Nuffnang

Tuesday, February 11, 2014

Konon nak pi Bfast je end up.....

Ni last 2 weekend, 
dah lama gila tak jumpa sham & lelek, pastu nak pass barang sekali. Konon nak pi soranglah. sekali shahnun kena kerja pulak. Demi nak menggedik jugak. Aku angkut bebudak 2 org tu.
Pagi2 pkl 7.30am aku dh gegar soh derang bgn. Sib baiklah mood bagus bebudak tu hari tu.

mood tgh baik, elok je berdua share pakai seat belt.
if not tak sampai 5 mins. ayik nak bercakar je.

aku sampai 9am.
if nak pi ikea, mak memang pi awal, tak sanggup nak pusing2 cari parking.
ni sampai awal, best je dpt parking kat Family parking.

budak ni dh start hyper.

hardy memang dh ckp dia nak chic wings je.

budak ni aku belikan sausage + roti telur + baked beans.
habis 1 sausage dia makan.

tu diaaa...
mak derang amik nasi lemak la.
tapi sambal dia tak sedap.

sian tukang queue beli food.
dh mak bwk anak kan, so jaga anak kat meja.
sham pi queue dulu, if not nanti org ramai pulak.
time ni lelek x sampai lg.

eh baru ada pix tuan blog.
si dobot muka kena paksa senyum.

habis the kids mkn,
aku turun bwh drop abg kat Smaland.
adik tak boleh lagi coz tak cukup tinggi.
Sib baik dia ok, coz aku amik gak sticker nama lekat kat baju dia.
tu pun dia dh habis happy dah.

lepas lelek sampai, mkn2, etc.
kami gerak pusing2 ikea.
ori plan nk cr wedding present je.
tu ori plan yer puan sekelian.
tapi end up....

ikea's wall clock yg ala2 puzzle.
kita boleh deco design wall sendiri.
ni aku beli for wedding present.
RM69.

shamsinarlah ni...
dok whatsapp pix kat aku.
terus aku... "eh nakkkk"
gila apa. RM19.90 je kot!!
siap kayu elok semua tu.
dh buleh buat mcm side table or stool.
Lelek time ni geleng2 tgk kami.
relax lelek relax.. motto kami
"if murah... BELI!!" altho tak tau mana nak letak lagi tapi apa2 beli dulu.
kikikiki

ptg tu balik gigih mak pasang.
tak sempat2 nk tunggu shahnun pasangkan.
sebab tak tau nak letak mana,
aku letak kat bilik the boys. sebelah drawer baju dobot.
bulehlah nk isi baju2 yg nak kena iron.

bekas tissue ni pun beliiii...
coz RM9.90 je.
alasan, nak letak tissue ikea yg dh berkurun beli tapi tak guna2 lagi tu.
now cantikkk je terletak atas dining table.

oh ada lg yg tetiba mak gatai nak beli.
carpet ijau ni.
last year price dia RM179.
this year jadi RM129.
apa? save RM50??
ok meh beli.
letak dlm bilik tido coz bilik tido aku theme ijau.
laju je the boys rasmi golek2 sambil tgk tv.


pastu sambung lunch kat Manhattan Fish market. Sambil sembang sambil jerit kat the boys. Soh duduk diam2. So now aku tau dah, nak bwk derang keluar, either bwk sorang je or if bwk 2 org, max 3 jam je. Lebih fr that mak derang dh tukar jadi singa.


2 comments:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

onniesham said...

jom bf ikea lg jommmm