Nuffnang

Tuesday, January 25, 2011

spore - day 2 (part 1)

date: 21 Jan 2011
time: 8.30am - 10pm
venue: USS


our day start by taking a shuttle bus from hotel to USS. that is one of the reason why i chose Value hotel. because dia ada sediakan return shuttle to USS. we need to pay SGD5 sorang.

that's our shuttle bus..

hardy suka coz ada abang. & that abg is TWIN.

i can see the shrek castle..


USS ticket..

we need to redeemed from this booth. coz i purchased 1 week earlier.


take the escalator...thennn...

terus sampai sini. x yah jln jauh2...suka aku.





as usual, we are among the 1st yg queue nk masuk.

iklan jap, nampak x carry all button rose mak ituuuu?? sgt berguna masuk tempat2 camni.

we need this as the reference...

Then, Po dtg & salam2 dgn hardy...

pastu woody woodpecker pun keluar & welcome us....

travel/budget info:

USS ticket : SGD66 (adult) SGD48 (kids)  - weekdays. if weekend mahai lg.
return shuttle from hotel: SGD5 perperson



to be continued... our experience in USS

7 comments:

MamaBatrice said...

berseri2 cik puan hirda sekarang nie...aura baby tu dah nampak dah kat muka ko..and ko nampak mengecik ler cik puan....

kemain excited ko hardy....suka tengok muka budak excited tu..

deaf-angel said...

Salam
I like your reports,
- you really make full use of your time and
- you eat and shop at the right places.

anyway, salah satu sebab beza rasa mungkin pasal beras yang dipakai.

Mimi said...

bestnyer ada Po...

dekat je kan entrance nak masuk USS...takyah jalan jauh2..

can't wait to read your experience in USS..

Cik Nurul Pinky said...

akak kalau boleh tuliskan sekali dalam matawang malaysia ye hehehe..tgh kumpul info ni heheheheh

onniesham said...

gud info.

mahal betul tix USS eh. tu weekdays tu. kalo weken lg la kan. mmg kena pi time weekdays la camni + org pon x ramai sgt. kalo weken jenuh nk queue nnti.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

nasib ko pergi weekdays kan. tak ramai orang.. nak q amik gambar dengan maskot pun tak berebut. btw ko bawak bag besar tu, boleh seludup makanan tak.. i mean jajan2 for kids. nak beli kat dalam tu sure mahal kan? dorang spotcheck bag tak?

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..