Nuffnang

Wednesday, October 29, 2008

2nd Baby Wishlist....

am not preggy ok? LOL. I just been tagged by farrah .

these are my wishlist ye... most of it apa yg aku x dpt beli time 1st baby because of RM limitation & lack of knowledge of baby stuff.. ;)


1) Spectra 3 Breastpump set.

as a starter. if confirmed i can fully bfeed my 2nd bb, insyaAllah will 'upgrade' to an advance breastpump :)

2) Avent express bottle warmer

3) nursing pillow

4) The First Years: Close & Secure Sleeper

i only know kewujudan benda alah ni lepas habis confinement. cheh...
Cute kan? Jgn hardy pun nk tido dlm ni dah le…hehehe


5) swaddle

ini pun sama. baru tahu pasal benda ni lepas habis pantang. hardy pun x suka kena bedung.


6) Safety 1st : folding bath cradle.

i never thought this thing is important sampai la time 1st time aku try nk mandikan hardy kat kg (of course with my mom supervision ;) ).


7) ikea baby changing table

sweet +simple + cheap. ;) suka..suka..suka


8) baby cot
hardy x de. coz we bought playpen for him. he slept in his playpen 2-3 times only. last2 aku malas nk bgn bg susu mlm2, letak hardy terus atas katil. hahaha. i want baby cot yg boleh turunkan palang dia so that i can put that cot next to me kat katil. x yah bgn2.


9) Fisher Price Link-A-Doos Infant to Toddler Rocker

hardy dh ada. present fr my sis. tapi yg biasa2 aje + w/o vibrate. hehehe. plan to buy this FP rocker with vibrate and it can be use fr newborn till baby 3 yrs old.


10) lindam baby bouncer

terjumpa this bouncer @ ELC. tapi hardy dh nk masuk 1 yr time tu.


11) bumbo seat

hubby x suka. but i dun care, i can buy diam2..shhhhhh ;)


12) Esprit stroller (but i want RED color)
stroller hardy masa baby dh x cun dimata aku now... cheh....berlagakkkkk...hahaha.
luv this stroller. rasanya price dia rm300 je kat TRU. suka..suka..suka :)
and bila my 2nd bb dh besar skit.. i wanna get her this (HER??? aku berangan 2nd bb GIRL bole? hahaha)
mothercare jive stroller.

so that dia leh berboria ngan abg dia... hehehehe.

AND

13) mothercare booster seat

actually ni for 1st baby/child la aka hardy. coz car seat hardy now kompem akan di pass kat adik dia, so, hardy dh kena duduk kat booster seat pulak. kan next yr government soh semua pasang seatbelt kat seat belakang ;)

so far tu je in my wishlist as for now. tapi i guess this wishlist will bertambah bila aku start preggy 2nd baby nanti. hehehe. kompem pening + berpeluh2 kalu hubby aku bc wishlist ni.... LOL.

aku nk tagged....
1) sue
2) mimi
3) zana
4) aza

and for mak2 yg dh ada anak 2,
1) mimi
2) iena
3) lieya
4) niza

korang buatlah 3rd baby wishlist pulak k? ;)

11 comments:

Sue@MamaMaryam said...

hehehe..hampir suma yg aku nak sama ngan ko.. tp tuka la aku dah tentu brg baby boy.. ahaks.. bila la aku nak peknen ni..huhuhu

mlm ni aku buat tagged ini ..suka2... rehat kang nak cari pic2 yg bkenaan...

Cik Puan Mimi said...

wah macam2 aku nak komen ni

aku pun sama dengan aku kalau yang ke3 teringin nak fully bf..

5. aku pun baru pes time tengok bedung macam tu.. lain macam jer, tak cama bedung dolu2

6. yang ni aku ada beli, pooh punya tapi tak guna pun.. ada lagi simpan elok dalam pestik

7. yang ni pun bagus gak, tapi cam makan space jer kat rumahku yang sempit tu

10. ni kelakar la, tak pernah tengok (or aku yang jakun)

11. yagn ni mahal giler kau. aku dah survey tapi aku lupa harga dia

12. beli time TRU sale leh dapat RM250 jer

psst nanti aku cilok gambar kau sikit2 yer.. ada gek yang aku berkenan dalam wishlist kau tu

Zanna_MamaBatrice said...

kena gark erk...
layazzzzzzz

nanti zana buat...
tp rerasa lebih kurang jer ngan ko nyer wishlist tu...
xpe....kawan nyer pasai nanti aku buat yerk...kot2 aku terambil gambar2 ko ...jgn marah yerk hirda....

