Nuffnang

Friday, December 20, 2013

Big Bad Wolf 2013

wahhhh... eksyen ko hirda. mentang2lah this year aku berjaya sampai. Dan2 kalot nk up entry kan??

sesungguhnya selama ni aku dok tgk org berduyun2 pi BBW punya sale. sikit pun aku tak teringin. Pemalas nk membaca kan.  pastu celah mana aku nak baca. Kerja umah & opis pun tak habis2.

Tapi this year tgk ramai benor org pi, pastu update dpt beli buku best2. especially buku for kids. Eh.. x boleh jadi ni! nak pulak BBW ni open 24 hours. If ada bibik nak jugak aku pi pkl 2-3am.

so.. nak jadi cerita... masa last day sale dia which is on 15th Dec. Aku tanya adik aku, nak pi tak? nak pi, kita gerak lepas maghrib.
zass... by 7.30pm, kami dh gerak. jammed jugak jln. sampai sana dekat 8.15pm. Sib baik dia buat kat MIECC, Mines je. if kat PWTC... kompem aku x kan pi.

masuk2 je dh nampak buku with sounds ni.
satu RM10 - RM12 je.
amik for the kids.

travel section berlambak2 buku.
tapi aku beli yg related dgn my future trip je.
GC = RM5.
Tokyo = RM10.
London = RM3. (not in the pix)

Tokyo tu baru dlm perancangan.
Hope ada le rezeki sampai sana.

rambang mata tgk buku2 kids.
tu pi last day tu, if pi masa dia baru2 sale, mau aku pi pagi balik malam ni.
by 10 pm kami dh gerak balik.

buku2 yg kami beli. Total damaged = RM100 lebih skit je.
buku TS aku beli 3 for the boys. 
1 with sound
1 yg biasa
1 yg siap ada suara org tolong bacakan lg. 
yg tu aku suka.

budak ni diamlah kejap dpt buku.
pastu takdenyaa... tetap cari hp jugak.
cheh.

ni buku yg aku ckp siap ada suara org bercakap tu.
letak 3xAAA bateri.
pastu bila kita flip buku tu,
kuar suara org bckan buku ni.

if kita flip the book, the narrator tu pun will baca apa page yg kita buka.
gila kagum mak!
sgt bagus for hardy. so he will read along dgn narrator tu.
can improve his English as well.
Normal price = RM130
kami beli = RM30!!!

buku dalam tu boleh tukar2. it comes with cartridge sekali. Ni aku tgh cari kot2 ada jual dlm ebay. for buku & cartridge tu je.

Now baru kami tau.. pasaipa org sampai sewel bila pi BBW ni. price dia sgt2 tak munasabah kan?
So.. oklah.. next year BBW... hope bukan kat KL. coz plan nak pi lagi.

3 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

uwaaa bestt tuuuu!! termisss event kali ni.. uwaaaaaaaaaaaaaaa!!~

elly nadyra said...

Aku miss lg bbw

lieyalatif said...

sgt2 berbaloi laa harganyeeee...aku ni dari tahun ke tahun harapan nak pergi just tinggal harapan jek...tapi bile tgk geng2 opis bawak balik buku mcm2 mule laa rase kerugian tak pergi...ni tgk pic ko ni rase laaa kerugiannye....