Nuffnang

Tuesday, June 30, 2009

cats in my life.....

last night, there was a stray cat came to my front door. that cat is black with white spots. the most important thing is he/she so damn cute. (excuse me. x sempat check the gender) both me & hardy get so excited feeding the cat with roti kosong... hehheh sorry cat, dinner dh habis..

& that's makes me flashback with all the memories that i had with all the cats in my life.

what i know, i started to have a cat in my family since we moved to jitra. (coz time tu baru nk ingat). tapi according to my sis, we had a cat since we were in sabah & selayang.

mak cing
when we stayed in jitra. same taman. diff house coz umah kami now x siap lagi.
mak cing is a short name for 'mak kucing'. she's a very quiet, behave cat. tapi... coz kiranya time tu dia le HOT chicks kat lorong tu, kejap2 preggy..kejap2 preggy... last2 my mom decided buang dia...
wahhh i was like nangis2.. my mom buang dia dekat pasar jitra.
then, kami pindah masuk umah baru.. and guess what, Allah maha kuasa, after 2-3 months, aku terserempak dgn mak cing kat area2 tmn aku... terus jadi adegan2 jejak kasih kat tepi jln. that time i was riding my bicycle yg ada raga kat depan. angkat mak cing, letak dlm raga & bwk balik umah... time tu dia dh tua...
tapi tetap preggy... this time anak dia kami bela...

Emon
Emon is special coz b42 this everytime mak cing bersalin anak2 dia will mati x sempat besar. & of course with the help of "mak bidan hirda'. so, there's 1 time... mak cing tgh ngiau2 nk bersalin, aku ingat lg time tu time tido ptg. (uihh kami kecik2 lepas lunch kena paksa tido. camna anak2 x bulat kan?) so, mak aku dh bising soh letak mak cing kat luar umah, tapi aku berjaya menyeludup mak cing masuk dlm bilik, buka pintu almari, kosongkan compartment bahagian bwh almari, alas newpaper & baju2 lama & letak mak cing dlm tu. oh, mak cing ni pemalu.. aku kena tutup skit pintu almari. so sambil2 tu aku jengok2 gak. last2 after quite some time...bushhh keluar le sekor kitten yg cute..so lepas mak cing bersihkan anak dia.. aku & my sis dok tertunggu2 gak, bila dia nk bersalin anak2 yg lain. x de k? 1st time in history aku jumpa kucing bersalin sekor anak je. thats why dia panjang umur kot. coz dia sekor je.
why EMON? coz kakak aku dok buat lawak nak panggil dia KEDEMON. ntah apa2 je. last lekat nama tu tapi EMON je. Emon is a male cat. atleast termakbul impian aku nk ada kucing jantan so that mak aku x de reason nk buang dia... heheheh. lepas tu mak cing ada preggy lagi. this time yg survive sekor female cat je.. yg kami namakan.... EMONI...

Emoni
anak dara mak cing merangkap adik/gf/bini emon. ni pun hot chicks lorong tmn aku tu gak... x lama pastu mak cing hilang. according to org tua2 kucing tau bila derang nk mati. & they will try their best to mati jauh2 fr umah tuan dia. so that tuan dia x sedih tgk derang mati. yg ni aku percaya coz majority kucing aku bila dh tua, derang will hilang...
Emoni pun bersalin 2-3 kali, tapi anak2 dia sekor je umor panjang... ABU...last2 emoni hilang..

Comel
pergh nama skema gila. ni kucing jantan kawan aku, dia nk buang, tapi aku kesian aku amik bela. kaler dia orange. sian comel, dia punya la macho..tup2 tuan lama dia boh nama comel..sure kena gelak dgn kucing2 tmn yg lain..hahahha...
comel jadi emon's bestfriend lepas emoni hilang. tapi comel ni notty skit. dia x behave cam emon. biasa la, ni sure mak dia x didik dia elok2 cam mak cing didik emon. lepas comel besar skit dia dh jarang balik umah. balik kadang2 je. emon still setia dok umah.
ntah mcm mana one day... org kampung belakang umah aku bgtau (belakang umah aku terus umah kampung. kg teluk nibong nama dia)... derang bunuh comel coz curi ayam derang. org kg ni jenis bela ayam, tapi lepas merata2, mak aku x larat nk basuh lantai luar coz penuh dgn taik ayam. selamba je kan bunuh kucing aku? time tu aku punya meraung cam org mati laki. bodoh punya org, bela ayam x letak dlm reban, pastu nk marahkan kucing dok kacau ayam ko... eiii lepas pada tu aku pantang nampak ayam org belakang masuk umah aku, kompem dgn suara yg kuat lagi nyaring aku sound "ni ayam sapa ni??? nk bela, tapi x reti nk letak dlm reban. pastu sesedap ati je nk bunuh kucing org". boleh?? lepas pada tu elok je ayam2 tu dok dlm reban... bagus!

