Nuffnang

Monday, October 8, 2012

Ni la jadi bila semua nk DIY...

Sejak dh celik sikit dh terer buat water label sendiri, aku nk explore buat goodie bag pulak.
Semua from bahan2 yg murah, yang senang cari, & paling penting, the result is sgt comei dimata aku. If mata org lain x cun x kisah. Janji mata aku rs cun.
Haaa ni nama dia.... Syok sendiri. Whateva la.

To those yg nk tau... Aku just gunakan bahan2 yg sgt le murah & senang nk cr.
1. Paper bag coklat beli fr mydin rm3.20 for 100 keping. Haaaa rs nk nangis tgk price dia. Murah gila.
2. Sticker paper beli fr kedai stationaries kat sec 7. RM0.50 sekeping. Mula2 try tanya kat kedai dlm building opis aku. Dia jual rm2 sekeping. Wei.. Sewel apa???? Mahai gila. Aku beli kat sec 7, rm5 dpt 10 keping. Amik ko. Puas hati.
3. Ribbon oso fr the same kedai kat sec 7. Rm3 segulung.
4. Double sided tape.
5. Isi2 dlm tu. Basicly aku jenis yg fussy skit. Aku will bg apa yg aku & hardy suka mkn. So dlm goodie bag aku memang le x kan ada sweets, lollipop, jelly, etc. Coz aku & hardy x mkn tu.
So for this time. Aku letak kitkat all the way fr langkawi. Coz sana murah kan? Then, mamee. Coz dia punya perencah tu dh separate. Kengkonon healthy le skit. Cekelat kandos. Ehhh aku suka cekelat ni sejak kecik. Crispy. Yg ni pun wajib ada. & last but not least. Aku letak gummy bear. Cuteeee.... Bentuk teddy bear kecik2.


Aku lupa nk snap pix brg2 tu. Semua tu beli fr tesco je.
So ni la hasilnya... Plan nk bwk pi skool hardy jumaat ni coz bday dia sabtu ni 13 oct.
Altho nampak simple. But aku sgt berpuas hati. Penat ooooo nk gunting the sticker. Nk lekat bg centre. Pastu nk isi bahan. Stapler. Then, nak terkedek2 buat ribbon pulak & lekat. Sakit2 bahu aku.....

Sib baik le bday ko setahun sekali bang. So, dimaafkan....

ps: sorry yer..... pix kecik & susunan menurun fr dah siap to baru nk buat. aku update blog fr hp je semlm. :)

dah siap!!
baru siap 2. yang ni aku siap buat lubang masukkan reben & ikat.
paper bag yg baru dilekat sticker.

5 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

yang penting kreatif dan comel. apapun sure hardy sangat2 dengan hasil tangan mommy dia

Zana Md Nordin said...

giler kreatif...
next year aku nak buat camnie ler utk goodies beg Batrice..jimat sikit...he hehe..yg penting cantik and hasil tangan sendiri..ewahhh

ellynadyra said...

aku pun buat sendiri aje tau masa bday anak aku, dari candy buffet table setting, gantung2 kat khemah, goodie beg bagai, semua buat sendiri, nak pengsan rasa, tapi aku happy!

onniesham said...

clap! clap! i like it very much.. simple but cute sgt. msti hardy trsenyum2 bangga kat school nnti... ni mommy kita buat sndiri tauuu.. hehehe. sama la kita hirda, sure letak jajan ikut tekak sndiri.. hahaha

AYuNG said...

jalan2 cni cari idea..
=)