Nuffnang

Wednesday, January 26, 2011

spore - day 2 (part 2)



ok, continue lepas masuk USS...


we are quite lucky coz time kami pi USS buat promo, 1 ticket will dpt SGD5 retail voucher & SGD5 for food. so save dah kat situ. oh, voucher ni kena claim kat customer service dia kat entrance USS.


masuk2 nampak gerai popcorn ni dulu. comeiiii.....


aku x tau ni jln apa. Hollywood street kot.


kami terus pi area Madagascar. time ni org x ramai.


kat madagascar, ride ni je yg ada. mcm carousel ride.


ride ni x buka lg. x tau bila nk buka.
see? see? lengang kan?


then, kami terus menuju ke area Far Far away


main target, nk tgk shrek 4D. this is WAJIB ok!! sapa pi USS x masuk sini sgt le rugi. eh apsal mak & anak pose skema tu??


queue nk masuk shrek 4D.


mula2, derang will bwk kita masuk satu bilik besar, semua kena berdiri. so si Gingy tu will cerita all the shrek history bla bla bla. serious lama & bosan. hardy dh x senang duduk. lepas dh habis baru derang buka pintu masuk theater shrek 4D.


huwaaaa sedey! aku tau movement kerusi2 tu a bit kasar & ganas. so aku x berani nk take a risk. so aku dok le kat stationary seat. seat ni x goyang2. sgt x thrill tau. tapi benda2 yg lain mcm gegar, air, angin semua still rs. semua org tgk aku. helloooo im pregnant ok!! ko ingat aku saja2 nk duduk kat kerusi ni???


lepas keluar shrek 4D, hardy bising nk naik roller coaster dragon. ni le bahana coz mama dia dok tunjuk ride2 tu dlm youtube. so aku sah2 le x berani nk naik coz getar2 kuat kan? so shahnun teman hardy. this roller coaster memang kids besar hardy boleh naik. aku confident ni bgtau shahnun, "ala yang, roller coaster for kids, apa le sgt. sure x dak apa2 la". sekali amik ko. aku rs kalu aku x pregnant pun belum tentu aku berani nak naik. he he he


ada stroller parking area opposite enchanted airways ni.


tgk, berani kan anak aku??? aku tgk rail dia pun aku scary. camna anak aku leh naik ni. pastu buleh ajak shahnun naik lg. ha ha ha


wajib drinks coz bekas tu comei! SGD12.90


sambil menunggu hardy & shahnun naik roller coaster, aku pi la queue nk amik gambar dgn puss. time ni x ramai org.



lepas tu kami pi area madagascar balik.


just nice, shrek & fiona pun baru keluar. terus aku pi queue nk snap pic. time ni shahnun pi smoking. kat USS ada area2 nk smoking. jgn le pandai2 nk smoking sesuka hati.


then, kami terus naik ride kat madagascar ni. hardy kejunggg je tu ha. padahal tu le ride paling rendah. penakut le anak oi...


mak gigih pi panjat gloria ok!! dh le tinggi.


habis ride, shahnun dh ready queue nk snap picture dgn penguin & gloria.


lepas tu kami gerak pi area Jurassic Park


ptg2 ramai kids will mandi kat sini.


punya le semangat nk naik rapid adventure! sekali hardy kurang 1 inci tinggi. punah harapan.


sgt best!! actually dia tulis pregnant lady x leh naik. tapi mak mengidam nk naik & dh tgk dlm youtube camna ride ni, so far x de le jatuh menjunam tu, so aku doa & tawakal byk2 & naik gak. aku facing belakang. hardy & shahnun facing depan. shahnun kata if facing depan lagi takut... he he he.. sib baik aku facing belakang.



aku lupa nk snap pic camna rupa canopy flyer. this pic i get from http://youthinkicarewhatyousay.blogspot.com

then kami naik Dino Soarin' . dia mcm ride Dumbo kat DL gak. tapi x leh snap pic koranggg. coz pastu dgr announcement soh keep your camera. for aku le tu kan? eh perasan x belakang tu nampak canopy flyer.


wajib kena masuk. 1 day ada 4 show je rsnya. so tgk le schedule dia bila & pi tgk.


real gila action dia. meletup2 bagai. here u can choose nk duduk kat area wet or basah skit2 or dry. cik puan harus le area dry kan? x koser aku nk basah2 ni



to be continued.....

