Nuffnang

Monday, July 1, 2013

Monster University - a MUST to watch!

Korang dah tgk dah movie Monster Uni?
Kami dahhhh... dah mcm tradition, sejak zaman aku study, Disney movie WAJIB tgk wayang. Pastu Wajib collect toys dia kat Mcd.
Dah ada anak, dgn anak2 sekali hobby mcm mak derang ni kan? Good!

Tix aku dh beli siap2 online coz dah tau dah sure cepat je fullhouse if cerita2 baru ni.
Rabu, 19 June thari, check2 tix pagi Ahad, 23rd tu, dah separuh habis. zassss.... terus je beli 3 tix. ori plan nk bwk hazry. sekali rs tak confident le pulak.
So tinggallah. Aku check balik, abg dia dulu umo 2thn 2 bulan br aku berani bwk masuk cinema.

so, kena bwk dia pusing2 tmn dulu.
baru ok nak tinggal.

time ni jerebu kan baru start teruk.

rasa kat Genting pulak.

nampak je ni, melompat hardy soh aku snap pix dia.


 besar rupanya tumbler tu.
puas ati aku.

dah lama x pi TGV pyramid. seat dia mcm dh upgrade and luas ruang kaki tu.

 sanggup aku nk pi tgk kat TGV gak coz nk beli set ni.
*pix from google

*pix from google
Kat Cathay Cineplex pun ada gak. Tapi bekas air camni dah selalu Cinema buat.
Tapi dalam pada biasa2 tu pun, aku pi gak sana nak beli.
Tapi dah out of stock. oh sedeynyaaa..

Ok, basically Monster University ni is a prequel movie for Monster Incorporated (Monster Inc).
They show us how Sully and Mike jumpa.. how they know Randal, & camna derang leh kerja kat Monster Inc. Mike is super cute with teeth retainer. Mcm dlm movie ni Mike is the main character. but in Monster Inc, Sully hero dia.

Ni aku rs nak balik kg, nk korek balik kotak2 lama aku. Sure ada toys mcd lama yg aku collect zaman study dulu. Ni aku jumpa time google. I have all! paling aku sayang si Boo tu.

pix courtesy from google

Bila aku tunjuk kat hardy, aku ada ni semua dulu. terus emo mamat tu.
"mommy... cuba simpan toys tu elok2. Boleh abg & adik main pulak. apalah mommy ni"
ewahhhh... ko pulak sekolahkan aku!

*sentap dengan anak sendiri

4 comments:

lieyalatif said...

baik la cik puan...nanti nak bawak mia n mija gi jugak laa...due cite laa aku hutang depa nie hehehehehe.....apaknye dah start cuti sems 3 bulan ni so boleh laa pi berjimba ...

bagus ko, rajin kumpul toys gini...patutle skrang ko still rajin collect tuk anak bujang ko.....

lizz said...

hari tu nak gi nonton takjadik huhu...dierang semua cakap citer ni best...tak sabar nak bawak anak2

elly nadyra said...

wah, dia dah tgk...mesti ramai queue kan nak beli tiket, wajib beli online nih!

onniesham said...

mmg bes citer ni kan... kalo dh tgok yg monster inc... sure nk tgok monster uni ni plk

puas hati tumbler tu... good quality oso