Nuffnang

Monday, August 10, 2009

Ladies Day Out.... again :)

date: 080809
venue: midvalley
time:10am - 7pm
ori plan: movie, massage/spa, bowling, shopping, mkn
end up: movie, shopping & mkn. (hehehehe)

it was a last minute plan. coz we mommies also need a break fr our ordinary (yer ke ordinary?? hehehe) lifestyle kan? kan? anak2 kat umah dgn daddies derang.
so 5 of us (me, mimi, lieya, sham & niza) dh bergather kat mcd opposite GSC for bfast.
kami tgk 'The proposal'. Suka gila citer tu. am falling in luv with the hero.... oh gatai sungguh mama ady chah ni. yer la kan, dh nama dia kuar dgn geng2 poms, terus le terasa cam zaman bujang2 balik.

lepas tu pi window shopping kat the gardens. mission aku cr purse. kuar masuk kedai. satu pun x memenuhi piawaian. yg ada pun purse coach yg bila tgk prize dia semua terkedu kejap. takpe ladies, kita tunggu coach punya sale k? ;)

pastu niza kena balik coz budak nursery tu leh jaga anak2 dia sampai pkl 3pm je. sian niza, x sempat nk late lunch kat TR's.

then, lepas habis bershopping baju2 anak kat i-setan. yer..diulang baju2 anak yer. mak2 tetap x shopping for diri sendiri. we hd a late lunch @ tony roma's. aku recommendkan lieya set ribs + shrimps. yummy kan? while aku try ramadhan set, salmon, shrimp & rice. yer korang dh ada ramadhan promo ok. pastu dpt free desserts.

habis mkn dh pkl 5pm. sempat le pi TRU. then lieya kena balik. so tinggal le aku, mimi & sham continue shopping. finally aku berjaya membeli purse. thanks ye korang coz menjadi penasihat aku. kalu ikut aku, kompem aku beli yg kaler itam punya la. so typical me. heheheh..

sampai umah dh nk maghrib. hardy sambut aku dgn soklan "mama work ye???". hehehee sian dia. sabtu pun kena tinggal. takpe dear. bukan selalu pun.

me & lieya @ mcd.

cik puan mimi, seperti biasa, dia paling petite antara semua..

lieya, me & sham..

ni b4 niza nk balik. kami dok tunggu lieya & mimi bayar ni. sorang2 muka lapaq.

mamarazi of the day. org lain dok bz bersembang, lieya bz mengsnap pic... LOL

our juice. sgt berbaloi coz aku refill 2x. pastu sibuk cr toilet kan? ;)

sham's. ribs & bbq chicken.

lieya's. ribs & shrimps. my all time fave nihhh...

mine. salmon+shrimps+rice. sedap gak.

mimi's. salmon+pasta.

mimi dok pose sambil tlg potongkan choc chip cookies tu kecik2. keras gilos. heran tau mimi sorang je leh potong. hehehe..

our desserts yg FOC.

last pic b4 sambung shopping...

ahad:
after asar, hubby memang bz dgn badminton dia. nak2 now dia ada khai (niza's hubby). so, turn aku pulak dok umah jaga hardy. pkl 5.30pm, hardy bgn tido, terus demand nk mkn pizza hut. okeh. mama on saja....
dh lama x kuar berdua dgn hardy...

hardy now dh terer main game fr my hp.

muka br bgn tido.

14 comments:

♥Azie♥ said...

WAH BESTNYER KORANG.

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

aduh lapo tgk makanan korang.. mana hasil rembatan utk anak2..nak tgk....

☆ lieya latif ☆ said...

