Nuffnang

Tuesday, October 23, 2012

langkawi - day 1

bersedialah muntah darah tgk pix2 dlm entry ni yer...

actually tix pi LGK ni aku dh beli sejak Dec last yr. gila kan? bl thn lepas. yg flynya Oct this yr.
tak kisahlah janji aku dpt tix murah kan? return tix for 4 beranak rm200. haaa sila jeles!! tu pun coz dobot infant. dia je return rm100. kami ber-3 return tix rm100 je. grrrr.....

so, since kami dh war2kan (chewahhh ayattt) kat adik beradik aku, aku nk bwk the kids jln pi langkawi coz nk try bg dobot naik flight. so semua mcm "ehhh.. jom la kita semua pi sekali. buat family trip".

sudahhhh... so masing2 pakat cr & booked flight masing2.

flight kami pagi2 khamis tu.
adik aku amik cuti semata2 nk sambut yg mulia tuan besar dobot. ehhh dia now sgt le mengada. coz semua mak2 sedara dok rajin melayan dia.

 muka ngantuk coz pkl 4am dh bgn.

 bapak & anak2 dia.
 mommy & anak2 jantan dia. mak & anak2 haruslah pakai kaler sama. daddy derang x mau ikut sudah.

 punya le boring tunggu nk boarding. budak ni leh guling2 atas lantai airport lg.

 ni baru nk take off...

 adik dh start nk tido.. aku dh legaaaa....

 sekali food yg kami dh pre-booked sampai le pulakkk...

 dahh budak ni cargas balik. terus ngap ngap dia mkn. dekat separuh habis beriani aku. ehhh ini tidak adillll...

 kami naik AA flight yg kaler biru for QPR. gagah nk snap jugak2 nih...

 bila dia ckp dh nk landing. aku le manusia paling lega... coz dlm flight dgr suara si dobot je. apa yg dia sembangkan aku pun tak paham.

 kellas ko dik. siap tepuk tangan lepas landing!

 cepat pose!!! nak jugak snap pix AA biru tuh... eh dobot babai sapa tu??

 mak pun nak jugakkkk

 tgh tunggu beg. dobot muka curious

 org kereta sewa dh siap tunggu. adik aku booked avanza. dia pun ada tunggu kami. tgk dua beradik ni. mcm x pernah naik kereta.

 happy faces. aku post pix ni kat FB.

 terus kami mai sini nak naik cable car.

 serius hangattt... time ni baru 9.45am camtu aaa....


 adik aku kata dh dekat setahun tutup. isk isk..

 ni rega tix yer puan2.

 counter tix tak buka lg. so aku jln2 pi cr slipper kat dobot dulu. yg ada sliper kaki beruang ni je. beli je lah. tuan yg pakai pun dh mcm anak bear gak kan?

 heheeh cute gila.


 cool kan expression dobot. yg mak pak ketaq2 gayat.

 minah ni eksyen coz dh naik 5x katanya.
 pose tetap muka ceria waima time tu panas ya Rabbi...

 takde sejuk mana pun.
 pls ignore anak sulungku yg susah benor nk pose. dah.. pi main jauh2 pi...

 jom kita naik station lg satu jom.
 kat station lg satu x snap pix. coz view pun x cun. x nampak coz kabus tebal.

 so kami turun je. dobot sgt le happy. siap tepuk tgn non stop.

 tetiba shahnun dok pose sorang2 coz nk snap view belakang dia.

 cu mimi kata tu telaga tujuh.
"oooo... telaga tujuh tu tempat apa???"
adik aku balas "tempat mandi manda laaaa... apa nii kata org kedahhh"
ehhh aku org JITRA okeh... penting ke nk amik tau pasal langkawi??


 last2 dobot pun zzzzzz....

 masuk je kereta.... terus on aircond full blast. buka tudung.. haaaa lega!! kami singgah the loaf tapau roti & munch2 dlm kereta.

 sekali kuar fr area the loaf nampak monyet ni ramai2 kat seberang jalan. wahhhh.. terus kami stop. buka tingkap skit. bg monyet2 ni mkn roti. kellasss ko monyet mkn the loaf. tapi sgt le garang & liar.

 terus kami gerak pi lunch kat mcd area chenang. lepas lunch terus mai sini. coz adik aku ckp siap2 dah. HIG cekelat & corelle dia murah. org takde korangggg... sgt le heaven shopping time ni. adik aku ckp. bl siap2 today coz jumaat & sabtu penuh dgn manusia. nk gerak pun susah.

