Nuffnang

Wednesday, February 9, 2011

spore - day 3 (FINALE)

ok ok...
last entry for Spore. punya la lambat aku nk habiskan...


day 3, semua bgn lambat. coz semlm lepas balik fr USS, kawan2 sekolah menengah kami dtg amik & bwk kami pi supper. sampai 1am.


pagi ni, my sis & kawan2 dia decided nk pi merlion & marina sands bay. kami??? he he he... orchard road lagi!! x dak mood nk pi area merlion. coz x pi lg paragon.


dlm cab on the way to orchard rd.


kami terus pi Paragon. aku memang aim nk dtg sini coz mothercare dia besar. & ada playground for kids kat sini. nampak x mothercare belakang tu? time ni aku dok bz shopping dlm mc.
MC tgh sale (selected items). bottle ni ada 70% less. so i got RM20 for 3 bottles! RM20 yer. bukan SGD20. oh mak sukaaaaa......


ok, dah dah... mama dh lapaq.



depan paragon.

jom pi balik lucky plaza.


time ni around 11.30am. lengang ayam penyet ria tu. hardy buat mcm kedai sendiri.




coz ayam dia portion sgt le besar. so kami amik satu je ayam + bakso. fyi, kat sini ayam penyet dia comes with nasi kosong. kat mesia je kena bl asing2.


dlm bakso tu ada bihun. budak ni je yg habiskan.


bye-bye orchard rd. ada rezeki kami sampai shopping perfume lg ke? ha ha ha.. penting tu, shopping perfume je!!


adegan dlm cab. sanggup ni, terperosok kat tempat kaki, coz nk concentrate main gameboy.


balik hotel, pack brg & check out. ni hotel yg kami stay.


hardy since dlm cab dh zzzz...


nampak itu muka2 excited nk pi claim GST???


tgk signboard. nk pi area GST refund.


muka happy coz dpt GST refund SGD8 coz bl brg SGD150. so moral of the story, next time korang pi spore & nk shopping perfume, check dulu kedai tu ada x GST refund. kalu ada bagusss... so imagine la, aku dh spend dekat SGD500 for perfume kat kedai yg x dak GST refund. kalu x puluh2 dollar gak aku leh dpt balik. x pe.. xpe.. next time.


kat changi airport byk free internet.


aku suka kat sini coz byk pokok orchids. abaikan muka anak aku yg baru bgn tido tu.


flight kami pkl 4 lebih. so sempat le habiskan saki baki SGD, mkn kat Delifrance. sini pun halal. dun worry. hardy amik plain croissant je.


mak yong harus lah over. seafood croissant sandwich. my all time fave.

8 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

hardy bgn tido pun pun excited...cube kalo anak aku,,,muncung sedepa daaaaaa......huhuhuhu

jeles ko dpt beli botol tu ngan harge yg demm murah gile okey!!

Cik Nurul Pinky said...

thanks akak sal info2 yang sangat berguna..nanti apa-apa hal nurul roger akak sebelum kesana hehehe

Jasfyra said...

seafood croissant sandwich tu mmg yummy kan..hadoi, terliur sudah..hahaha

Mimi said...

yumm..i love delifrance croissant sandwich...

takpa...nx time gi bole shopping perfume and claim GST lagi..

Changi airport tunggu berjam-jam pun takpa kan :D

onniesham said...

yer2 siler pi lagi. leh bli perfume lagi..*wink* hahahaha

eh ayam penyet kt pyramid tu kn ada set gak. dlu set ngan air skali, but now set dia nasi+ayam/ikan/udang + sup

sedap plk aku tgk croissant sandwich tu. apsal la asik lapar je nihhhhh...menci betul..

ieda said...

seronoknya ronda2 singapore nie .. sampai keletihan anak bujang sorang tuu :))

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..