Abu
Kami boh nama abu coz bulu dia kaler kelabu. Abu is anak emon & Emoni. dia ikut sebijik perangai Emon. baik & x menyakitkan hati. Abu pun hilang bila dia tua...

Pot & Yot
adik-beradik/kembar. aku adopt masa derang kecik. actually aku amik yot, kawan aku amik pot. tapi lepas kawan aku bwk balik umah pot mengiau non-stop. so, dia terpaksa tinggalkan pot dgn yot kat umah aku.
pot ekor pendek & yot ekor panjang.
pot is aggresive & bam2. tapi yot jenis pendiam & kurus panjang.
ramai org suka pot.
yot ni pelik sikit.... dia suka isap jari2 tgn or kaki. pagi2 bila dia masuk dlm bilik, kami terpaksa berselimut sampai kepala. kalu x, kejap je ko rasa dia dok menyonyot jari ko sampai kecut. aku pun x tau apsal...
pastu suka tidur kat celah2 org, dia x suka tido tempat terbuka...
yot hilang masa dia teenagers.... maybe org curi kot...

pot idup lama sampai aku sekolah menengah.....

Pak Tam
kucing itam yg sungguh cantik berkilat. dia ni pun behave.. aku x ingat mana aku jumpa dia.. kami bela dia x sampai setahun, tgk2 dia mati depan umah dgn mulut berbuih2 coz termkn rumput/daun bekas org sebelah spray racun. seperti biasa... aku nangis cam mati laki lagi....
semua kucing2 aku yg mati, aku taman kat kawasan umah aku....

Abuya
kucing neighbor aku..... tapi dia lagi suka dok umah aku. neighbor aku panggil abuya coz bdn dia kaler kelabu yg pekat gila...
abuya mati coz termakan racun tikus yg mak aku letak for tikus aaa... sian..dia mati depan mata aku...
aku meraung lagiii....
mak aku memang rasa bersalah gila. terus buang segala racun tikus. guna perangkap tikus je pastu.

Sekenit
actually bapak aku panggil dia SAKINAH. tapi lama2 jadi Sekenit pulak. dia stray cat gak. kaler tompok. & dia gf Abu.
sekenit ni jenis pandai amik hati... coz dia jenis respect Abu..kalu bg mkn, dia will bg abu mkn habis dulu, then baru dia mkn bekas2 abu.
pastu dia pandai amik ati mak aku, terer tangkap tikus. korang imagine le, dh melambak kucing kami bela, tikus bermaharaja lela dlm umah gak. kucing2 lain, tikus lalu sebelah pun leh relaxxx je tgk. sebijik cam garfield.
tapi dgn sekenit... jgn le.. kejap je dia dpt...pastu dgn bangganya,.....dia le 1st kucing yg mak aku bg tido dlm umah mlm2. kucing2 lain pkl 9pm dh kena halau kuar.
satu perangai pelik dia yg aku x leh lupa... minah ni suka mkn TIMUN. mak aku suka tinggalkan balance timun yg dh x guna atas kabinet lepas masak. kejap lg ko dgr le, bunyik kruk-krak, kruk-krak kat dapur. habis seketul timun... hahahah....
ada sejarah sekenit ni.... tgn kanan dia cacat skit... ni cerita dia
mak aku kan housewife. so jadi le bbsitter for anak2 neighbour aku. ada one time tu, ada sorang budak ni, aku x ingat nama dia. serius buas gila babi... dia pernah naik beskal jatuh longkang berdarah kepala merambu2, tapi muka maintain cool je... siap pi hospital berjahit kepala.
ok, budak ni aku x tau awat le buas gila... dia pi ambik sekenit, campak masuk bara api bekas mak aku bakar daun2 kering. perghhhhh..time tu aku kat sekolah.
balik umah mak aku cerita, aku panggil dia & tanya...
jawapan dia "saja aaa..suka".. wahhh PANGGGGG aku lempang budak tu kat pipi ok!! x pernah aku lempang org lagi... paling sakit hati budak tu leh jawab "x sakit pun"... tapi pipi dh merah bekas tgn aku. & mata dh berair2 nk nangis. ahh lantak le, mak dia nk marah aku, aku x kisah, dgn mak2 dia aku lempang nanti...
pastu aku sapu minyak gamat kat tapak kaki sekenit yg melecur tu... dh 2-3 hari.. kaki kiri dia dh baik.. tapi kaki kanan dia cam makin teruk... last2 aku tgk... OMG... ulat dok menguit2 dlm tapak kaki dia... aku geli gila.. patut la kaki kanan dia cam bengkak gila..
terus aku bwk pi klinik haiwan. doc tu lagi satu bengong... suggestion dia..
1) potong kaki
or
2) cucuk ubat bg sekenit mati...

