Nuffnang

Wednesday, November 19, 2014

Off to Tokyo...

If you are reading this, kami dah on the way or baru sampai Tokyo.
Flight mlm semlm, pkl 11.30pm. Lega.. coz confirm the boys zzzz punya kan?

Kami pi awal skit, 3 days before cuti sekolah. Reason? Coz cuti sekolah ticket yg diallocate for staff semedang penuh. ewah2... ramai sgtlah staff nak pi Tokyo nihhh.
Sib baik sekolah hardy dah tak belajar dah time2 mcm ni. So dia tak pi sekolah pun takde masalah. Cikgu2 sure paham, student2 yg mak/pak kerja MAS sure cuti ikut suka makbapak derang je kan? heheheh

ok.. this trip aku plan sejak mid of the year coz nak guna staff ticket yang aku dpt for satu family.
Mula2 plan nak pi LA next year. Kengkonon nak pi Disneyland Resort kat sana. Tapi harapan mak musnah berkecai bila MAS dah tutup route tu awal thn this year.
So meh la kita cepatkan skit holiday kita. Kita pi Disneyland yg 2nd dekat dgn Msia.. that is Tokyo Disneyland & Tokyo DisneySea.

Apsal aku tergedik2 nak pi this year jugak? Coz nak pi time Disneyland tgh deco Christmas. and at the same time weather gak. Nak bg the boys merasa pi tempat sejuk. Although takdelah sampai ada snow, tapi from accuweather aku check temperature dia nanti from 14"c to 6'c. ok good enough to test the boys for cold weather. aku rs si adik tu ok skit kot tahan sejuk. coz mlm2 tido pun susah benor nak selimut. yg abg tu memang tak tahan sejuk.



Kami pi tak lama... will be back this Sunday.

So below is the itinerary yg diplan by yours truly:
Day 1 - Jalan2 Tokyo (Ueno market + Akihabara + etc)
Day 2 - Tokyo Disneyland
Day 3 - Tokyo DisneySea
Day 4 - Jalan2 area Disney resort + there's shopping mall outside Disneyland - Ikspiari. Our Flight is at 9.30pm.

Padat kan trip kami? Hope the boys sihat and behave. Aku doa, sejuk2 ni hope si dobot boleh zzzz lama2 skit. hahahha.. bagus kan doa mak dia?

doakan kami selamat pi & balik k? Nanti balik... seperti biasa... mak will update details budget Tokyo trip kami.

xoxo,
Hirda + Shahnun + Hardy + Hazry


3 comments:

elly nadyra said...

Happy holiday!

FadlinaMokhtar said...

Wah best nya.happy holiday.kirim salam kat mickey mouse yer.
FAD

Mimi said...

Happy holiday n have fun at Disneyland & Disneysea! Can't wait to baca ur updates.