Nuffnang

Thursday, July 25, 2013

IFTAR @ G Tower with the ladies

Date: 21 July 2013
Time: 6.30pm - 10pm
venue: Rajang, G Tower

Halu ladies,
sorry yer... dah dekat seminggu baru nk update cerita pi berbuka posa ramai. Ni kami punya acara tahunan.
this yr kami decide nk pi buffet pulak. anak2 pun dah besar. so pandai2lah korang bwk diri.
anakanda dobot still tak leh bwk pi tempat2 camni. Satgi mak dia mkn tak tenteram.
Next year bulehlah kot.

Kami beli groupon buffet ni before Ramadhan lagi. RM45 perpax. Child RM28, but kena byr kat sana.
Cerita with pixture. Aku takde idea nak membebel apa.

kami gerak after asar.
abang pakai spec lama daddy dia.
siannya ko abg, takde shades rupanya.
yg adik ko over pulak ada sampai 2.
nanti kita pi cari 1 k?

budak ni sejak kecik sampai besar, senang je nk bg dia tido.
naik je kereta. kompem zzzz.
siap dh tergolek kat belakang tapi pakai seat belt tu!!


sampai2, nampak lieya & family dah sampai.
pastu sham pulak sampai.
meh kita posing2 dulu.
Mimi pi Ampang Park jap.
Gila ayu si sham berbaju kurung.
Sgt menepati tema Iftar.

masuk2 nampak ni atas meja kami.

me & sham

mimi & lieya

laki bini yg aku rs makin posa makin bulat pulak.

tu ikan merah + kambing panggang + sauce.
yg model tu tgh buat QA... pass ke tak food kat sini. hehehe

mee bandung.
aku tak rs pun.

ada satay.
pun aku tak makan.

cold salad + kerabu.
kerabu mangga & seafood dia tu marbeles.

muffin + bread + soup.
that day dia serve bubur lambuk and sup ayam berempah.

budak2 ni satu meja.
semua bila dh berjumpa pakat dok share main game.
sorang pun tak ingat nk berbuka.

dah nama mak kan,
tetaplah heret anak soh pilih nak mkn apa.
ko jgn abangggg..
dah byr rm28 kat ko, sila mkn jugak2.
last2 hardy pilih ni...
bubur lambuk, muffin and croissant.

hardy wajib nak duduk kat abg a'am kesayangan.
dah besar dh korang kan anak2.
amik bihum, ayam berempah & satay for hardy gak.

pastu br mak korang leh concentrate kat food dia.
ni kengkonon appetiser.
salad + kerabu mangga + kerabu seafood.
semua sedap!!

aku x amik nasi mlm tu.
bukan sebab aku diet yer.
no..no..no.
sebab nak mkn lauk dia byk2.
muhahaha.. if mkn nasi nanti cepat je kenyang.
so aku amik bihun, sambal udang, sotong masala, ayam berempah, pandan seabass and seafood arabiata.
i tell uuuu...
semua sedap!
although selection of foods dia takdelah byk mcm buffet ratus2 tu. 
Tapi food2 dia semua taste aku.

shahnun berbuka kena mkn kuih.
buah melaka tu je kuih tradisional. yg lain semua omputih.

ni semua sedap!!
red velvet + strawberry mousse + mini pavlova.

pastu aku dah tak amik gambar dah. boleh??? coz makan2 + sembang2 + stop jap pi solat. Pastu sambung sembang lagi sampai kena halau lah... hahahah

for me, although masa mula2 tu aku mcm "ni je food dia??" tapi trust me.. bila dah start mkn, takde byk pun kami mkn. balik2 dok ulang amik food yg sama.
berbaloilah dgn RM45 tu kan? Normal price without groupon RM90.

actually ada byk lg food2 dia, tapi aku tak snap semua pix food. area pun luas. happy je budak2 tu berlari2. main sama2, golek2, baring2. buat mcm rumah sendiri.

Next year kita nak mai lagi ke ladies??? tunggu groupon gak k??

2 comments:

Puan Mimi said...

next year boleh repeat lagi.. makanan mmg tak banyak mana, tp tu pun tak abis makan kan..

onniesham said...

boleh repeat lg ko... ok jer.. food sedap.. tak crowded...i like. food kalo brjenis2 pusing kelilong bkn kita mkn sumer pon. yang ni ok la.. worth d money