ARGHHHHHH....best!! best!! sebab dpt tgk the proposal yg mmg aku nak tgk sangat2, pastu dpt makan ribs.....kalo gi ngan laki aku mesti tak syok sebab die bukan tekak pelik2 nie....nasi gak die cari....kuang kuang kuang......

hahaahahahaaha...aku tegelak tgk muke kelaparan tgu aku n kak mimi bayar....ye ...ye aku ingat ko dok asik2 pakse kamipi bayar.....dah nak lalu casher leh singgah lagi tgk baju poney....muwahahaaaah....hangin sekali cik puan hirda di situ....hihihihihi

wah2 ensem boy, pandai main game nooooo....akulak hirda, seriau kalo tgk tangan anak aku touch henset aku.....huhuhu....lagi2 damia yg gile menekan henset aku sebab die pelik sebab touch skrinkan, button takde tapi leh jugak tekan2....hu hu hu

ape2 pun, outing kite best....next time sile organize lagi, tapi kali ni nak pi main bowling.....bile lagi nak tunjuk skill lontar bola

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda.. mesti best kau.. balik sampai rumah dah dekat magrib.. aku dah seriau takut laki bising.. tapi sib baik dia ok.. anak2 aku pun time tu baru bangun tido.. laki aku terus ajak keluar lagi makan kat Restoren WOng Solo.. walaupun penat, tapi aku pi jugak.. takut woo nanti dia kata dah jalan tak hingat dunia, dia ajak tak mau keluar pulak kan. hehehhe

thank sebab jadi tukang explain pada kami yang jakun2 ni. memang tak pernah makan kat situ kan.. huhu harus repeat dengan laki aku.. best gilak weiii..

next time, kalau nak pi main boling, tak yah tengok wayang la, tak sempat la.. coz buang masa

eija28 said...

wah syoknyer korang berouting erk......siap tgk movie bagai.....bestnyer tgk makanan2 tu......hardy pandai main game kat hp erk..sama kes mcm iman ler nie....

eija28 said...

lupa nak bgtau kak ida....trip eija tu satu kepala rm650 4 hari 3 mlm....termasuk flight, hotel dan mkn.....boleh bayar ansuran sebanyak 3 kali....hehehe

Sham Ummi Echa said...

mmg bes gilerrrrrrrrrrrrr.... x puas ko..... nk kuar lggggggg...

x sia2 kita tgk proposal tu kan... klakar la citer tu..da la hero hensem..aku jatuh chentaaaa..

hahahah kt isetan tu lg la..jenuh aku ngan ko tggu mimi ngan lieya abis shopping kan.. siap posing2 lg ngan niza kt pintu msk tu..

kenyang giler ko mkn kt TR tu..suar jeans aku da ler ketat.. xleh nk sumbat byk2..

Mimi said...

aku posa (ganti..besalah..da ujung2 baru sebuk ganti..hihi)tgk food korang semua..kecuq ayaq liuq weihh..bestnyer TR..aku baru makan TR 2x..tu pun org blanja..teringin nk try rack of ribs dia..

Jasfyra said...

syok la korang...leh tgk wayang,mkn2,shopping2..hehee..best2

liwaniel said...

best nye korang outing ramai..siap tgk movie lagi

As said...

sakan.. aku jeles.. aku jeles.. kalo x sbb dah lama x balik kg.. dah lama kami join.. huhuhu.. best giler mknan korang... suka.. suka... yg paling suka.. shopping tuh...

As@Aza :) said...

waahh...waahh...sakan mak-mak pegi bersosial...hehehe...bestlah kan sekali sekala keluar tanpa gangguan anak & hubby...hahaha...

terliuq gilaaa tgk semua food...aku tak pernah try lagi tony roma tuuu....mengancam jugak makanan dia eekk... ;)

mrs khairul said...

weh..aku sungguh jeles tgk food yg sumenya nmpk sedap2 belaka weiii..wajib aku paksa khai p sni..huhuhu..tak kira...

oh sguh selekeh nya muka aku dgn rambut terkeluar tuh..hahahahah

next time jgn serik ajak aku lg tau..aku sguh x puas xdpt join smpi ptg..

samalah dgn aku..kanda time aku amik dia kat nursery dia tanya " mama pg skul eh?" heheheh..xtau yg mama dia dok berpoya2...keh..keh..

cop..cop..nak tanya wallet apa ko beli..kedengarannya mcm best jek..hehehe..next time tunjuk kt aku eh..

.: Leen-Awie :. said...

bestnyeee kome outing.. kemain mak2 nih tak hengat yer...

pssst, awat tak ajak aku.. nak ikut jugak... hehehe..