13 comments:

Mimi said...

queue utk bergambaq lama dak for mascot? aku sukaaaa gilerrr tgk mascot puss and shrek/fiona tu...

botoi ayaq tu pun comey ada puss... plastic or glass? wajib beli coz cute and reusable.

berani hardy naik ride mcm2, best camtu, senang queue sekali...

aku rasa paling kuat anak aku berani will be the king julian's ride kt madagascar tu dgn dino soaring...
canopy flyer kem salam, jurassic park ride pun kem salam...

onniesham said...

owh ada promo eh.. untung la kan.. kira ok la tu.

hahaha..klakar pasal org tgk ko dok kat stationary seat tu. ntahh kannn igt ko saja2 nk dok situ ke kalo xde sebab.

mmg macho la hardy berani naik roller coaster tu. boy kena la macho dan hebat kan hardy kan..

mmg comei la bekas air tu. mcm bekas portion kan. aku kalo pi sini konpem duit aku abis pi bli bnda merapu mcm nih.

owh xleh snap pic eh. apa la kan, msti la org nk snap pic wat kenangan. kalo aku pon, kalo x kena sound mak selamba je snap. hahahaha

Emy Omar said...

wa..bestnya tgk pics ni semua,hirda kalau queue utk ambik gbr dengan mascots tu lama tak nak dapat turn kita?depend berapa ramai orang jugak la ye?tang bekas air tu memang cute la..unique je shape dia

Cik Nurul Pinky said...

akak bestnya tengok mcm-mcm benda ada kat dalam tu hehehe..kak bayar sekali tu boleh masuk semua tu kan??? lama tak beratue utk bergambar tu??

Hirda Ibrahim said...

mimi, emy, nurul: if pagi2 queue nk bergambar tu x panjang. tapi dh masuk thari org dh makin ramai. in my case, kami lucky, coz tiap kali chars keluar, kami dh dekat2 situ, so terus pi queue.

mcm ride pulak, ada yg fave ride kena queue lama. mcm ride treasure hunter tu kena queue 30 mins. rapid adventures 60 mins.

so, my advice, pi ride2 yg fave org dulu mcm shrek 4D, rapid adventure, treasure hunter. mummy ride x sure coz kami x masuk.

Hirda Ibrahim said...

nurul: yer nurul, byr SGD66 tu leh naik segala ride dlm tu. naik le brapa puluh kali pun.

☆ lieya latif ☆ said...

ooo ade kerusi khas yeak...seb baik ade kan...aku ingat kene dok luar kalo tak leh duduk atas seat goyang2 tu haahahaha...jakun kan aku.....

best wei..aku tingin nak pegi, tunjuk kat shah...ngecek2 nak pegi, die ckp, tgu anak bujang die besar sikit baru leh pegi...tgk! lum ape2 anak bujang die ni die dah dulukan dulu huhuhuhu

Syasmeen said...

bestnya....kena kumpul² duit nih nak bw anak² p sana

ieda said...

salam kenal dari akak ..
bestnya jalan2 di singapore .. ermm ada FM tak ?? :))

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wow! best tul..
korang lucky kan...tak yah nak queue panjang2 utk bergambar ngan maskot tu...aku paling admire kat fiona and shrek tu beb...nak pergi nak pergi...huwaaaaaaa

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ok la time ko beli tiket ni ada promo.. dapat tkar dengan foodkan. sangat berbaloi.. kat USS ni kita tak berapa risau tentang halal ke tidakkan.. sebab depa pun ramai melyau islam.

aku suka area madagascar.. yang ko amik gambar tu semua maskot or patung je poms. coz nampak cam tegak jer depa tu

aku suka la gambar hang dengan puss, sherk dengan fiona tu.. sangat comel

wei naik ride tu still kena pakai tali pinggang ek.. comel jer ko naik gloria tu.. teruja plak aku

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..