Nuffnang

Sunday, March 20, 2011

@ 4 months

update... update...

last saturday genap 4 months of my pregnancy.
so far alhamdulillah. baby in good condition. pembesaran baby normal.
tapi berat badan aku x naik2 (dlm FB aku tulis naik 0.5kg kan? actually x naik langsung, bila aku tgk balik card merah yg doc tulis tu. start pregnancy sampai now aku baru naik 0.5kg!) terkejut gak. padahal if tgk pada condition perut mcm aku dh pregnant 5-6 bulan. adakah ini bermakna mama dia lose weight?? sgt jauh beza compare to preggykan hardy dulu.
time hardy dulu, min mesti naik 2-3kg tiap2 bulan. that's why sampai nk deliver, total berat naik around 25kg.

position atas ni. actually baby tgh position duduk. nampak dia dok buat streching dok pegang kaki & lutut. excercise ok!! sgt x mcm mama dia. LOL

lepas check-up kami terus pi midvalley. konon nk pi 2nd Motherhood expo la. OMG.. manusia ramai gila. dh mcm pi whsale rupanya. stroller x leh gerak dlm tu. last2 aku suruh shahnun tunggu kat luar je dgn hardy.
sib baik le perut aku x boyot sgt kan, so nk mencelah between org ramai tu x  kisah le. ada few preggy ladies yg aku tgk dh sarat. sian sgt.. terhimpit2 celah org ramai.



konon nk survey breastpump set. sekali pi booth MLO, ramai dgt org & package dia sama je mcm dlm website. so x per la, mak bl online je la kan.
last2 bl bio-oil je coz murah skit. tgk sling, sling yg aku dh aim x de pulak. aku rs aku ronda dlm tu x sampai 30 mins.
aku dh keluar. dgn panasnya... packnya manusia. x tahan aih...

lepas tu pi centre court dia ada promo sustagen. so hardy pun take part le semata2 nk dpt free gift. ok la, not bad the activities. dapat le sample susu sustagen for hardy. tapi balik umah bancuh kat hardy.. anak aku leh buat muka 'bluek-bluek' x sedap katanya... dia memangggggg, dia minat susu2 murah je. doa2 le anak no 2 mcm hardy gak. :)


nampak x perut aku tu.. tu x nampak sgt...

ada few stations. this is one of the station. kena tembak healthy food.

another station is to ajar budak2 pilih vege & fruits.
ps: aku bwk beg CK mcm bwk LV je gayanya kan? ha ha ha

then, kena feed picture tu.

eh apasal mak & anak happy??

yg ni best. guna mouse & drag ingredient nk masak.

then, dh complete semua, baru buleh pi redeemed free gift. time ni aku dok bz melayan salesgirl soh aku bl sustagen kat hardy. ish x paham2 tau.. anak aku x suka sustagen!!

10 comments:

ZanaNordin said...

alalalala....comey ok baby dlm peyut tu...siap berexercise lagi...dia wakilkan ko ler hirda......

fuh! bila reramai nie....mcm pening plak tengok.....

sian lah hai..mana2 mama yg dah memboyot pun join dlm crowded tu....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Kalau aku ada kat kl, sure aku gi kat sustagen tu. Emily kan peminum susu sustagen .. Tp anak aku suka flavor vanilla ajer.. Plain kurengg sikit

Emy Omar said...

Comel je perutnya tak nampak sangat lagi :-) cute je baby yg dalam tummy mummy tu ye,siap exercise bagai hihihi

liwaniel said...

ramai nye org kat motherhood expo tu..wanie plan nak pegi jugak tapi tak jadi..kalau pegi jugak mesti pening kepala nak melayan dua beradik dgn bersesak2 tu

sama ngan irfan, suka minum susu murah je...dah belikan sustagen..sekali je dia minum...ade lagi tersimpan tu...

Cik Nurul Pinky said...

dah nampak jugaklah kak perut akak tu hehehe....chumel je kan hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

sebijik mcam aku mase preggy kan mia mija ko...naik tak byk..last2 total sume aku naik 13kg jek....yg ni ko tgk laaa aku naik mcm mane.....sampai 20kg.....aku rase ye laaa...ko ni penangan bawak girl nie.....*amin...amin...amin*

ikut aku ni nak gi ekspo ni..seb baik aku dah sarat sgt nie....kalo tak aku terjah gak nie!

☆ lieya latif ☆ said...

eh lagi satu...aku respek hardy...die sgt 'nak' dan berani nak pi main game tu sume...kalo aku sure mia kene pakse ngan aku semate2 aku yg nak collect adiah2 tu ahahahahah

Jasfyra said...

ok gak game2 tu kan hirda,tp mls nk layan salesgirl dok paksa beli susu tu.hahaha.5-6 kali dia ajak p booth jual susu tu,aku wat xpaham jek

Aleyn said...

Wah...tak tau pun ader event ni...

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

onniesham said...

eh camne aku leh x pasan entry ko yg nih?

mujur le aku mcm xde hati sgt nk pi expo tu. ramai giler org eh. mebi anak dah besar ni mcm kureng nk pi bnda2 camni. cuba tgh peknen or ada baby. trkinja2 aku nk pi. thn bila ntah aku pi kt MV gak.. beshhh. time register siap dpt beg huggies (ala2 shopping bag) kaler purple yg sgt cantikkkk..hehe. terus suh cooi register gak, so dpt dua...hahaha