Nuffnang

Tuesday, June 15, 2010

sawadikapppp.....Danok

date: 07 June 10
time: 9am-2pm


ta daaaaa... finally sampai gak aku kat danok, thailand. aku rs last aku sampai masa tadika. hehehehe
citer bersama pic yer..

kami parking kereta kat sini coz shahnun lupa nk bwk balik geran kereta ok. so x leh la bwk masuk keta ke danok.

naik keta sewa fr duty free bkt kyu hitam to border danok. kena isi kastam form apa ntah.

tunggu turn nk chop passport. ni kami kat danok border dah.

siap kena snap pic guna webcam tu.

hangatnya danokkkkk.... lorong2 ni time siang x meriah. cuba tunggu mlm. sgt happening.

shahnun gerammmm je tgk mercun melambak2 ni. sila le berangan nk beli bwk masuk mesia.

ni kalu aku bakar kat umah aku, satu shah alam leh nampak ni...
satu ni baru rm40 koranggggg....

lepas massage, perut lapaq, pi cr kedai mkn muslim. ada byk, tapi yg kak jah ni nampak cam menarik...

shahnun order air kelapa, aku lime drink. kengkonon nk potong lemak.. cheh.. tapi lepas tu aku order air kelapa dia gak.. sgt le sedap.

the tom yam seafood yg sgt KAWWWW... sedap sgt.

siakap 3 rasa..

1st time aku jumpa tom yam seafood letak ikan.

sotong celup tepung dia FAIL!!. sotong dia cenonet je, tepung dia yg over. so, sapa pi jgn order k.

lepas mkn tu kami ronda lg, beli toto, sotong kering & otomen kat hardy. x sanggup aku, panas terik.
pic pun x sempat amik. sib baik la hardy aku tinggal kat umah PIL.


laaa siannnya tuan punya blog, nk balik br ada pic dia???
rupa dh mcm kakak juai kain je...
shahnun buat naya soh kami jln kaki je fr border to duty free.
sib baik la turun bukit. actually fr border to duty free tu 200m je.. hahahha
tapi biasa la, dh nama pompuan pemalas kan, sepanjang 200m tu shahnun tahan le telinga dgr aku dok merungut....


sampai kat simpang nk masuk umah PIL aku, kena stop dgn polis traffic coz group 'kembara muda johor' kot nk lalu. ada la dekat 100 bijik moto2 besar ni. sempat le aku nampak raja muda johor (yer ke?? mimi sila betuikan kalu salah).


actually kami ada pi massage, tapi x snap pic coz aku rs cam masuk umah *tutttt je tempat dia.
thai massage only cost us rm12 for 1 hour je sorang. murah kan??
ni 1st time aku rs thai massage selama ni dok massage kat indon je. massage dia memang lain. thai lagi ganas, siap terkepak2 aku ni....

apa2 pun sgt best..
so aku dh ada port baik punyaaa nk pi bila balik kg lagi...
danok, i'll come again for ur massage only. shopping x best sgt. rega dh mcm kat kl gak.

6 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

tu dia...sempat ke siam ko balik kg nie yerk...

wei..dlm byk2...aku paling tertarik ngan mercun2...giler byk ko...pastu jual open plak tu...
tak boleh beli ke beb!...best arrr....udah ler nak dekat2 raya nie...dpt beli yg besar2 tu..sure meriah.....

Puan Iza said...

Uiihhhh dah sampai Danok haaa....bestnya....

Betul ckp zana, aku pun tertarik dgn mercun tu....banyak giler tu....estkan kalo leh beli mercun bw blk mesia kan.....

Sham Ummi Echa said...

laaa mercun ke weii yg byk2 tu.. aku dok igt cekelat td..hahahaha.. terus pikir alaaa, rugi x kirim kt hirda..kuakakaka rupanya mercun yer

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tu orang panggil TMJ (Tengku Mahkota Johor)..

wah massage RM12, biar betul nyah.. murah gilos, kalah kat indon ni..

kalau lenkali kau pergi lagi aku nak kirim mercun la.. kalau main kat kg baru gempak.. (lepas tu aku terbom kat rumah orangkan, mampus jer)

Mimi said...

Danok xde apa sgt kan...aku pi last sekali early 2006..masa tu baru kawin around 5 months la..tapi kami pi x makan apa pun..dok sat, ronda2..masuk kedai makanan2 kering then singgah beli fruits sket pastu masuk balik BKHitam. Mmg hangat tak hengat kan kt situ..tp seriously bagi aku Kedah esp. Jitraku mmg sgt panaih..hmm aku ingat masa ngaji kt Jenan dulu pun kulit aku tanned sgt100x...heheh

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kakak..saya mau ikut :P