 dah habis shopping around pkl 3pm. kami datang sini.

 adik baru bgn tido. sian dia.. so aku suap porridge mcd kat dia.

 shahnun busy menikmati laksa dia... entry pasai this kedai is HERE

 lepas makan.. kami gerak pi airport nk jemput kak aku & her kids. & terus mai nk check in here.
fyi.. ni for staff2 BNM je. tapi kena booked awal le.

 ni entrance to rumah kami.
 time aku dok busy snap2 pix. time tu la gak si dobot tu dok tergolek2 atas jalan.

ni living room no 1. masuk2 pintu nampak living room ni.

pusing kiri.. nampak coridor menghala ke kitchen, dining room & living room no 2.

ada mcm courtyard/mini garden tgh2 umah.
mlm2 nyamuk byk. lol

ada dishwasher. tapi guna sekali je. lepas dinner.
pastu semua malas coz takes time nk susun2 pinggan dlm tu.
last2 basuh manual lg cepat.
ai kan kg.com
oh.. tak lupa... kat sink dia ada sink grinder.
ok yg tu mak kagum.
tu yg rajin benor aku basuh pinggan tu.
coz kejap2 on suis grinder tu. so habis segala sisa2 nasi habis hancur.

ada w.machine & dryer gak.
senang kan?

luas kan dapur dia? aku suka window yg ngadap dining table nun.

lepas panaskan lauk..
nahhhh.. sapa yg belah sana tolong le hidang.

ni dining table dia. puas hati besar.

ni balcony mengadap laut...
nampak x hardy over pose peluk life jacket baru beli tu.
ni living room no. 2. ada tv & astro.
so mlm2 semua berkumpul kat sini.

kami amik 4 bilik.
ni bilik parents aku.
bilik kak & adik aku pun mcm ni gak.
ni bilik kak aku lg sorang. luassss...
ni bilik aku.
luas gakkk...
each bilik ada astro sendiri.
bagus kan? agak2 x mo lepak kat living room.
ko duduk le dlm bilik.
toilet pun ada kat tiap bilik.
kiranya rumah ni style dia.. mcm ala2 hotel.


sekali dh habis snap pix, baru tersedar anakanda dobot ntah ke mana.
kuar bilik nampak ni....
wah wah wahhh...
eloknya ko dok tawaf kawasan tgh umah kan??
siap2kan abang.
kuar umah...
nampak muka2 ni dh terjun pool.

this pool just belakang rumah je.
cool kan?

tu diaaa...
tuan besar dobot dh siappppp

wahh abang feeling2 pandai swim.
padahal kaki x sampai tu.

shahnun beriya beli water gun ke tu?
sekali x habis2 kena tembak by hardy. masuk air kat telinga.
muka2 yg paling awal terjun pool.

lastly br le cik puan masuk.
tu pun lepas sapu sunblock segala.
sedar diri x pandai swim kan. so meh le kita lepak kat pool kids.
best je dok bersila melayan dobot.
har har har


tgh best2 mandi manda..
kak aku & parents aku sampai fr jitra..
& mak aku siap bwk bekal nasi tomato lagiiii...
oh sgt le heaven kann?
lepas mandi lapar2...
mkn nasi tomato pulak.
cik berahim makan le dgn menantu tu yer.
saya busy snap pix.
eh mana mak aku ntah time ni.


malam tu kami keluar pi minum kat Starbucks Chenang Mall. penuh dgn pak arab & mat salleh. terus kami feeling2 mcm kat Bali pulak. kikiki

to be continued... langkawi day 2....

6 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wahhhh lawanya tempat tinggal korangggggggggggggggg..puas hati betul!

Jasfyra said...

syok nya langkawi...terus berangan nk p sana lak..hihi

ellynadyra said...

gila cantik umah utk staff BNM...beso dan luas gila.....ngadap pantai lak tuh....perghhhhhh memang puas hati la.......

onniesham said...

eh poms, time ko pi tu xleh pi skybridge ke? time aku pi bulan 2 hari tu bukak lg ko.

peghhh best giler umah BNM ni.. besar yg amat. mmg syok la pi ramai2 ngan family. ada pool lak tu, syok la bebudak. ptut la dorang asik berendam je. sure bgn je tido nk terjun pool terus

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..