Nuffnang

Wednesday, August 19, 2009

salam ramadhan...

pic x de kena mengena dgn citer. pic taken masa cubaan2 hardy belajar jelir lidah
sementara tgh free ni, i just wanna wish u out there.. Selamat menyambut Ramadhan. & hope tahun ni kita semua mendapat keberkatan ramadhan. Aminnn...

kami will menyambut Ramadhan di kg. kami will bertolak mlm esok (20th aug 09) and will balik sini balik mlm Isnin (24th aug 09). wuhuuu.... 3 hari berbuka di kg. sgt excited!! dh mcm nk balik raya pulak.
dlm kepala otak dh imagine the foods kat bazaar ramadhan jitra & changloon.
paling best the murtabak. memang sedap! x pernah lg jumpa murtabak sedap camtu kat sini.
adoi la, terus terliur ni...

hardy hari2 dok demand, "mama, ady chah nk balik kampungggg... nk jumpa tok abah, wan, cat, chicken, cow".
wahh itu je yg dia ingat. letih hari2 dok bgtau dia.. "not now, khamis ni after mama & daddy balik work ok?"

so, a day b4 puasa kami dh janji dgn hardy nk bw dia tgk movie "up" @ panggung wayang jitra. jitra dh ada cineplex ooo now. hehehe...
kami x pernah masuk lagi. tapi according to my sis, dh standard cam tgv or gsc gak. bagusss...
pastu nk pi cari dvd2. ni activity wajib bila balik kg. dvd2 dia murah byk fr kl. :)
hari jumaat tu memang plan nk buat mcm2. coz aku tau sabtu, aku will terkelepet kat umah. biasa la.. 1st day posa.

apa2 pun aku x dak mood nk kerja hari ni coz holiday mood melanda. esok lagi la kan? (eh..tetiba lari topik... hehehe)

salam ramadhan,
hirda + shahnun + hardy shah

15 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

hehe ady chah dah x sabar2 eh.. hehe sonokkan blk kg. aku blk merdeka ni.. hehe nak kacau dodol..overkan??? br 1 week posa dah sibuk ngan dodol..hahaha bukan apa....nanti raya plak br km blk.. x dan dah... owhh ada panggung eh.. bagus2 nanti aku leh ajak en abu p tgk.. lama dah x p tgk wayang ni...

hirda aku raya ke 2 br blk a.s ..nanti kite roger eh...

Jue ~ mama DnD said...

Hirda aku pun akak blk sambut poser kt kg.. kg dekat jer.. Melaka.. tp tetap excited hahaha.. rindu kat mil aku... mgu depan merdeka blk segamat plak... lg a bestkan kg sendiri... yg best tu leh merayap kat bazar ramadhan... tp yg x best tu ramai sgt umatnyer nanti...kena pakai mask ker..??? LOL...
so selamat menjalani ibadah puasa kat hang & family no...

mrs khairul said...

hehhhe..shahnun ada cite kat khai..sonok nya la kan buka dgn mak bapak..huhuhu..aku raya nnt br blk..

aniway berhati2 di jln raya..hehehhe..salam ramadhan dr kami..muah2 utk ady chah..kanda mis mis ady chah tau..

Sham Ummi Echa said...

da x sbr2 la ko nk blk kg kan poms.. harus xdak mood nk wat keje..cam nk raya je plak..hehehe..
aku ni da start pening..nk msk apa la 1st day poser tu ek..adakah sy akan mmbeli di pasar ramadhan saja??? kekekekke

Mimi said...

Selamat Menyambut Ramadhan jugak to u & family..hati-hati semasa memandu..

aku ingat lagi masa sekolah kt jenan, kami take turn gi beli food kt pasar ramadhan jitra (dok hostel ada rotation basis dpt gi keluaq pekan)..aku paling xleh lupa lencheekang kt sana ;kalerful and mcm2 isi ada dlm tu..

nama saja bapak aku org jitra, tp jarang2 balik...makngah aku dia pun rajin mai KL (anak ramai kt sini)..parents aku balik kedah march lepas..aku ni since 2006 x balik..huhu

eija28 said...

salam ramadhan utk kak ida sekeluarga...ady chah nak blk kg yerk sayang....hati2 di jalan raya!!!!

As@Aza :) said...

beesttnyaa sambut posa kat kedah...aku miss sgt2 dgn makan kat kedah...aku rasa semuanya sedap-sedap :(....hardy miss dgn cow kat kg kaa?? hehehe....

Selamat berpuasa buat hirda & family... :)

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

salam ramadhan untuk kau & family...

wah belum puasa dalam pale dah terfikir macam2 nak beli kat pasar ramadhan yer.. hehehehe.. aku pun sama jer kau.. time ni la kita banyak tengok peniaga tumbuh bagai cendawan. macam2 ada dijual. sedap dengan tak jer.

ok la semoga kau dapat menjalani ibadah pose dengan sempurna dan penuh keberkatan

☆ lieya latif ☆ said...

aku pun same hirda, lik kg jugak...tapi lik menumpang ngan adik aku....laki aku plak gi kedah ...bisnes katenye...maleh aku nak ikut hihihi

wah hardy nak jumpe ramai ko kat kg ....tak tahan tu chicken ngan cow pun masuk dlm list.....hihihi...kampung boy start balik la yek hirda hihihihi

hirda, salam ramadhan almubarak dan selamat berpuase buat hirda sekeluarga juga....

liwaniel said...

selamat berpuasa buat hirda sekeluarga..

seronok nye berpuasa kat kg...kami minggu kedua atau ketiga puasa nanti baru balik teluk intan...

Precious said...

Nak balik kg gak! Makkk ... tunggu yer! Hepi ...

.: Leen-Awie :. said...

salam ramadhan
selamat berpuasa...

Puan Iza said...

bestnya dapat sambut posa kat kampuang...kami sambut kat sini jer....
kalo kt kg best pi psr ramadhan kan...mcm2 makanan ada....rasa cm nak beli sumer kan....
anyway, selamat menyambut ramadhan buat ko & family....

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

selamat menyambut ramadhan buat hirda & family... kampung kat changlun ke?? saya ada kwn bakers yg duduk sana... dia punya ciskek sedap tau...hehehe... sempat lagi promo tu..

yong ibu chem said...

buka puasa kat umah mak mmg lah saat yg paling dinanti2kan...

selamat berpuasa hirda!