aihhh ada yg nk kena lempang gak ni....
last2 bapak aku amik ubat kuning & bandage...
so kat umah "doktor hirda" (yess sudah upgrade fr mak bidan jadi doc sekarang..) dok process kaki sekenit kat luar umah... kepit badan dia kat celah peha aku coz x mo dia mengelupur... pastu sapu ubat kuning kat luka... pastu balut bandage...
sian sekenit terkial2 nk buka balutan tu..tapi x berjaya.
esoknya..lepas balik fr sekolah....
doc hirda memulakan sesi rawatan.... buka bandage & 'tup-tup-tup' berterabur ulat2 yg gemuk2 fr kaki dia... byk korang... aku tgk pun geli. aku rs ulat2 tu pening coz ubat kuning & bandage tu pulak tertutup kan...
pastu aku letak ubat & balut lagi.. esoknya ada 3-4 ekor je ulat yg tergolek kuar... last2 kaki sekenit dh elok, isi semua dh tumbuh balik, tapi jari manis dia (hahaha kucing ada jari manis ke?) patah time ulat dok mkn tu. so, kaki kanan sekenit sudah cacat & x leh nk cengkam2 kuarkan kuku dh...
x pe la..janji x yah potong. & jln cam kucing biasa balik...
sekenit pun hilang gak bila dia tua....

Bulat
Lepas Pot & Sekenit hilang..aku dh x dak mood nk bela kucing lagi... nak2 pulak aku dh start masuk uni... tapi adik aku telah mengidnap anak kucing sebelah umah yg bulat & montel. active lak tu... dia kaler putih with orange spot. siap kami buh nama BULAT.
actually bukan kidnap pun..si bulat ni yg sentiasa dok bertandang kat umah kami x reti2 nk balik pi kat mak & adik-beradik dia kat umah sebelah. bukan salah kami k?
last2 neighbour kami pindah, bwk mak & adik-beradik bulat sekali. bulat dia tinggal. cam paham2 soh kami bela le tu.
mak aku pernah buang bulat kat pasar jitra.. bila kak aku call bgtau, aku leh call fr kl soh mak aku cari balik Bulat. serius aku emo time tu...
last2 mak & kak aku terjumpa bulat kat medan selera jitra.
angkut bwk balik... lega aku... kalu x mau setahun aku x berckp dgn mak aku....
Bulat sentiasa ada dlm video2 family kami..
time kakak2 & aku bertunang; & time wedding kak2 aku...
bulat mati in sept 2005. x sempat dia nk tgk aku naik pelamin...
Bulat mati sakit tua kat umah parents aku... aku kat kl time tu.. bila kak aku sms bgtau bulat mati...
seperti biasa.. aku nangis sorang2 dlm bilik.... sambik tgk pic Bulat... serius aku ni terus emo kau bab melibatkan kucing2 aku...

Bulat is my last cat... lepas pada tu kami x bela kucing lagi coz adik aku pun dok hostel.
fyi, daddy aku pun suka kucing..mak aku je yg x suka...

Katik
stray cat gak... dia ni cam terbantut pembesaran skit... badan gemuk, perut boroi, tapi kaki pendek. tu yg kami panggil katik tu.
dia male cat. bestfriend Bulat b4 bulat jumpa kucing betina.
bapak aku kata katik ni gay. hahhaha.. coz dia sayang gila kat bulat & time bulat ada gf pun dia langsung x menunjukkan minat kat kucing betina..camna tu? katik pun hilang lepas bulat mati... sedih kot...

