Nuffnang

Thursday, December 13, 2012

AIMIA's annual dinner 2012

Date: 8th Dec 2012
Venue: Parkroyal KL
Time: 5.45pm till midnite
Theme: Retro/Saturday Night Fever/70's

so sambungan fr session bermake-up kat mac tu.
lepas balik umah siap2. by 4.45pm aku dh gerak kuar umah. coz registration start pkl 5.45pm.

federal hway sgt le ok, kereta tak banyak. aku sampai area2 pavilion pkl 5.10pm. tapi jln nk menghala ke parkroyal tu MasyaAllah.. jam bumper to bumper. aku sampai Parkroyal and selamat parking pkl 5.30pm.

so from kereta.. mak catwalk (keletuk..keletak.. keletuk.. keletak) pi level 2 for registration.
ada le berapa kerat je dah sampai. serius heran aku org2 camni. sian committee buat penat je letak registration 5.45pm - 7pm. tapi ramai yg sampai pkl 7pm++. alasan derang?? Jam coz ujan!!
sib baik aku bukan committee, if not.. sapa sampai lepas 7pm. jgn harap korang nk dpt door gift!
haaa.. pantang sungguh aku manusia yg x tau camna nk manage time ni. grrrr....

ok.... stop membebel hirda. cerita with pix yer... enjoyyyyyy......



some of the committee members @ registration table.

dah sampai awal kan, so the pro photog soh aku pose kat banner ni.
pose??? no problem!! tlg snap pix aku guna hp aku sekali k?

si riney baru sampai. very the "Austin Power" baju dia.
nak tgk pix aku dgn dia, time annual dinner je la.
time lain kat opis, kami just hai2-bye2 je.
sungguh unik hubungan kami kan?? kikiki
fyi... dia my housemate & classmate sejak study kat MMU lagi.
dah habis grad pun kerja kat tempat yg sama.

with Ita the trainer.

tgk berapa kerat yg br sampai??
aku dh kembung2 dok minum air sirap limau tu. yg kopok tit-bits tu dh 3x refill for table ni.
time ni kena mingle around kat luar dulu. x leh masuk hall lg. 

cool kan?

one of my IT team;Winson. LOL


that's our table. meja haruslah dekat dgn stage & buffet table yer puan2.

eh kak cleaner pun ada okehh..
glam ko akak!! dh rupa wanita korporat!

lapik pinggan.

stage deco. mula2 aku siap heran. apalah design kecik secoet tepi stage ni. yg screen besar2 atas stage tu buat apa??

rupanya derang pasang video clip kat projector.
pixs the previous annual dinners in mesia office.
from 2008 till 2011.
sebak aku & riney tgk. coz balik2 muka kami je kuar dlm video clips tu.
nampak benor dh kertu kat company tu.
isk..isk...

opening speech from big boss APAC, jeff.

big boss Mesia. G.

makan timeee!!
1st round! 
baby kailan, safron seafood fried rice, seabass in lobster sauce, grill chic in mushroom sauce.
serius sedapppp....
patut le opis aku suka buat training kat sini.
food dia memang sedap2.

2nd round aku amik seabass tu lagi. & bihun goreng.
tekak melayu kan?? 

dessert dia terbaik!!
semua sedaplah!! paling aku suka yg tgh mcm choc mousse tu.

geng kertu pose syok sendiri.
eh sukanya kaler makeup kami.
riney pun pi makeup kat mac gak.

kami malas nk gerak bgn snap2 pix.
harap org je mai & pose kat kami.
oh diva le sangatttt....

my protege!
dressing ala2 p.ramlee.
helloooo.. ko sedar x p.ramlee tu era 60's? bukan 70's!!
sungguh lari tema tau.

pix wajib tiap tahun dgn Jeff.
tiap tahun gak aku mesti snap dgn riney.

riney menang!!
yeay! ok tahun ni aku puas hari best dress memang ikut tema.

pkl 11pm. derang dh start open dance floor.
pi menari beramai2.
tahun ni kami2 semua x de mood nk menari.
x tau pasaipa.
faktor usiakah??? LOL

pose before balik dgn Jeff and Briony big boss HR

winson dah campak his misai & afro hair.
3 org jek budak IT yg mai mlm tu.
isk isk isk.. anti-social sungguh!

oh gediknya mak budak itu!

we kidnap the roses!!
LOL


we had fun!! altho aku tetappp tak lucky for the lucky draw. :(
so, what's theme for next year dinner pulak??
aku mcm teringin nk buat "back to school" or "Pyjamas party". sure cute kan? kan?


4 comments:

Jasfyra said...

hirda...nampak kuwus sgt ngn dress tu.cantik!! makeup pun cantik..happening sgt dinner korang.sukala... :D

Nazathul Hamimi said...

cantik baju ko poms.. matching dengan tote coach tu

glam sungguh makcik cleaner tu ek. heheheh kalau ko tak bitau, sumpah tak tau dia makcik cleaner

elly nadyra said...

Lama xde dinner cam ni sejak join bumi company, happenning gak dinner ko nih! Makanan nampak sedap, dah la aku tgh lapar. Makcik cleaner vogue ko, sporting makcik cleaner! Best dress, memang patut dia dpt!

onniesham said...

auwww suker tgok mekap ko.. cuns n x over. puas hati. nmpk kurus ok pkai dress tu. so.. leh la bli lg?? hehehe