Nuffnang

Sunday, December 2, 2012

boikot??

ok.. ni kisah benar.. happened to me last week masa lunch hour.
That day aku sgtlah busy dgn briefing, meeting, conf call.. sampai pkl 1pm baru teringat nk lunch.

so, kwn aku kecoh dh skype ajak mkn. bising.. "laparrr..laparrrr". ehhh mcm budak2 tau.
ok.. ok... jom la kuar mkn. tapi dh pkl 1pm kan. kompem tempat byk penuh. nk pi pavi malas nk jalan coz awning tudung aku kemek. hahahha...

gara2 time conf call.. aku dok tekan2 kepala, dahi.. sekali dgn awning2 sekali kemek. so x leh pi pavi. pi dekat2 je. so pi la klconvec. pi starbucks je.
well aku tgk takde benda pun beza kat starbucks tu. ada le couple mat salleh and satu family chinese dok mkn. ingat nk tapau je. sekali kwn aku tu... "nk makan siniiii...... laparrrr"... oklahhhh.....ikutkan je la dia.

kami siap duduk sembang2, gelak2. pastu aku perasan, semua org yg lalu, especially Malay. mesti tgk kami dgn muka cam pelik.
aku siap tanya kwn aku "wei..apsal org2 lalu semua tgk kita ni ek??"..
confident je minah tu jawab "entah!! biarlah. saya lapar kak". (oh she calls me kak. coz sah2 le aku dinosaur kat situ)



dah balik opis.. dah sambung kerja bagai. dekat pukul 4pm. baru mak tersedar.... ehhhh... now kan semua tgh boikot product Israel!!!
lorrr patutlah semua org tgk kami dgn pandangan slack tadi. mesti dalam hati dok menyumpah2 tu kan? kan?
isk isk isk... serius kami x alert tadi.

for me...Yes... yg mana kita mampu buat kita buat la. tapi bolehkah kita2 semua ni yg on pc/laptop je sentiasa check FB masing2, kat rumah byk brg Nestle, dynamo, huggies, J&J, etc. Laptop aku pun brand HP. takkan le tetiba nk ckp "boss, pls change new laptop for me. coz i banned HP product". ko dah buang tebiat??? satgi dgn aku2 sekali dia change. nyah ko dari siniiiii......

Aku pi tesco, yg ramai org2 melayu kita ni gak. hmmm.. camna nk boikot kan if tu je tempat yg ko boleh dapat groceries yg murah.

apa2 pun tepuk dada tanya selera. renung2kanlah. (oh ayattttttt)

Sekian,
Hirda Kamsah.

2 comments:

onniesham said...

hahaha lawak ko..

ntah la aku pon xtau stakat mana pndirian aku psl boikot product israel ni

trpulang la masing2.. tp jgn la smpai mnghina org lain yg x boikot. sapa tau, dia still mkn mcd, to dia tunjuk prihatin dgn bg sumbangan plak kat ghaza tu... sapa
la kita nk menilai. jgn hangat2 taik ayam sudehh.. boikot sebulan je, esok dh reda citer ghaza dia jugak org yg pi beratur kt mcd tu

elly nadyra said...

banyak cara lain yang lebih producktif, bukannya boikot2 gini...memang la ini one of the way, tapi ntah la....lain org lain pemikirannya kan!
baru ingat nak pi starbucks ptg2 nanti, hehheehhehe