Kain buruk
gila kan nama2 kucing kami letak? sian minah tu.
hahahah... ini kucing betina yg mak aku panggil dia bohsia...dia stray cat gak. kaler serius x cun. cam kain buruk, tapi chenta hati Bulat ok!!aku & adik aku pernah brain wash bulat... "apa ni bulat, sungguh x se-khufu. hang tu skit punya ensem ke, putih melepak, si kain buruk tu sungguh x cun". bulat cam paham je apa kami kata.... sampai stare kat kami... hehehe cute kan? kami memang treat kucing cam manusia...tapi dia tetap degil sayang gila dia kat sekenit.... why mak aku panggil dia bohsia? coz dia jenis tau preggy, beranak & tinggalkan anak2 dia camtu je. dia x mo bg susu langsung k? kami yg hangin..sian anak2 dia mati camtu je... last2 kain buruk pun hilang camtu je...


tu je history aku bela kucing.. actually ada a few lagi.. tapi aku x ingat sgt.
for me, kucing tu rezeki fr Allah...
everytime kita bg dia mkn, dia will doakan kebahagian tuan dia, murah rezeki.. & benda pelik yg aku will buat dgn kucing2 aku b4 exam...
aku will slow talk dgn derang cam aku sembang dgn member... soh derang doa aku pass exam with flying colors. hehehe tapi aku buat diam2. x bg org nampak or dengar. satgi mak aku nampak ada yg kena sembur "Ya Allah, dgn kucing pun nk bersembang2 cam kawan. cuba le pi baca buka..bla..bla..bla"
so far, aku x pernah fail exam ye... Alhamdulillah....

15 comments:

~~ciklinn~~ said...

weiii byknyer kucinn.....bagus2... aku lak mmg takleh dgn kucin..nak2 kalu aku terpegang dada dier.. pehtu tersa2 lak tulang dier.... pehtu bunyi grrrr grrrr napas dia......... arghhhhhhhhhhhh oh tidakkkk jauhkan kucinn dari ku......

As said...

hirda.. byk giler kucing ko lu.. akux gemar kucing.. so xde la bela... since aku kawin ngan wan... aku cam leh accept kucing kat umah in law aku... tp in law aku kurung gak kucing tuh sbb aku x suka.. heheheh... ko nak tau.. laki aku kucing mati pun nangis... mmg pencinta binatang tul la dia... dulu byk la... aku rasa 30 ekor ++.. skang dah mati... ko tau paling tua kucing laki aku umur 20 thn tau... pink nama dia.. persian.... anak dia lak garfield 2 sempat umur 10 thn jer...skang dah xde dah.. byk mati n tua²..heheh... skang kucing punya minta sudah turun kat adriana la... hahahah...tp kadang kalo dia geram.. ekor kucing tuh dia tarik slamber jer....

Sham Ummi Echa said...

mak aiii...byk giler kucin ko bela yer poms... brp ekor tu... mmg ko ni pencinta haiwan ler.. kalo aku.. mmg sori ler bab2 kucin nih.. aku igt masa aku kecik2 dlu je aku ada bela sekor kucin..aku pggil dia kunta..bulu dia kaler black/ grey... tu je satu2nya kucin yg aku suka.. pas kunta mati.. aku kena cakar ngan ada sekor kucin tu.. terus pas2 aku fobia ngan kucin2 nih.. terus geli-geleman je nk pegang.. n alergic ngan bulu2 dia.. adik badik aku sumer penakut ngan kucin ko.. kalo kucin msk umah.. mnjerit2 masing2 suh halau kuar.. penah skali tu .. ada kucin tu beranak dlm drawer baju adik aku... meraung adik nangis sbb abis baju dia kena darah sumer... aku lak smpai muntah tgk.. terus buang ngan drawer2 skali sbb x larat nk cuci... hahahhaha..

echa lak kemaruk ngan patung garfield... bela garfield ok..nk bela kucing???? sori yer...

Zanna_MamaBatrice said...

ko pencinta kucing cam aku ler hirda...
tp tu arr...aku nie pelupa...kalu suruh buat entry pasai kucing2 aku sure...aku lupa...tp syok oo bela kucing nie...aku sokong ko
kucing nie pembawa rezeki..x kira ler...kucing ker apa ker...tp kalu kita tahu menghargai hidupan lain..insya allah, rezeki kita di permudahkan....

aku suka citer sikenit tu....touching ko...yelah, w/pun kita nie geli bila nengok ulat...tp sure x sampai hati nengok kucing kita terseksa ngan ulat2 kat kaki tu kan hirda...tu yg ko upgrade dari bidan jadi doc kan......

