Nuffnang

Thursday, October 25, 2012

Langkawi - day 2

day2. lepas subuh kami terus pi pantai.


 
1st time si adik main pasir. mula2 aku bg dia main kat play area kat kwsn rumah je.

pastu dia boring kot. dia nk berjalan kat pantai.
pastu sambung main pasir kat sini.

dahhh.. dia start buat lawatan kawasan pulakkk...
tukar baju dia. terus terjun masuk pool.

hahahah.. feeling2 mendayung sampan.

kak aku yg no 2 sampai pagi tu. terus siap2. nak pi wildlife park.
tok abah & cucu2nya.
sure time ni tok abah bersyukur anak2 dia semua pompuan. now baru tau camna nk jaga boys kan daddy???

that's baby oren!! time ni la ko baru nak amik minyak kan? haishhh

adik muka dh stone nak tido.

memang letih la. sampai sana transfer masuk stroller pun x jaga.
ni merasmikan stroller fan yg hari tu.
hari tu aku ckp aku nk bg review pasai stroller fan ni kan?
meh aku tulis sini dah le.
mak sgt le berpuas hati.
memang rs angin dia & bila si dobot dok peluk le tarik le..
aku x de lah mcm selalu. panik nk pi selamatkan stroller fan tu.
yg ni aku biar je. buat le apa ko nak anak. jgn ko campak sudah.
kat entrance photog dia soh snap pix ramai2. hahaha.. hardy geli lah tu.
aku letak gak si adik masuk dlm pix. dh mcm superimpose pulak.

ada kedai juai food2 for binatang dalam tu. satu paper bag tu ada la 3-4 jenis dedak, kacang & buah, sayur. rm6 perpack.

1st jumpa area parrot ni. semua mcm "eh buleh bg mkn ke?"
sib baik ada pekerja dia dlm 2 org yg jadi tourguide kami dlm tu. dia la yg explain details about each binatang.

 aku tak paham why derang letak rusa & kambing ni sekali, tapi sgt jinak & lapaq.
bg je sayur.. berebut.

 yg kambing tu over tau. sgt aggressive. tolak2 si rusa coz nk berebut food.
ehhh.. sekeh kang. sedar le diri.. ko tu kambing!

 flamingo ni eksyen. dah tabur food ni kan? dia buat dekkkkk je.

 pi cage buaya. gila seram.
buaya ni besaq gila. umoq 15 thn. memang depa tangkap kat langkawi.

 si tourguide tu ckp ni la bird kaler itam dlm game angry bird tu.
aku & shahnun balas "oooooo".
padahal dlm hati... "haram aku x pernah main game angry bird pun. hahahah"

 yang ni binturong kot. tgk nama dia kat signboard tu. sgt le besar & gebusss...

 dia suka pisang. TAPI... pembersih. jgn sekali2 bg dia pisang yg dh jatuh ke lantai (& of course dia nampak la).
mcm kes ni, si haimy feed dia pisang. tapi dia x sempat gigit, pisang tu dah jatuh. so kami ambik balik & nk suap dia. dia buat bodoooo je.
so, aku amik new pisang. & suap. elokkk je dia nganga. tourguide tu la yg cakap.

 comei kannn? kiut gila tgn dia dok terkuis2 nak ambik kacang.

 white racoon kot nama dia

 tu diaaa... anak2 itik kelaparan.

 sian kan bebudak key el. nampak itik amaze gila.

 then, masuk mcm ruang pameran dia. sekali ada jual batu2 permata bagai okehhh!!
camna tu??

 dah nama dia pompuan kan. semua stop dok try diamond ring, etc.
nampak muka shahnun ala2 wondering apa benda le depa ni dok try.

 aku pun nak jugakkkk... try cincin silver ni. comei gila. design butterfly.
terus aku teringat kat Lieya Latif. LOL
after less pun, rm400++ ni.
ok.. sila letak balik.

 pak sedara melayan anak2 sedara.

 sekali masuk area ular ni...
aku dh meremang2 bulu roma. ni ala2 ular daun kot. this guy x advise kami pegang. coz ular ni still garang.
gigit org gak.

