency semua nak x7. uihhh kenot2. souvenir esok2 kita cari.





nampak tu muka bahagia?? org takde lg ok. time ni x sampai 9am pun lg. tapi kami dh tergedik2 nak shee-shee... cari2 toilet takde pulak area situ.
Last2 kami lintas jln pi McD seberang jln. takkan nak guna toilet FOC kan, so kami bl hot choc.
OMG sedap sgt hot choc dia. 

comei bekas dia. Price around 2 pound lebih.


time ni nak lintas jalan. sempat snap pix depan Marble Arch.


kami singgah kat Pret A Manger seberang jln Primark.
beli croissant and mkn kat situ.
kat sana anak2 aku hari2 mkn croissant. and croissant sana 1 for 2 pound.
ok jgn convert... jgn convert.... if not lapaq.
pix atas ni Tuna salad. salad dia pun menarik2 gak.


Dalam Primark, 1 je tak best. takde kerusi.
So the boys dh bosan teman makpak depa dok shopping. So aku suruh duduk situ diam2.
while aku dok pilih2 brg dekat2 situ gak. mat2 saleh lalu gelak je tgk derang.


wajib beli if kat primark.
rompers and sleepsuit baby. Sebab time tu aku baru 7 weeks preggy kan, so nak selamat beli je kaler putih/kelabu.
baju girls and boys comei2 weihhh....



then kami jln2 kat area Oxford street.
ternampak strawberry ni. 3pound satu bekas. oklah ibu mengandung tiba2 teringin pulak.
So beli strawberry tu.
hardy nak waffle.
tapi hazry???



hahahah.. dia nak pisang je!
baik mamat jual waffle tu. dia bg FOC je pisang tu.




nampak tak muka bahagia dpt mkn pisang.
then kami jln skit sampai ke Disney store. tempat wajib nihhhh.....



Time tu tgh demam star wars. merata2 star wars je. siap ada props ni dlm Disney store.
btw, mak keciwa sgt, brg2 dlm Disney store sgt tak best. x mcm dulu.
So, apa pun aku tak beli. huhuhuhu




lama jugak kami dok pusing2 jln2 situ. kaki aku dh sakit. So kami decide nak balik apartment. mkn nasi. perut melayu kan, nasi tetap di hati!
Bond station just opposite Disney store.



baik korang kannnnn....


ok dah sampai station kita...


aku singgah kedai sebelah apartment kami ni dulu, nak beli teluq.
teluq dia.. 6 biji 3pound lebih. huhuh.. takpelah.


ni strawberry yg aku bli td. sedap gila. manis!!
byk pulak tu. end up aku mkn berdua je dgn si hazry. si abg tu sah2 le tak mkn buah.
Shahnun pulak x suka sgt strawberry.

lepas lunch simple2 kat apartment, aku masak nasi goreng adabi rsnya. kami decide nak jln2 kat hyde Park. The park betul2 seberang Lancaster Gate station.


wahhh nak gak snap pix ngan maple leave. time ni dh end autumn. nak masuk winter.



nak ckp, muffler baru beli from Primark. hehehe




suka sgt weather dia time ni. tak sejuk sgt. tapi mulut berasap le gak. terus dok berangan ngan Shahnun, bestnya if msia ada mcm ni, hari2 balik kerja leh stroll in the park.
wahhh berangannn.




jinak2 swan & duck dia. bersih pulak tu.


kejadian aku x leh lupa. ada sekoq tupai ni jinak gila. siap panjat2 pagar mcm nak lompat kat aku. Ni sure ingat aku nk bg dia mkn. aku pulak dok lari jauh2 fr dia. memang x takut org binatang2 kat sini.


 nampak sign board tu? aku nak pi jugak Diana Princess of Wales memorial Fountain.
kena jln cepat2 coz time ni cepat gelap.



 lalu kwsn ni terjumpa this lady from JB. tapi dia kerja kat sana.
dia dok bg the birds mkn.Dgn the boys join sekali.
aku ada record video.








 Ni le Diana Princess Of Wales memorial fountain. Tapi derang off the fountain.







malam tu kami keluar pi Oxford Street lagi. this time pi M&S and Selfridge.
Aku pi London mood nak snap pix memang ke laut. Pembawakan budak kot. 
time ni aku x de rasa morning sickness apa lagi.

balik apartment, masak + makan. Terus rasmi pyjamas Mickey beli from primark. coz aku memang x bw baju tido. The boys pun aku bw sepasang je. coz dah tau nanti nak shopping akt primark.
baju tido 10pound (gulp.. telan air liuq). tapi anggap je la RM10 yer. socks Harry potter. sukaaaaa.....
lepas ni semua tido pengsan. tapi 2am dh bgn coz jetlag. 


to be continued............ London - Day 2



2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Blogger said...

eToro is the ultimate forex broker for new and advanced traders.