Nuffnang

Monday, July 13, 2009

i feel like screaming.....

starting july,

my life totally changed. fr a normal 7.30am-4.30pm working hours to 7.30am - 7.30pm.
before this i left home around 6.45am-7am.
now i need to leave home at 6.30am. just to make sure i dun stuck in traffic jam @ jln tun razak so i could reach office by 7.30am.

if i leave office @ 4.30pm (only if.. but jgn berangan le..), stuck again @ jln tun razak. must use mex hway & kesas.
reached home 6pm++ ...damn tired with all the jammed. especially friday. & almost everyday i left office after maghrib & reached home 8.30-9pm.

i miss to prepare dinner...
i miss to send hardy to nursery every morning...
i miss to fetch hardy fr nursery everytime i back fr work...
i miss to bathe him & put on his pyjama...
i miss to feed him dinner...

thank God hubby is there to help me...
every day, hubby will send hardy to nursery..and ptg pulak will fetch hardy, bathe him, reheat the porridge & feed him dinner...

normally i reach home around 8.30pm-9pm. there's so many things to settle in the office by end of this month.
everyone who's involved in this project looks like zombie now....

& without fail, hardy is the one who will open the door for me..with his wide smile says "eh, mama dh balik la... mama cepat la mashukk. mama pegi work ye??"
then he will give me his big hug. OMG..... i almost cry everytime hardy buat camtu...

i really treasure my quallity time with hubby & hardy now... and....i really hope july will end soon... :(

*note - pic taken last sunday @ tesco extra.. sian hardy punya le letih sampai tertido camtu... LOL

18 comments:

eMMa@iKKa said...

Daku pernah merasa seperti mana yang kau rasa Hirda!! Mmg rasa nak menjerit jer kan..Bersabar k! Tengok tu...Kesian lah tgk Hardy .sampai terlentok atas trolley..

Puan Iza said...

ooo gitu kisahnya....cian hardy...hari2 jumpa mama dia malam je2 ek....tapi tu lah hirda, nak wat camner kan....dah keje kan...terpaksalah.....


sib baik hubby ada....leh la dia tolong apa yg patut kan....so, hrp ko byk2 bersabar tau...tak lama dah pun nak abis bln julai nie...:-)

Jasfyra said...

kesian ko hirda..harap sabar ye.apakata lps habis suma keje2 tu,ko p bercuti ngan family

Mimi said...

Aku pernah kerja kat Jalan Tun Razak (nmasa baru grad)..I hate it so much...jammed gila especially kalo hujan...huarghh..seriously, aku dah byk kali menjerit dlm kereta masa kerja kt situ...tension punya pasai...huhu

sian kt hardy sampai terlentok kt trolley tu..aku tgk Hardy ni jenis senang tidoq..best sgt, bukan mcm anak aku tu..malam semlm kul 2 am baru tidoq...(yawn) mengantuk aku hari ni

Zanna_MamaBatrice said...

adoi hirda
sian ko
sian hardy
sian laki ko
sure ko penat giler kan hirda

tu arr...nsib hubby ko ada take over kerja2 ko pd hardy...tp as mother, kita akan rasa kekurangan kan hirda....masa ngan anak2 sgt terbatas kan hirda...oooo...aku pun cam nak jerit jer mewakili ko nie.....

sabar hirda sabar

As said...

hirda.. bila kiter kejer ni byk yg kena kiter sacrife... especially family.. aku ni hah... ari² jumpa anak kul 9 ke atas... pagi² anak lum bangun lagi dah aku kuar umah.. kadang sian d/org...mujur la ader hubby kan.. kalo x sure susah ko... kadang² aku pikir nak berhenti kejer jer... sbb adriana kalo dia terjaga pagi.. nangis... "mama no work"...sian aku tgk.. tp aku ni mana reti duk umah... mati kutu aku kalo x kejer... maybe next 10 yrs kot aku baru nak berhenti kejer....

☆ lieya latif ☆ said...

ALAHAI SIANNYE hirda....sebak plak aku bace......sian ko kan....aku sedih tang hardy bukak pintu tu.....kalo aku pun dah melalak kat situ.....sob sob sob....

cute laa hardy tdo kat troli tu...letih sangat tuuu shopping hihihihi

aku baru perasan entry nyanyi2 hardy tu....gelak2 aku dgr hardy nyanyi lagu negara ku ...tang ..bapa..selamat berkata tuuuu hhahahahhhahah...comel2...

mrs khairul said...

yaa..sedihkan...i know exactly how u feel rite know..coz i had it b4..

just bear in ur mind..whatever u do for his future..mama works for hardy ok..nnt mama dah byk uwang mama ble benti keje bukak bisnes..hehehe..ble dok umah jaga hardy..

aku tau ko kuat semangat..tak mcm aku..aku dulu keje hari2 balik kul 10pm...at least shahnun ble tlg jaga hardy kan..kalo aku ni khai kan keje shif..kalo kena hari yg dia shif ptg maksudnya anak aku smpi kul 10 lah kat taska..sedih kan..tu lah 1 one d reason aku benti keje..somemore aku x kuat semangat..moga after study aku dpt keje yg x memerlukan aku stayback hari2....ada ker??? hahaha..keje gomen ble la ek...

eija28 said...

nak wat camner kan...dah keje.....kelakor lah hardy tido mcm tu...letih sgt tu nampaknya....

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

mgm sedihla kalau kena keje sampai mcm tu sekali...tulah pengorbanan namanya...so nanti after july, semua akan back to normal ke?? kalau mcm tu ok la..kalau tak, saya pun tension..

alahai hardy..blh tertido dlm tu... mesti kes penat sgt..hehehe..

Sham Ummi Echa said...

pomss... sian ko.. ari2 ko blk lmbt ek.. skang da x smpt la ko nk prepare dinner.. sib baik shahnun rajin tolong.. tp letih tu wei..kuar umah kul 6.30..blik umah 8-9pm..perghhhh...letey tu... bnda ni bulan julai jer ker..kalo bln julai je xpe la...kalo smpai bila2 fengsan la ko camni... sian hardy nnt..oppsss sian kt daddy gak..wink*

wahhh...bagus tul hardy..leh lak dia tido kt trolley tu cam2

~~ciklinn~~ said...

alahaii mmg nampak sgtt anak teruna tu letihh.... sampai tetido camtu ha...

hirda aku tak habis2 dgr hardy nyanyi nieh... hahahha cute gilerr tiap2 hari aku masuk sini dgr ngeh ngeh ngeh

.: Leen-Awie :. said...

sejak pindah cyber ni mmg aman jer rasa.. lama tak menempuh jem yg mmg menyakitkan jiwa tuh... la ni kalo soh turun kl.. arggghhhh tensen!
sian hardy smpi terlentuk.. alahai.....

As@Aza :) said...

alahaaaaiii sedihnyaaa aku baca part bila hang balik malam..hardy bukak pintu & smile at you...siiaaan hang & hardy :)....aku ni yang kalau balik terlewat sikit pun dah rasa bersalah dgn afiq....

As@Aza :) said...

sorry hirda...aku terbagi salah sign pulak kat hang masa aku type ayat "siiaaan hang & hardy....." aku nak type sign ":("...tapi tertype sign ":)"...sorryyy...

hang paham kaa apa maksud aku tuuu??? ;)

Jue ~ mama DnD said...

sian ko hirda... aku masih bersyukur... kuar umah kul 8.30... sednagkan opis start 8.30.. balik kul 6 dah sampai umah...x per tu semua tuk hardy jugak...sib baik hardy x komplen ko balik lambatkan..

Linda Latip said...

penat kan hirda..aku rsa yg plg penat sbnrnye nk tempuh jem tu..klu la misalnye jem tkde..sure senang lenang je byk msa senggang..ni sbb jem kna kuar umah awal la..leceh..

papepn..mmg masa dgn anak n hasben terasa makin sngkat lak..nk nk lg sbb kite ni working mom/wife..tabah kite ni huhu

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

la kesiannya kau hirda, bebetul masa kau atas jalan kan? dengan jam lagi.. sian hardy mesti tunggu kau amik dia balik taska hari2 kan.. mesti kau merindui saat2 dulu kan.. sabaq yer