Nuffnang

Tuesday, November 19, 2013

Raya Haji 2013

Tu diaaaa..
punya la byk penting cerita... raya haji yg dah sebulan br ada masa nak update....

Here goes...
Malam raya tu aku tido lambat around 3am. bukan sebab masak rendang ketupat. Tp dok mengsetup system. pagi raya tu aku declare rumah kami bertutup. So meh la kita pi raya umah adik-beradik kat area2 KL ni.

lepas kejadian sentap tak buleh blow candle kat Bubba Gump,
so mlm raya tu kami singgah SR. beli brownies walnut and tulislah jugak nama si dobot kat situ.

ni kat umah my sis no.2 dia masak soto.
yummeh! siap paksa aku snap pix food dia masak.
gila over.

ok, time to blow the candle

nampak sgt anak beranak takde raya mood tau.
aku suruh pakai baju melayu, si dobot melalak nk pakai baju woody.
bapak2 sekali join pakai tee je.
excuse bibik kak aku kat belakang tu.
enterframe sungguh.

nampak muka happy dobot tu.
excited nk blow candle




bday org dia jugak konker.
sib baiklah si abg tu memahami.
bglah chan kat adik yg x paham bahasa tu.

alo2... smileeeee



ok.. makngah as tuan umah, dok tolong potong2 cake.

ada jugak nasi minyak + dalca daging.
Ya Allah..sedapnya...

Lepas tu aku pi rumah kak aku kat Putrajaya pulak. bwk balance cake tu coz x habis. semua dh kenyang byk sgt menu.

ko mampu, potong kek kat meja dapur sambil bertinggung??
anak aku mampuuuu...

baju dah tukar coz sampai2 dia dh terjun masuk kolam ikan.

tp senyum tetap maintain. coz hari ni je 2x org nyanyi lagu hepi bday kat dia and dia dpt blow candle.


fuhh!!

Then, kami terus pi Bangi, pi umah my 1st sister. letih ooo... padahal br 3 umah.
sampai umah... dah ptg. semua terkedang keletihan.


1 comment:

elly nadyra said...

Bertinggung.....hahaha kelas!
Budak2 kan suka betul dpt blow candle. Pastu mkn kek ciput je.