Mimi said...

entry cerita ceriti kucing-kucing dlm hidup hang ni mmg panjang..kalo aku nk buat entry camni pun lagi panjang aku rasa pasai kucing rumah aku patah tumbuh hilang berganti...dah la beranak banyak2 pulak tu...hehe

kucing2 ni mmg dia tau kalo dia nak mati, mesti gi lari jauh2 punyalah..tp ada sekoq kucing aku yg sayang gila kat daddy aku, bila Ciku (nama dia) nazak tu (pasai termakan racun tikus) dia lari ataih bawah dok cari daddy aku..sian okeh bila ingat balik..masa tu pulak daddy aku gi kerja..

kucing aku pun ada yg berulat camtu..tapi kt tepi telinga hanggg..busuk yg amat bau, pastu mak aku letak minyak gamat, baru ok...tapi tak lama pastu dia K.O...sadiss tul..x dan nak bwk gi klinik..

kucing2 kt rumah aku semua stray cat kecuali sekoq (yg nama ciku) tu kami beli from kawan mak aku..berak dalam pasir beli, makan semua dlm kotak dgn tin, kena gi de-worm, kena rajin sikat bulu, kena mandi pakai syampu kucing and siang2 kalo panas menggelisah kena dok dlm bilik aircon..very da high maintenance..tu yg pas ciku mati tak belidah kucing beli (ciku tu Burmese cat..dia cam kucing Siam tapi instead of colour white with grey socks, mittens and ears...ciku kaler golden cream with black socks, mittens and ears)

p/s - syok ok baca entry pasai kucing hang...terkenang zaman aku kecik2 jugak dulu...

As@Aza :) said...

weeeiiii banyak gilaaa hang bela kucing ;)....ni pencinta kucing aku tak boleh nak komen laaahh.....aku ni bukan tak suka kucing...tapi penakut kucing...penakut & geli dengan segala jenis binatang berbulu...hahahaha

orang tua-tua kata...orang yang suka kucing ni jiwa dia lembut....penyayang gituuu...hehehe

mrs khairul said...

yaaa..kucing ni binatang kesayangan rasullulah SAW..aku kagum dgn ko..sgup bidankan kucing tu..kalo aku serius dh muntah darah agaknya tgk dia beranak..hahahah

byk giler kucing2 ko kan..aku dolu2 pun ada bela kucing gaks..siap yg hilang ble dtg balik..kami adik bradik mmg syg kucing..

tapi kan as i grow older and older perception aku dah jd different..bukan sbb aku tak suka kucing but aku tak suka org yg bela kucing..

coz aku ingat masa kami kecik2 dolu..bab hygiene ni mmg dititik beratkan..kucing selalu kami mandikan..ye lah ko kucing kampung main kt longkang la..kat timbunan sampah sarap la..maunya kotor kan..pastu di sbb kan umah aku ada area yg berkarpet so at least seminggu sekali wajib vacum..dan segala mcm kerja membuang bulu..sbb mak aku izinkan kucing masuk umah KECUALI bilik tidurrrr..hahahah..tapi kdg2 kami seludup gaks..

so now dr pemerhatian aku, ada certain manusia yg amik ringan bab2 hygiene nih..bela kucing nak tapi bersihkan umah MALASSS!! aku pnh p 1 umah tau..kucing dia byk gilerrr..tu aku xkisah lah..ko tau aku balik umah tgk kat suar aku penuh dgn bulu kucing..dr atas smpi bwh..dah la suar aku wane hitam, jelas & nyata betapa pengotornya tuan umah tuh xpnh vacum karpet agaknya!

lg 1 aku benci kalo tgk tuan yg selamba jek biarkan kcuing dia naik atas dining table..eiiii..kot2 lah bulu2 dia gugur kan masuk dlm kuah..eii yark..

aku pnh jumpe sorg manusia nih..bole kucing tu dah hirup kuah sup dia ble dia selamba makan..siap offer sup dia kat aku lagi..lgsg xde perasaan betul minah tuh...menyampah i !!!

tp tu bkn bermakna aku benci kucing cume benci tuan punya kucing..ko tau kami pnh plan nak beli kucing masa mengandungkan kanda..dh berkenan sekor kat midvalley..tapi bila pk bab2 nak bersihkan kandang+ rumah kami tu yg kami cancel..ye lah masa tu aku keja lagi..sure lah x smpt nak membersihkan umah selalu...lagipun doctor x advise bela kucing time ada anak kecik2 nih..takut alah bulu..so kami plan tunggu anak2 dh beso nnt br beli kucing..

pnjg beno aku komen...jgn mara daaaaa..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

byknya kucing ko hirda.. erkk aku takot kucing..hehehe so aku x de pengalaman bsama kucing.. anak kucing lg aku takot...

