Nuffnang

Monday, October 22, 2012

what you should eat/try in Langkawi...

Morning Ladies...

pix langkawi nanti2 le aku update yer.
tapi aku nk bercerita pasai food yg aku mkn kat langkawi.

recommended by yours truly yer.

1) Restoran P. Penarak (kat tepi jln besar dataran Lang)

Sham yg recommend kedai ni kat dlm blog dia. kat sana aku tanya adik aku. dia pun kata sedap. so day 1. ptg tu kami terus pi mkn kat sini. malas nk pi dataran Lang. coz panaihhhh....
adik aku cakap cucur udang dia sedappppp...

sayangnya hari tu dia tak buat cucur udang. frust sgt!

 ni signboard dia.

 shahnun order laksa. for me oklah. aku kan x suka sgt laksa. so x leh nk ckp whether laksa tu sedap ke tak.

 aku order mee udang. besar portion dia. sedappppp... sgt puas hati
adik aku tekak melayu. order nasi goreng ayam. lupa nk snap pix food dia. kikiki

 teh ais dia sgt le kaw!! serius sedap!
Total we paid: rm20


2) Red Tomato Resraurant & Lounge. (kat area pantai cenang. row opposite underwater world)

 this restaurant recommended by adik & kak aku gak. derang cakap cikgu2 english selalu mai mkn sini. cikgu english je ok!! kengkonon cikgu english taste omputih le.. chehhh...

this restoran ala2 mcm la bodega le gitu. aku rs mcm kat bangsar bila masuk sini.

 aku order mushroom soup for dobot. sedappppp....

 nampak tak betapa seleranya si dobot makan??
nak bg dia duduk diam, baik derang sediakan bekas plastik & sudu ikea tu, hehehe.

 shahnun order waternelon juice & aku freezze lemon. kengkonon nk potong lemak, hahaha.

 this is recommended by our waitress for that night, TINA. *hi tina....(waving) .  coz dia ckp if buat entry pasal red tomato dun forget to mentioned her name. ;)
pizza basil pesto. serius sedapppp....

 mintak mahap yer. dh nk habis Cajun Lamb ni baru aku teringat nk snap. aku kan tak mkn lamb. so aku tak rs la. tapi my sistas & shahnun kata sedap.

 ada gak kami order pasta aglio olio. punnnn aku terlupa nk snap. ni dh masuk dlm pinggan aku, dh letak sekali dgn pizza baru teringat nk snap. a bit blend rs dia. but if letak chili flakes. baru sedap.

 for dessert. aku nk order choc mousse. tapi hari tu derang x buat pulak.. frust lagi sekali.
so my sista order nih. Bannoffee Sundae. ada toffee & banana.

 licin mushroom soup tu!!

Total kami mkn that night. kami mkn for supper je coz lepas maghrib tu semua dh mkn nasi lemak. gila asyik makannnnn je.


 3) Wan Thai restaurant (pekan kuah. belakang KFC)

siakap stim. sedappp.. rs masam2.

 eh blur pulak. kerabu mangga.

 ini paling sedap. otak2. dia letak dlm kelapa. memang meriah dgn isi ikan, udang. tergolek2.

 tomyam seafood. pun sedappppp...

 budak ni dok main ramas nasi. suka hatilah anakkkk.... janji mak hang aman nk mkn.

tu diaaa.. nampak tak semua mkn x angkat kepala.
actually kami ada order kailan ikan masin, somtam & sotong goreng tepung. tapi aku x cukup tgn nk grab camera & snap.

total kami byr for these menu. rm187 rasanya.


ada satu tempat lg yang aku tak sempat makan. kedai EE rasanya kot nama dia. coz 1st day tu dah mak aku bwk nasi tomato fr jitra. berani korang nk ckp nk kuar dinner lagi?? satgi kena bret dgn cik ani. freee je.

pastu plan nk pi 2nd night. dahhhh adik aku ckp, Kedai EE ni tutup on Friday.
so kempunan le mak nk mkn kat sana. takpe... if ada rezeki kita pi lagi na....


5 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

poms, aku rasa ko kene cuba la makan lamb.. baru kau tau nikmatnya lamb.. pastu jadi hantu lamb macam aku dan lieya. hehehe

btw, ngam2 je kan ikan siakap dengan dia punya bekas.. nampak pun sedap jek ikan stim tu.

lieyalatif said...

wah menarik koooo....take noted la beb entry ni...mane tau aku nak pi langkawi lagi....leh cube....

onniesham said...

menarik nmpknya red tomato & restaurant tu. insyallah nk pi try nnti.

sian ko x dpt try EE burger. apa lagi.. kena repeat ar lgk.. hehehe

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..