Nuffnang

Tuesday, December 11, 2012

AIMIA's annual dinner 2012 - the preparation

wahhhh.... title x agak2.
preparation mcm nk pi Grammy award lagaknya. LOL...

from my last entry... a day b4 the event bg kulit halus mulus dulu... dgn pakai mask kan??

so.. on the day itself... aku dh booked the makeup artist (ye ke??) from MAC pyramid. appointment aku pkl 2pm. coz aku nk rushing balik umah lg, siap2 & nk gerak pi KL lg. dh le registration start pkl 5.45pm.
sib baik le aku 'cuti' that day, so tak yah pikir camna nk solat bagai (mode: solehah).

as expected. nk parking kat s.pyramid punya le hazab kan. last2 parking kar roof top jek.

the makeup artist chose kaler2 purple coz aku ckp baju/tudung aku nanti purple.

muka b4 make up.

lepas sapu bedak bagai.
start dgn mata.

ok.. done!! 
mukaaaa.. cam pinggan aku tgk!!

close up skit.
fake eyelashes tu....
rs beratnya la hai mata aku.




end results!!

ok... let me explain from top to toe what i'm wearing for that night (nakkkkk jugak feeling artist):
(baca ala2 cara Rebecca Bloomwood berckp dlm Confession of Shopaholic k??)

dress???
Poplook!!
.
.
.
.
shoes??
Carlo Rino!!
.
.
.
.
make-up??
MAC!!
.
.
.
.

tie & die tudung/shawl??
sunday market!! (LOL)!!
.
.
.
.
handbag??
COACH!! (borrowed by dearie sista btw.. ;) )
.
.
.
.
accessories??
bracelet; bought by sista fr Istanbul
ring; souvenir fr dearie friend few years back.
Long necklace; bought ages ago.
.
.
.
.
hp casing??
Ebayyyyyy!!!



4 comments:

Emy Omar said...

Hirda..cun ok.Make up by MAC tu memang nampak Retro la.Takde la over sangat make up dia kan..kalau pakai bulu mata fake tu memang rasa beratkan..rasa macam nak tercabut kelopak mata.(aku la rasa mcm tu :p)

lieyalatif said...

aku suke tang mata...sebab tu aku tanye tu dulu kat fb..rupenye mac...patut pun...cuns okeyyyy!!! lain gile jadik rupe ko...

tapi siyes ko nampak lain bile pakai aksesori girly2 tu....nampak ko lagi ayu n manje poms....auwwwwww.....

ni untung ko private, ade dinner gini....kat gomen?...nan hado (sambil tutup muke dan berlalu pergi hahahaahah)

elly nadyra said...

Cantiknya kamu dlm gaya retro, mata tu cantik dia buat sesuai ngan baju

Nazathul Hamimi said...

amboi complete head to toe.. cantik2 belaka..

tp make up mac tu mmg cun ler