Nuffnang

Sunday, February 13, 2011

@ 3 months. (1st trimester)

alhamdulillah, this saturday i'll completed my 1st trimester.

sepanjang 1st trimester ni, something diff yg aku rs compared to my 1st pregnancy are
1) rs loya2 (altho x de la sampai muntah2). so hari2 aku telan apple hijau/merah.
2) tiap2 minggu taste/mengidam bertukar2. ie: ada 1 week tu gila mkn mee kari. then, ada 1 week tu, ketam. for this week, ikan terubuk.
3) more sensitive.
4) my patience sgt le kurang. pantang salah skit. aku terus sound direct. my colleugues & staffs notice this.


we went to my 1st check-up on Saturday to check if there's baby heartbeat, etc, etc.
Alhamdulillah, doc letak je kat perut, terus nampak this lil H/S bouncing in my womb. sgt active. the best part, i think dia tgh hiccups. cute sgt nampak 'benda' bulat terpusing2, sambil non-stop hiccups. :)


"+" sign on the right tu kepala baby. why aku rs cam montel je budak ni? he he he


hardy volunteer to snap this. pandangan depan. (pls excuse, muka br bgn tido itu)


pandangan tepi. takut wei tgk perut sendiri. baru 3 bulan tu.


as a pompuan yg x reti2 bersabar..... i started to shop brg2 baby skit2.
still remember there's an entry in 2008? My 2nd baby wishlist . Brg2 dlm tu still relevant tu. so i'm using that as my reference.


Fisher Price take along swing. portable & senang nk bwk balik kg.


bought SNIGLAR changing table couple of weeks ago. last saturday bl pulak the changing pad tu.


i started to korek balik baju2 newborn hardy & i only managed to get these. so after basuh balik, i keep it in this bekas ikea (x ingat apa nama dia). this time semua brg aku bl kaler merah. coz if girl, Alhamdulillah. if boy, pun ok. merah tu kan universal color.


byk rompers je. nampak x red hippo tu? i cannot resist fr not to buy it. comel. time hardy dulu, toys ikea dia byk mr blue elephant. for 2nd baby, i opted for red hippo pulak.
this bekas will be place kat bwh changing table tu.

12 comments:

Mimi said...

tadi aku da typed comment sekali error la pulak..takpa aku type semula lah..

amboi...berseri-seri and comel la muka preggy lady ni..

one of the thing yg aku nk beli nnt for 2nd bb (cewah berangan dulu) amin..pun the changing table coz senang sgt...takyah tunduk bangkit..

the baju on top in the red bekas tu (yg ada buses, cars, lorries, planes prints) is a Mothercare bodysuit kan? Najeeb got the same thing too tp dianyer sleepsuit...and aku pun stil simpan gak. Mothercare hangg..sayang nak bagi orang...

Hirda Ibrahim said...

mimi: yup. mc rompers. ada 7 in 1 set. tapi hardy pakai 4 je. lagi 3 x bersentuh pun. memang x bg org pun hg. kalu girl tgk dulu aku nk bg x pakai rompers tu, or soh kak aku bl rompers for gigirl kat mc london. :)

Zana_MamaBatrice said...

va va va...seronoknyer wei...mau tak teruja kan..nak2 bila tengok wishlist yg kita buat dulu...ha ha ha...time nie ler nak jadikan it come true ye tak...

fugh! cepat tul perut ko besar kan..dah nampak ler wei...maybe coz' 2nd baby kan......he he he...takpe..janji tahap kecomelan hang tetap terserlah malah makin berseri2 gitewww....

uihss...tengok ko potong rambut pendek...cam rasa nak potong rambut cam ko jer lah

-SharleenZawawi- said...

ala hirda, bgn2 tdo pun still comei per... berseri2.. wah xper setat sopink awal.. leh kumpul skit2.. mmg xkira asal peknen jer so excited nk beli brg2 bb kan.. wpun peknen ke-2 ke ke-3 ker... hehhehee...

Jasfyra said...

alahai, cutenya perut ko cik puan hirda..harap2 dlm tummy tu girl la..besh leh dpt sepasang ;)

onniesham said...

wahhh pompuan comelnya ko. perut dah nmpk babe.eiii comelnya.. x sbar nak usap perut ko...kekekeke pangggg skaliii!!

excited ko bli brg baby ek. akhirnya 2nd baby wishlist tu bakal jd kenyataan. suka la changing table ikea tu... brkenan sgt. wahhh merah nmpknya skang... hehehe. aku doakan girl la hendaknya. aminnnn.

Syasmeen said...

cantik je..berseri² lg tuh aah la 3 bulan dah nmpk kan perut nya...x sbr nak tahu gender nya apa..harap² kali nih girl lak yer AMIN

☆ lieya latif ☆ said...

perut ko dah nampak laaaa poms...patut ar ko ckp suar byk takleh pakai dah....huhuhu...

aku rase mmg kali ni perot ko will besar compare preggy hardy la poms....ya Allah tak sabar aku nak tgk ko sarat barat poms hahaahahaha....

pandai ko pilih kaler...merah tu mmg unisex....tapi aku doa2 laa girl dlm perut ko tu!

Aleyn said...

Cam besar jer perut u ...baru 3 bulan ek...apa2 pun take care...ni 1st baby ek..congrat!!...

Salam kenal

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ala mak yong sorang ni. kemain berseri2 lagi.. 2nd bb mmg cepat nampak perut ko .. tak pe lepas bersalin kena la pantang betul2..

nampaknya wishlist dulu ko dah dapat beli kalini kan.. aku pun suka barang2 yang ko beli tu..

Anonymous said...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose citadel[/url] This can be done only with the use of these Spermac and Vital M-40 Capsules. [url=http://www.busesbitermi.com]cheap beats by dre[/url] Waavlp
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin outlet[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]http://www.ogrelarp.com[/url] Pgohqd [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora bracelets[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]kensington canada goose parka[/url] In April of 1874 a group consisting of Monet, Renoir, Pissarro, Sisley, C Berthe Morisot, and Edgar Degas organized their own exhibition at the studio of the photographer Nadar. [url=http://www.busesbitermi.com]beats by dre[/url] Prbhuh
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose deutschland[/url] Hlbmoo [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora bracelet charms[/url]