Nuffnang

Tuesday, January 25, 2011

spore - day 1

date: 20 Jan 2011
time: 5am - midnite
venue: lcct + value hotel + orchard road + arab street

actually ticket pi spore ni kami beli since June 10. 2 months after beli flight ticket pi HK. coz time tu AA tgh buat promo kan... so beli je le. tapi all the booking hotel + USS ticket only dibuat lepas balik fr HK.


Ok, flight kami pkl 7.20am. by 4.30am kami dh gerak from umah. sampai lcct around 5.30am. mak chaq dh sedia menanti....


blog dh bengong rasanya, pic kejap elok, kejap senget...


tgh tunggu nk boarding.. hardy snap this


x tido dlm flight coz dia dok ingat nk pi "unibersal studiuuuuuu"


ok, dh sampai spore. 8.30am.


tetap gak nk pose kan


dlm cab. eh apsal aku mcm org pregnant 5 bulan tu??? isk isk


senget lagiiiiii!! check in at value hotel.


our room


bilik dia cantik, tapi kecik.


paling pentingggg.. tetap ada tv 32" + dvd player


toilet. eiii geram aih pic senget nihhhhh


by 10am, kami gerak pi orchard road. terus pi Lucky plaza & shopping perfumes kat sini.


nampak x rak2 yg penuh perfumes ituuuu?? aku mcm org sewel kat situ.


dh habis shopping perfume, naik level 1 pi mkn kat ayam penyet ria. frankly speaking, sana punya ayam penyet lagi sedap banyak from ayam penyet ria kat kl ni. aku pun pelik tau. padahal same brand je.


lepas kenyang, so jln2 kat area orchard road.




by 4pm semua dh ngantuk, balik hotel & sambung swimming.


malam, kawan opis aku fr spore janji nk amik kami & bwk pi mkn murtabak zam2.


retaurant zam2 sebelah victory ni. kawan aku kata murtabak victory ni sedap lg. tapi aku nak jugak2 try murtabak zam2.


murtabak zam2. SGD9. besar gila. kami share 3 org.


tried it's nasi beriani. OMG serius x sedap langsung. dh mcm nasi kunyit je aku tgk. so jgn le try.


nampak x pompuan pregnant yg lapaq itu... oh yg botak tu kawan opis spore aku. lepas mkn kami pi mustaffa centre yg buka 24 hours. aku lupa nk snap pic boleh? gila tau now makin malas nk snap pic.


ni perfume aku tlg beli for org2 yg kirim..


cik puan hirda punyaaaaa!! suka suka suka..


shahnun punyaaaa.... wangi gak

travel/budget info:

AA ticket : RM106 per person
Value hotel: +-SGD110 pernight
Cab from airport to hotel: SGD25
cab from hotel to orchard road : SGD6.50 (one way)

perfume price : almost 50% or more less than normal price here. :)
 
 
to be continued...

6 comments:

onniesham said...

eh pukul brapa leh check in?

sapa la yg kirim perfume tu yer... ishishish.. hahaha

mmg besar betul murtabak dia kan. tetiba rasa mcm lama je x mkn murtabak. apakah perlu aku singgah pasar mlm ptg nih utk menapau murtabak??

Mimi said...

Hardy 'tahan mata' nak pi unibersal studiuuuuuu..kalo anak aku naik flight awai camni, dlm airplane zzzz...mcm bapak dia la jugak..hehe

bagus sgt Value Hotel bagi check in awal...sgt considerate...

cab from airport to hotel bole tahan mahal...eventho dekat je kan..

tu dia borong perfume sampai 4 botoi..puas hati dpt discount banyak..

Jasfyra said...

uih,gila murah perfume kt sana ek?beshnya..kalo aku p pun mesti nk borong perfume bnyk..hahaha

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ooo...korang naik flight erkk...aku ingat korang naik kereta jer dari KL ke johor....he he he....kalau betul..mau patah pinggang ko kan poms duduk dalam kereta lelama..

agak dah..ko nyer shopping perfume sure banyakkkkkk giler kan.....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ooo tu la tempat perfume yang ko selalu citer tu. byk giler stokkan.. btw sapa la yang mengorder banyak2 tu. hehehehe

murtabak singpore mmg besar2 .. aku pun tak paham apasal mesti besar2.. ke mesia ni semua kecik2 jer kan murtabak dia..

ayam penyet ria sana lg sedap dari sini ek. ok aku mesti cuba kat sana nanti..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..