Jue ~ mama DnD said...

itu diaaa... kalo hirda punya wishlist, usah kata en.shahnun..aku pun berpeluh jugak..... :)

wanie said...

wanie pun nak sama cam hirda no 1-3...teringin nak bf exlusive second baby nanti...
lindam baby bouncer tu macam menarik je

Jasfyra said...

waaa...best2 suma barang tuh..nak beli gakkkkk...hehee

azie(mama auni& erin said...

mula2 buka blog hang
terkejut aku.ingat hang peknen.mothercare booster seat
aku teringin nak beli

farrahar said...

Yahuuuuuu!!!

No.1 - Uuuuuuu GREAT PUMP! Bravo!

No.2 - I have bottle warmer yang brand Snowbear. The cheapest bottle warmer in town (made in Korea) and can use in the car too! Very useful!

No.5 - I will get a swaddle for my next baby too!

No.6 - I have! But Adam hated it SO MUCH ok. He would scream everytime my MIL bathed him there. Then my mom showed me how to bathe a newborn the proper way without even using that - wipe the face and shampoo the head first, then submerge the body into the water in the tub. Waaaahhh for the first time Adam didn't cry! Amazing! Maybe he just loves water. Hmm.. if not because of the pain down there, bolehlah kot I do it myself..


No.7 - I plan to make my own changing table using the 3-tiers book rack :). I don't slouch so when Adam was born, I had to bongkok everytime I changed his diaper. Sakitnyaaaa my back!! After a while I guess my body became immune to it and now I can slouch already! Huwaaaaaaarrgghhh!

No.8 - I have! Like the one that you want, yang boleh kasi turun palang la and put next to our bed so that I can reach him easily. Iya la tuh, my cot conforms to the safety standard (dont remember the code) so the palang doesnt go all the way down exactly. So I still have to get up to reach to Adam. Which is why I want a co-sleeper bassinet (item 13 in my wishlist) hihiihihi

No.11 - Ssshhhhhhhhhh.........

No.12 - Uuuuuuu I love RED!! But, the other one, so PINK! LOL!

No. 13 - Eh, ini not valid because this one is wishlist for Baby Number #1!!! Hahahaha! Actually I want to buy a Maxi Cosy Carseat for Adam hihiihihihihi....

Mimi~Najeeb said...

Hirda..No. 3 tu aku ada..tpkan frankly speaking..takyah la beli yg tu..buat nyusah je..lebih baik guna pillow biasa..aku hari tu guna yg ni masa kt SJMC..mcm nak meleleh ayaq mata sebab #1 size dia ketat..tak selesa kena tang cesaer aku #2 cutting dia x sedap la pakai..cam panas je bila guna #3 bb mcm nak tergolek jatuh je bila pakai..tp tu la..maybe sbb #1 aku badan besaq #2 refer to #1 dan #3 bb aku besaq..huhuhu

Hirda Ibrahim said...

sue: buat, jgn x buat.. :)

mimi:
5) aku jumpa kat The curve & Ikano lepas pantang jat hardy. so, aku plan nk guna for 2nd bb, senang, siap ada tempat lekat lagi.

10) ni cute. aku dok tgh dlm MC punya catalogue. tapi MY x dak. tgk2 one day aku pi ELC, aku terjumpa ni. price dia rm200.

11) kalu x salah aku rm200. tunggu sale leh dpt rm160.

zana: sila..sila... :)

jue: LOL

wanie: teringin kan? insyaallah kalu ada rezeki.

zuera: kalu dpt beli semua, aku la org paling bahagia dlm doniaaaa....

azie: MC booster seat tu rm300 je. murah kan?

Farrah:
1) great + cheap gak kan? :)i likeee..
2) snowbear? cheap aaa? leh try survey gak. thanks :)
8) yeah i know, now byk yg the palang x leh turun byk. i want baby cot like my niece's. dia punya bole turun palang tu sampai habis. senang my sis. padahal my sis beli kat kedai2 perabot tepi jln je ok? LOL
13) Maxi Cosi? hahah..cun..cun.

mimi: geee, thanks for the advise. aku pun bolat gak mimi, kompem ketat nursing pillow tu nanti. tgk la, kalu lebih $$$ beli nursing pillow yg mcm wishlist Farrah ;)
x pun still buy this nursing pillow, tapi tunggu lollipop sale 50%. rasanya every yr ada tau.... :)atleast kalu x sedap x de la ralat kuarkan sampai rm70 for a nursing pillow kan? hehehhe

~aza...as / ummie afiq~ said...

nii nak kena betui2 berangan nii...hehehee...nanti aku buat :)