Nuffnang

Sunday, December 9, 2012

Daiso - charcoal face mask

NOTE - this entry contains some gross pictures. so please bear with me ya.

last friday, kiranya ni last brg aku beli for annual dinner. nk pi cari fake eyelashes.
last sekali aku pakai 7 thn lepas korang. time aku kawin. pastu tak teringin nk try pakai dah.

so nak murah, kita pi Daiso sudeh.


2 fake eyelashes for RM5.
and gam dia pun RM5 gak.
terus mak feeling2 Rozita Che Wan. auwwww...

and dah nama dia Hirda Ibrahim. mana cukup beli tu je.
sekali ternampak ni.
nampak mcm best. dah le lama gila x pi buat facial kan?
kat pix kartun tu tunjuk buleh sapu satu muka.

sekali belakang dia tulis soh apply on nose area.
eh lantaklah. dah tak paham ckp jepun kan.
so kita ikut pix kartun tu dah la.
RM5 gak.

balik rumah. terus aku pakai dgn shahnun.
oh yes.. dia pun jadi bahan ujikaji aku.
tapi pix dia, dia x bg aku amik.
mcm le aku nak letak dlm blog kan?
ok..... stop membebel hirda.

mula2 before pakai tu, basuh muka bersih2...
and basuh or stimkan muka dgn air panas/suam dulu.
nak bg pori2 muka yg tersumbat tu terbuka dulu.
pastu dh lap bersih2, baru sapu mask ni kat muka.
dia melekit2 and tolonglah jgn kedekut yer puan2.
sapu tu kena tebal. baru satgi leh nampak result dgn jelas.
setakat rm5 je pun satu tiub kan?
(time aku sapu, rs mcm lamanya nk habis sapu satu muka. nampak benor muka besaq. lol)

tungu sampai dia betul2 kering. around 20 mins rsnya.
bila dh kering nampak berkilat je mask tu.
time ni gila tegang rs muka.

pastu peel mask tu from bahagian dagu ke atas.
part ni, ikut daya ketahanan masing2.
for me... yg muka ada bulu2 halus ni.
bila part peeling tu. OMG... rs mcm nk menjerit.
shahnun pun kata sakit.
see? kiranya memang sakit le gak.
tapi tahannn.....


the results:
tu diaaa.. nampak putih2 halus tu??
tu either white head or bulu2 halus kat muka aku or kulit2 mati.

oh gross!!
aku geli geleman tgk benda kuar fr muka sendiri.
ni part pipi.

lepas dh peel the mask.. basuh muka bersih2. basuh dgn air sejuk so that pori2 tu tertutup balik.
memang sgt bagus mask charcoal ni. raasa kulit muka bersih berseri skit.
ONLY pakai seminggu sekali je.

so x yah le rajin nk pakai hari2, satgi dgn kulit2 korang tertanggal sekali.

10 comments:

Wak Gelas™ said...

makin jelita mak tuuu.. ehHHHee

lieyalatif said...

hahaahahaah (gelak!! mesti ko tau nape aku gelak...pasal kite wassup tadi laaa hahahah)

wey, aku suke mask mcm tu..selalu beli cosway punye..rage puluh2 gak.....puas koo lepas tarik tu....aku nak cari kat daiso ar jugak...5 hengget koootttt!!!

fazitaismail said...

selalu gak pakai benda alah nie..memang elok sgat...tp bila nak tarik topeng tu mak aihhh sakit siot..berair gak ler mata nie..haha

neway salam kenal..hehe

onniesham said...

aku pon ada belimgak.. tp yg mmg khas untuk nose.. wrna putih.. aku pon share ngan laki gak.. giler kedek..rm5 pon nk berkira.. hahaha

Batrisya Qistina said...

pergh...
terbaeeekkk ar mask tu..
jenama mahal pun aku rasa result dia tak bagus camtu kot..
nie boleh nampak apa yang dia tarik keluar...

elly nadyra said...

cantik plak muka ko dah cam org minyak wakkakakakakakakkakakak
cam menarik je benda alah ni kan, aku pun nak carik ar, tapi kalau aku pakai, tak mo aku upload gambar ala2 org minyak tuh wakkakakakakakkakaa

Nazathul Hamimi said...

heheh nak try la gak. cam best je

pinky said...

hai,,saya nak tanya..kalau awak guna 2, mesti tercabut bulu muka..umm..kalau bulu muka 2 tumbuh balik, x tebal ke??? sebab saya berani guna area hidung je..takut bulu2 halus kat muka 2 tumbuh balik dgn lebih tebal T_T

Hirda Ibrahim said...

pinky ~ hi pinky. i am quite a hairy person. Tapi lepas guna facemask ni, takde pulak perasan bulu2 halus kat muka makin byk or tebal. and fyi.. rsnya dekat 2 months i tak pakai. coz malas. hehehe..
so, by right if tak pakai for dekat 2 months, the bulu2 halus should be dah naik byk kan? Ni takde pulak.
I think coz masa peel tu, dia peel sekali dgn root. If im not mistaken, yg naik kasar tu if u shave. then it will naik kasar2.
hope it will help k? :)

pinky said...

now i see...terima kasih :)