Nuffnang

Tuesday, February 5, 2013

a date with hazry.....

for the 1st time aku bwk hazry kuar pi tesco. nk bg dia merasa naik trolley katanya.
sian kan anak aku. serius jakun. makpak jarang bwk kuar. abang dia time umo camni trolley tu dh takde benda.

2-3 menjak ni sejak shahnun busy mengalahkan menteri. yg sabtu ahad pun kerja, so secara tak langsung aku kena le busykan diri pi tesco bl groceries sendiri. bwk anak teruna kecik pi potong rambut sendiri.
eh budak tu keluar berdua dgn aku baik le pulak tingkah-laku. if bwk abg sekali dh mcm nk pecah kereta aku bertempik. dah! sorang tinggal. Sorang je aku bwk.

kita mulakan dgn adik yg dh siap gebu. berlagak cam budak besar nk galas beg.
tgh jeling abg coz dia tau dia yg nk ikut and abg dia tinggal.

now nk turun sendiri tangga. jgn lah korang rajin nk pegang2.

apa2 kita ngap dulu yer dik. mommy awak lapaq.
kita mkn grilled butter chic kat Chic rice shop dulu.
baik je diam coz dia suka tgk org keliling.
yerlah idup dia hari2 tgk muka kami je kan?

semangat aku bg dia naik ride ni.
muka still mcm "ha e la.. ni je?? sgt x thrill"
dia lg suka tgk budak kat sebelah tu.

1st time duduk trolley. 
kepochi sgt rupa kan? dok jenguk org belakang.

dia sendiri pilih puting dia.

aku lemas tgk rambut dh panjang.
bwk pi kedai mamak kat dlm tesco tu gak.
sib baik dia diam.

diammm je sepanjang masa.


ok.. siap!

now eksyen x mo tgk camera.
sure pusing2 x kasi aku snap.
ko ingat ko artist ke dik?

eh tetiba kuar pix food.
hahahah
tetap nk tunjuk. kengkonon bini mithali.
ptg tu masak nasi carrot + ayam masak merah + kurma telur.
tunggu laki balik dinner sama.
oh surirumah sgt time tu rasa. LOL

budak ni WAJIB join. x kiralah dia dh mkn 44x pun.
mkn tgn kiri.

dh ajar sekali.
amik ko... nampak kami dh siap nk keluar.
dia yg kalot cr sandal, cari beg. nak kuar gak.
pandai nk buka pintu kereta dah now.
hahahah...


eh lupa nk wish hepi 1 yr and 5 months bday kat budak dobot ni sorang.
now dh terer ckp few words lah. some of it "Ke..car" for CAR.
hahaha.. combination kereta and car rasanya.

enjoy the video...



3 comments:

lieyalatif said...

comel!!! trademark bedak sekelepuk mmg tak ilang hahahhaa...buat aku geram nak cium tgk bedak sekelepuk tuh wey......

hazry excited tu koo dpt kuar berdua jek ngan mummynyer.....tu pasal siap jeling2 kat abang yg kene tinggal haahahahaahaha.....

onniesham said...

hardy x kesah ke kena tinggal?. ke ko dh umpan dia game bru kat ipad?? hahaha

dobot gunting rmbut muka sebijik cam hardy

elly nadyra said...

seronok kan sesekali date ngan anak ke 2 kan kan kan......wei best la plak time gunting rambut, kusi dia keta ek....sure tak nangis la kan!