Nuffnang

Friday, January 24, 2014

My First Photobook

Finally, siap gak 1st photobook aku. aku beli from groupon. 40 pages photobook with hard cover only RM50++. If not price dia RM208 rsnya.
mak tak agak2 beli 4!

start buat since Nov... tapi buat tinggal...but tinggal... last weekend aku nekad kena siapkan jugak. Takyah edit kababom pun takpe, janji SIAP!! nk muntah darah aku nk edit2 semua ni.
So not Hirda Ibrahim benda2 kretip ni.

Sib baiklah Photobook ni user friendlylah jugak. dekat pkl 2am baru siap. Terus submit. 3 days after that dh sampai. Ni aku tunjuk some of pixs. Not bad quality dia. take note yer..semua2 picture2 either from hp aku, or adik aku or kak aku. sib baiklah elok.


Left: Cover. Ni je picture kami ber-5. Sib baiklah cun. ceh perasan.
Right: Day 1 aku satu page je. kikiki... pic tix tu penting coz boarding tix yg betul mana aku buang ntah. sib baik snap pix, ada gak kenangan.

Day 2 : Pix2 around London



for Day 2 background aku amik dark grey. padanlah dgn scenery london yg dull tu.

Day 3: Pix2 kat Paris. background lighter grey skit from day 2.
tetap nak mentioned snow tu! hahaha 
biasalah ai is jakun kan.
1st time merasa snow. So letak siap2. Nanti org tgk tak payah aku nk explain2 dah.



Day 4 - Legoland Windsor.
background saja aku pilih light color. Coz pix2 kat Legoland colorful. Menyerlah skit.

time edit ni dh tahap "bila-nak-habis-edit-ni-aku-ngantuk-gila".
So letak le LOVE la, button la. aci main letak je.


Left-Day 5 pun 1 page. but cukup syarat. Shopping kat oxford street + Heathrow Airport + muka2 tak sabar nk balik Msia.
Right: Last page just letak pix2 landmarks London & Paris. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bila bwk balik rumah, budak ni yg over excited.
kehulu-kehilir kepit sambil tunjuk...
"mamaaaaa (tok mama).....abahhhh (tokabah).....tomimiiiiiiii (cu mimi).... ayangggggg (mak lang)..... mommyyyyyy...... aner adik (mana adik)???"
hahahha sian ko adik.. takpe2.. next photobook pix adik ada k?



4 comments:

onniesham said...

ok la ni poms...kita kreatif apa...cntik n menarik utk ditengok berulang kali tau

Cik Nurul Pinky said...

hhahahaha ciutnya mana adik..mana adik hehehe... nurul photobook g sana tak siap-siap lagi jugak hahaha. try pun yang kecik je mula. lepas ni baru nak cari maacam akak ni puas hati tengok.

Cik Puan Mimi said...

poms, cun apa ko punya photobook ni.. dah boleh buat next photobook dah ni.. aku punya yang third ni otw. hehehe

Dhani Hayukka said...

Dhani Hayukka Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
Email : dhanihayukka_1974@yahoo.com
Fb : dhani hayukka
dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh kami Dhani Hayukka
Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap Dhani Hayukka (insyaAlloh)
jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH