Nuffnang

Thursday, February 3, 2011

spore - day 2 (part 4)

apsal le malasss nk update entry spore nih??
ok, ok... continue with our experience in USS.


around 6pm kami dh start pi tawaf kedai2 nk shopping souvenirs. ni kedai kat far far away.


in that store ada magic potion ride. comels je. x dak org. kami sgt happy!!


view from the ride.




then, kami masuk Donkey Live. for me show ni best lg compare to Stitch encounter kat HK DL.


comel kan??


then, we headed to new york street.


while shahnun bz dok shopping, aku kuar jap nk bl popcorn ni.


SMALL size dia SGD8. tapi banyakkk. i bought cheese + caramel crisp popcorn. actually lepas bl, nk masuk balik USS, budak tu kata x leh bwk masuk. sib baik le aku bwk beg CK carry all tu kan? so aku sumbat masuk dlm tu. btw, kat USS, derang x check bag kita. muhahahaha.


had our early dinner kat mel's drive-in. sedap burger dia. it's halal.


hollywood street time mlm.


by 9pm, kami dh pi duduk kat tangga facing tasik tu. fireworks start at 9.30pm.


kami facing ni.


tepat 9.30pm, fireworks show pun start.


dah le dekat. byk sgt & kuat gila meletup2 dia tu. x sesuai if bwk baby.

by 10 pm, kami gerak balik. tunggu cab je. cost us around SGD14 je. taxi dia sgt le byk. so dun worry.

So, that's all my experience in USS.

my personal opinion/experience:
~ USS ni kecil je & x byk ride lg.
~ semua ride memang for kids yg 5 yrs old & above je. baby is NO NO.
~ some of the staff, (SOME yer not ALL, but aku selalu kena dgn yg SOME tu la) sgt le x de friendly & quite rude. sgt dissapointed with that.
~ byk halal restaurant in USS.
~ for those yg plan nk pi USS and DL. my suggestion, pi la USS dulu. so that your expectation is not that high. In my case, since i went to HK DL dulu, so my expectation for USS mcm HK DL la, tapi seriously USS does not meet my expectation. But not that yg USS ni x best. Best... but not to my expectation. :)

5 comments:

Emy Omar said...

Saya follow cerita hirda kat USS ni dari 1st entry lagi..best..best..plan to bring the kids here too tapi tu la bila baca yang last part Hirda kata most of the ride for children 5yrs old and above macam terbantut la plan saya..sebab cik Mia saya baru 3yrs old thn ni..rugi la kan pegi nanti tapi banyak tak boleh naik..tak syok kan kalau kita pegi mana2 staff mereka tak friendly..even not all of them tapi yang some of the them tu yang spoil everything kan..

Mimi said...

ooo..baru aku tau ride ferris wheel tu dlm souvenier shop...tp syok xdak org..heheh...

betoi tu hang..aku tgk rides kt USS mcm x berapa 'fun' for smaller kids kan...dia more for bigger kids/teenagers...

ehh..ceta pasai DL..aku terbaca yg katanya kt Shanghai nk bukak satu...2015 target nk open..lg 4 years..

onniesham said...

yer la kot kan poms, coz ko dah pi DL yg lagi best skali pi USS cam kureng plak kan. tp tu la tang staff yg rude tu mak x brkenan. apahal nk buat mcm tu kt org kan. ckp elok2 xleh ke. igt masuk free ke?? byr mahal tauuuu

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..