Nuffnang

Friday, July 12, 2013

Ramadhan 1 & 2....

Selamat berpuasa ladies,
So camna dgn puasa korang? Anak2 korang? So far hardy still ok lg. takde le melepet mcm last year. Aku tgk dia lg kuat from aku.

ni to recap kejadian puasa day 1 till day 2.

seminggu b4 posa, lelek dah antar email satu opis ajak ramai2 pakai baju kurung/baju melayu on 1st day puasa. Gila semangatkan? Yang bestnya non-muslim pun ramai pakai. gila sporting semua.

majority hari tu pakai baju cotton je.

sekali lieya pun pakai the same baju kurung lah!! "I feel U' lah lieya. muhahahah



 ni time lunch break.
sah2 le muka2 melayu ni je tinggal kan?
Yg non-muslim dah kuar lunch.

bulan puasa ni office hour kami 8.30am till 4.30pm!
wahhh..ini sudah bagus. 5pm aku dh sampai umah. terus kuar dgn Shahnun pi Param.
Beli kuih je kat param coz lauk dia mcm fail je kat mata aku.
tapi aku lupa nk snap pix food aku masak masa day 1..boleh?
ehhh busy..busy..katanya.

malam tu abg happy dah siap nak pi terawih.Tgk rupa adik selepung tu.
sengeh wajib senget2 kepala.
tu feeling2 org nk bwk dia sekalilah tu.

sekali aku terjumpa ni. hahahha
ni bahasa apa ko guna ni abg???
tungging terbalik BM ko. 

sahur day 3.
lauk berbuka day 2 terlupa nk snap.
posa baru 2 hari.
tapi tahap pelupa dah over melampau.

ni food aku masak semlm. x habis.
eh tapi udang tu abis, pkl 4am tadi aku keletung keletang kat dapur masak butter prawn baru pulak.
shahnun now sejak bini dia tau masak butter prawn, tu je dia demand. aku pulak dh naik muak.

pastu now hari2 kena ada sambal cili tu.
coz hardy and shahnun nak mkn tu gak.
telur mata tu pun for hardy.
pastu aku tambah goreng ayamas crispy tu seketul kat hardy.
barulah dia selera nak mkn byk sikit.
tu je benda yg dia makan.
ayam + telur. 
gila bosan abang weihh.
camna le ko x kemetot.

3 comments:

lieyalatif said...

hahahaahah i feel u kate koooo....tu le pasal....aku pun tekejut leh same...sedangkan baju tu mmg dahlame aku tak pakai sbb mls gosok....bile pakai tersame la ngan ko hahahahahah

bagus opis ko ...sporting gile semua...camtu la best kan...jenis tak kisah ....

ishhh aku rase mmg baye2 hardy, mija ni mmg sikit2 tulis surat kot...aku ni dah berpucuk surat dpt...wakakaakkka

sabtu ni pi pasar aku akan masukkan list pasar aku udang, daun kari bagai.... sbb aku pun takleh tahan tgk butter prawn ko ....

Puan Mimi said...

poms, kalini ko masak creamy butter prawn ke. sebab selalu ko masak yang bersarang kan. aku mmg feveret sangat creamy salted butter prawn .. tp yg ada telur masin tu la..

onniesham said...

rajin hang masak poms... mcm2l lauk ada. harap hatday dpt puasa penuh sebulan kan. Echa dh tinggal 2 hari. Jumaat je dia puasa..hahaah