Nuffnang

Tuesday, December 10, 2013

Bel & Winson's wedding

Date: 27th October 2013
Venue: Grand Dorsett Subang Jaya

ni kejadian ujung Oct... mintak mahap yer. mak ketinggalan cerita 2 bulan ke belelakang...
takde benda nk cerita pun... hari2 life aku pi kerja balik kerja. weekend busy dgn kain baju. Lemas perut tgk kain baju berlambak2 tu. tu baru kain baju for 4 org. if 10 org aku rs, ada aku tidoq depan washing machine tu.

masuk dewan semua terpa tgk menu.


bebudak AIMIA & ex-AIMIA @ table 4.


Menarik2 gak menu dia.
thats dobot yg adalah 5 mins je duduk kat baby chair. pastu dia dh lompat keluar pusing satu dewan.

we got this as doorgift.
so sweet....

ada slide tunjuk pix2 outdoor photoshoot derang gak.


Hazry muka takut2 nk dekat dgn baby. aku dok seriau dia lepuk je baby tu.


lepas tu aku dh tak tau mana anak aku. dgn kasut sebelah dia. tgn pegang chopsticks. pusing satu dewan.
thats me in my baju baru beli from parkson.
hahahah.. mak kan pupus baju formal.
so, nk pi wedding baru kalot cari baju baru.

afiq & wan baru sampai.
malam tu dobot paling suka kat afiq. coz afiq rajin benor dok melayan dia.

our 1st course dh sampai. ada mcm2lah dlm ni.
ala2 appetizer.
cuba teka apa dobot nak??
dia nk lampu deco tgh2 pinggan tu.. boleh???
halooo.. org semua nk mkn lah anak... ko kecoh nk lampu tu.

ada baby octopus gak.
not bad.


2nd course. shark fin soup.

lajuuu je mamat ni mkn.
hardy taknak.

sweet kan?
wan bwk polaroid camera.
so these are our pix with family masing2.


3rd course.. chic apa ntah.
not to my liking.

4th course, ikan patin stim rsnya.
lagiiiilah aku x mkn kan. ikan2 sungai ni.
aku tgk rupa dia pun aku dh ngeri.
so, aku & afiq amik bau je.


ok, pix ramai2 dgn bebudak aimia & ex-aimia.
btw.. kami2 among the witnesses for derang punya love story.
how bel's nk tackle winson, bla bla bla...
hari2 mak ni jadi pendengar & penasihat kat Bel.
wahhh gitu... Cik Sri Siantan le pulak kan?
sampai la derang start dating & i left aimia.

yammmm seng from both bride & groom's families.

5th course!!
gila menarik + sedap i tell uuuu..
sampai je prawn ni.
laju je aku & afiq kaut masuk pinggan.
ehhh kami kan x mkn ikan patin.
so udang kami kena mkn doublelah kan?

tu dia!!
evidence... afiq kalot kaut udang.

budak hantu udang ni, sgt happy!!

6th course. broccoli + scallops.
sedapppp



 the pengantins & families will singgah semua meja to ber yam seng.
in tradition.. lagi panjang korang sebut YAM.
lagilah panjang umur & murah rezeki.
so... kami pun ber yammmmmmmmmmmmm seng!!
dgn air coke... heheheh

8th course. 
dessert.
serius sedap. 1st time aku mkn. ice-cream vanilla in corn syrup.
pastu mcm ada ketul2 water chestnut.

lepas tu, kami balik. hazry dh makin hyper. aku tgk makin lama makin dekat kat stage. end up, dia dok lepak kat tangga stage. anak sapa la hai yg tak segan kat org tu????

to Bel & Winson..... may u hv a blissful marriage till the end of your life. xoxo

2 comments:

Zana Nordin said...

best nengok sesekali dpt join wedding bangsa lain....new experience..
beb...suka ler tengok kemeja hubby ko n si dobot tu....sedondon......
mana beli? ngeh ngeh ngeh...

elly nadyra said...

sepanjang entry ko nih, aku pun tertarik pada lampu deco tengah2 pinggan tu, bukan setakat dobot aje yang nak, aku terkagum la plak hahahhahaha