Nuffnang

Monday, April 4, 2011

disney on ice + bagan lalang

date: 02 April 2011
time: 1pm- 8pm.
venue: bkt jalil + bagan lalang

haaa amik korang, aku punya la malas nk update blog, sekali update terus entry panjang. aku kan dok ngidam nk mkn ketam. dh byk minggu dok ajak shahnun pi bagan lalang. asyik nanti la, nanti la. last2 sib baik le aku, mimi & sham decide nk pi tgk DOI. so terus plan, balik tu pi terus bagan lalang. tp suddenly minggu ni tekak aku teringin nk mkn lala pulak boleh? tekak dh downgrade. ok, citer bersama pic.

show pkl 1pm. so kami amik heavy bfast kat umah siap2. ni kes malas nk stop kedai mkn. hardy bwk woody coz nk main dgn abg a'am katanya.

pose wajib 3 beranak. oh bukan 4 beranak coz ada woody sekali.

kami sampai stadium putra pkl 12.30pm. sib baik le x panas weather hari tu. ni banner dia yer puan2. thn ni show ada chars tu je.

masuk2 terus terpa pi kedai jual mug comei2 ni.

kami bl ni. coz ada lampu2. siap soh budak tu letak ice je. toksah campur2 syrup kalerful tu. dh terkena last yr. rs cam ubat batuk je. beli coke, & tuang je dlm tu? bijak..bijakk....

pastu aku tergedik2 nk bl flounder ni. so bl ni gak.

nampak budak2 ini? sgt excited. hardy belum apa2 dh pi pegang tgn abg a'am. sgt le penyayang hardy oi...

lepas kuar mickey +minnie + donald + goofy; terus kuar chars fr CARS. real koranggg... tapi sgt x puas hati. sat gila Cars ni keluaq.

hardy duduk row depan dgn a'am. dia if dh jumpa geng, x kisah dh dgn mak pak dia. time ni dia dok excited nyanyi lagu tema cars.


mak pak hardy pun nak gak poseeee....

then, show Little Mermaid.

then, show Lion king.


time ni hardy dok nyanyi lg "oh i just cant wait to be king"

ada break. kami kaluar dok mencuci mata. derang br kuarkan mug ariel ni. serius comeiii... awat aku x dak anak pompuan ni???

nampak syrup kaler2 itu? jgn tertipu. x sedap!

tinkerbell ni pun comeiii...

habis show pkl 3pm. kami gerak nk pi bagan lalang. tp stop bangi jap nk pump minyak. fr bkt jalil sampai bangi tu nk cr service station. LOL. terus mimi & din ajak singgah mkn murtabak spore situ.

lepas mkn, sambung journey. sampai bagan lalang pkl 5.45pm. org baru ada 3-4 meja je.

terus cargas mak2 ni pi pilih seafood. pic byk kat camera sham. tunggu sham punya entry le ek. nampak dak tu? sotong +udang + siakap _ ketam sorang sekor & bwh dia lala.

sambil tunggu derang masak, mak2 bwk anak2 pi pantai. sian budak2 key el ni kan, excited jumpa pasir.

seksa oo nk snap pic derang elok2.



last2 baru le ada pic mak2 ber-3 ni.

balik je meja, tunggu kejap je, food sampai. lala & siakap

sotong goreng tepung. udang aku x sempat nk snap. lapar katakannnn...

ketam. aku mkn 1.5 ekor. slurpppp.....

tu je la antara pic2 yg aku rs menarik kan. next time kita nk pi mkn mana pulak???

6 comments:

Mimi said...

on sunday, the little mermaid cup dah habih...tp mmg cun/comey kan...
aku doakan hang dpt bb girl...nnt bole beli barang2 Disney Princess (owh..bestnyaaaa)...

Aleyn said...
This comment has been removed by the author.
Aleyn said...

U makan kat kedai mana? HM ker...I baru plan nak gi ngan keluarga besar Julai ni...x sabar rasanyer

Hirda Ibrahim said...

mimi - sabtu tu pun just satu stall yg ada mug ariel ni. memang skit je kot stock.

aleyn - Senandung Malam. kedai dia betul2 sebelah Seri Malaysia. Kat area padang tu. paling famous sotong goreng tepung dia la.

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sedapnya ketammmmm...aku klu nak mkn ketam klu bleh nak mkn kt kedai barulah feeling lbh....hahahaha

onniesham said...

sonokkkan hari tu. tp yg x bes show disney tu cam kurengg je. dah le tix mahal. chaitt.

mujur le dpt gak pi mkn kat BL tu kann. makan gak yg dpt mereda hati ini. hahahha. eh kat camera aku byk pic ke. aku pon x pasan. mak x smpat nk upload lg. suker pic brtiga tu okkk. mak gigih ni nk bg nmpk kurus..hahaha kurus keeee???