☆ lieya latif ☆ said...

byk kucing ko hirda...besar pahala ko suke kucing....aku plak tak suke....sori yeak....tapi kalo kucing comel aku pegang laaa hik hik hik.....

mia n mija ikut aku...penakut ngna kucing...hik hik hik

eija28 said...

byknyer kucing kak ida...yg kelakor tu siap ada nama kain buruk...lawak tul lah......eija nie x minat kucing...penggeli....huhuhu

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

mak aiii....byk nya kucing2 awak... blh ingat lak sejarah satu persatu...mmg salute laa...

saya masa kecik dulu pernah bela kucing..bukan saya la..tapi my parents...pernah gak kucing tu beranak pinak sampai 20ekor semuanya..mak aii..masa tu jenuh laa.... mkn pun siap bentang paper lagi...pastu letak la nasi kat keliling tu (ala2 org lak mkn).. masa tu friskies tak glamer lagi....nasi gak yg best..hehehe...

tapi bila dah kawin ni, malas lak nak bela...takat tgk je...kalau ikutkan, my kids mmg hantu kucing..pantang jumpa kat mana2, mesti nak pegang2.. nak main2.. kdg2 tu sampai kena marah sebab tak nak mkn, sebok kejar kucing je... :D

eMMa@iKKa said...

uihhh...seronok pun ada..sedih pun ada bila baca history kucing belaan kau Hirda. Aku pun suka and sayang sangat kucing. Dari aku kecil sampai ke tua aku mmg sayang dgn kucing. Alhamdullilah..tuhan ketemukan aku dgn suami yang juga seorg yang suka dan sayang pada kucing.Sblm aku kahwin aku pun bela kucing..al-kisah nyer pun pjg mcm cite kau...tp setelah aku bersalin kan Trisyia..suami ku tidak lagi mengalak aku utk membela kucing..jadi aku bg mak mertua ku bela..nasib baik mak mertua ku pun pencinta kucing..sampai sekarang. Walaupun momot, chico dan cheecky dah tiada di dpn mataku hari-hari..aku masih dpt jumpa mrk..:). Yang best..sifat penyanyang kepada kucing..jatuh ke pada ke-2 anak dara ku..;)

liwaniel said...

byk ye kucing hirda penah bela...wanie pun peminat kucing jugak...masa dok kat teluk intan ade bela kucing l/kurang 10 ekor...hehehe

irfan pun sekarang suka kucing...bila nampak kucing, siap nak bawak balik rumah..tapi rumah wanie tak boleh bela kucing la

.: Leen-Awie :. said...

byk nyer kucin hirda pernah bela.. nama dia pun kemain yer... ske tgk anak kucing yg tengah syok main tuh... semer benda yg gerak2 dia nak kejar.. hehhee

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda, mak aku pun penah bidankan kucing.. kelakar jugak rasanya. adik beradik aku semua suka bela kucing, tapi aku plak yang terbalik. tak suka dengan kucing..

tapi bila aku tak suka kucing, aku dikurniakan suami yang cintakan kucing.. sebelum kawin rumah mak dia penuh kucing, tapi lepas kawin, sikit demi sikit, kucing tu dibuang.. kebetulan mak mertua pun tak suka, jadi dia pun sokong aku la.. hahaha

tapi aku memang respek giler kat kau, sebab 1st kau boleh ingat sejarah2 hidup kucing kau.. 2nd kau masih ingat nama2 dorang..3rd kau sanggup jadi bidan & doktor pada dorang, memang tak semua orang boleh buat cam kau ..

walaupun aku tak suka, nasib baik laki aku tak paksa untuk bela, coz aku dah warning kalau nak bela, sila buang najis yer, aku tak sanggup. nanti aku muntah kedarah plak