Nuffnang

Monday, March 19, 2012

terus bersemangat nk basuh baju...

aku x tau la pasaipa, aku ni jenis if ada je benda baru keluar je iklan terus mcm "eh bestnyaaaa... kena try nih". tu la the power of iklan kan?

so last week, aku dok tgk iklan dynamo downy ni. eh dh la comei kaler PINK. 2 in 1 pulak. dh la aku memang guna softener downy. now aku guna dynamo biru and downy merah (x ingat apa nama dia).
tapi tiap kali basuh baju, aku kena tunggu 1st bunyi "bip bip bip" from washing machine. pastu baru leh masukkan downy.
if terlepas 1st 'bip' tu dahhh aku kena patah balik around 15 mins & rinse balik.

ni dh ada bibik ni, sian dia. letih aku ajar dia. tetap ala2 blur lagi. last2 dh ada dynamo PINK ni. x yah le bibik tu nk tunggu 1st "bip".  senang kerja.

so last weekend, aku pi tesco s.alam & terus beli ni. bukan 1, tapi terus beli 2. gila tamak.
yer la yg 2.6kg tu rm12.99 je tau. terus Shahnun beli 2. basuh le baju puas2.

ni dia!! heran bibik tgk aku tertungging2 snap pic. hahaha

dynamo biru still byk lagi isi. & softener downy. tapi bekas comfort. refill katanya.

budak ni tetappp mengekor aku. sampai ke wash area pun nk ikut coz nk soh beli game. grrrrr


last but not least, budak baik demam. demam coz baru start mengiring & tumbuh 2 btg gigi bwh.


4 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bagus n3 ko ni..harus aku pun teruja ngan dynamo baru ni...ahahah nk p carik gak la kalo gini...

onniesham said...

aku pon dah plan nk bli dynamo + downy nih. ok tak?? wangi tak? kalo ok..best la sbb jimat sket..xyah bli downy asing2.

shootbirdhero said...

dynamo+downy ni cuma ada keharuman downy tapi tidak ada kuasa pelembut.

lagipun isi kandungan makin kurang. So berbaloi ke?

Hirda Ibrahim said...

shootbirdhero ~ thanks for your review. for me berbaloi coz time i beli tengah sale. & if you compare balik beli dynamo biasa & beli downy biasa, price dia rsnya will mahal lagi. as for kuasa pelembut, i use downy because of the smell. coz i dh try byk softener, so far softlan kuasa pelembut dia ok, tapi bau x tahan. that's why i tukar pakai downy. apa2 pun terpulang. selera masing2 right? :)