 dia bg baby ular sawa.
ehhh mintak mahap le aku nk pegang. dok sebelah pun aku takmau.
hilman sgt le berani. dia sorang je yg nk pegang.

 yg lain2 tu tumpang la sekaki... tapi just pegang2 je.
tgk hardy... usap manja2 gitu...
oh berani ko abangggg... mommy berani snap pix je. LOL

 time ni adik baru bgn tido. rugi aa adik u missed by animal dah.

 pi area tasik. ada ala2 waterfall ni.
ok..pose adik beradik cepattt... pix ni nampak mcm aku slim skit kan?
hahaha.. slim le sgttttttt....

 ok.. tak puas hati.. pix penuh pulak. ok.. kompem semua keturunan peha besar!!

 adik dok tgk angsa.

 masa nk bg burung unta makan.. ada incident terjadi.

 hardy jatuh kot. alah koranggg... calar je pun. bukan berlubang lutut tu.
dia punya drama... mcm tempurung lutut terkeluar.

 sib baik le ada makngah rajin nk melayan. letak plaster bagai.

 ostrich ni sgt le ganas. aku susah hati takut dia patuk kepala aku je.

 dia mkn food dia lahap gila.

 comei donkey2 nihhh...
 adik suka gila tgk donkey..

 yah..yahhh.. let me go.. let me goooo...

 adik geram tgk rabbit...

 the tourguide sgt baik hati. siap buka kandang rabbit. bg the kids masuk.
dia kata selalu x leh masuk. tapi coz today x de org. dia buka je la.

 adik terus duduk haaaa...

 uik.. tu rabbit cekelat tu... beriya2 makngah dia nk bg dia pegang.


 tu dia.... budak yg jatuh tadi terus x leh jalan!! daddy dia je la yg layan.

 adik pun malas nk layan abg. tgk monkey lg best kan adik?

 ternganga2 tgk monkey. hahahha

 wahhhhh.. ada hati nk pegang tgn monkey. jgn harap mak ko nk bg.

 memang dia berkenan sungguh! tgk x berkedip mata.

 ni ada sejenis spesis. dia punya.. tuttttt... kaler biru & merah. pelik gila.

 birdddd.. birddddd....

 eh budak x leh jln tu dh leh lepak minum milo??

 nak balik baru sempat snap pix ni.

 besttt.... sgt bagus for kids & memupuk nilai2 cintakan haiwan ---> hirda kamsah.

 then, kami pi mkn kat Wan Thai.


 food review dia ada kat SINI.

 semua dh letih.. konon balik umah nk freshen up dulu or nk zzzz jap.
jgn harappp.. coz baru lepas ujan.
so semua pi pool lg.

 if tgk dia diam ni....mesti ada benda le tu dia tgh plan.

 rupanya nk pi pantaiii.. coz tgk shahnun & cousin2 dia dok main bola.

 eh.. apsal cam tergelek2 ko jln dik?

 adik suka gila tgk paragliding boat tu.


 laki sapakah itu?? sehatnyaaaaa... hahaha

 ni kerja makngah dia..

ni pun...


malamnya... kami keluar makan kat red tomato tu. pastu balik umah & zzzz.... sib baik aku dh habis shopping semlm.


9 comments:

Jasfyra said...

seronoknya..comey sgt la dobot ni,geram tgk muka dia

onniesham said...

menarik gak bird paradise ni. hri tu aku eksen xmo pegi. ok leh masuk itenarary nnti.

fuhhh betis dobottttt.. gebus giler. rasa aku nk gigit2 je. poms mmg ko nmpk kurus la dlm pic tu. lg satu k. ina ko very menyerlah coz pkai bju oren itu. very the stylo..

ellynadyra said...

anak semua pompuan, cucu semua lelaki hahaha
amboi dobotttttttt leh thn ko, abis dikerjakan mak ngah ko!

Fyeza Kadim said...

hi.. mind to share..beli stroller fan tu dimana ya?

Hirda Ibrahim said...
This comment has been removed by the author.
Hirda Ibrahim said...

Hi Fyeza,
i bought it from "First Few Years" @ the Curve. ada jugak the same kedai @ Paradigm Mall. if im not mistaken RM89.

Fyeza Kadim said...

thanks dear.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..