Nuffnang

Thursday, April 25, 2013

my Wednesday....

Happy Thursday ladies,
kerja ke? aku kerjaaaa.... waima malasnya nk celik mata pagi tadi coz ujan lebat kan? Tapi gagah bgn coz kerja byk x siap lg. semlm pi tgk IronMan3 premier kat Paradigm mall. aku menang 2 tickets from opis's contest. Tix from Tunetalk. sampai umah dh midnite. aku x sedar bila masa aku tido. sedar2 dah azan subuh. Cerita mcm konon penatlah sgt bunyinya kan? hehehe

kiranya kami among the 1st yg leh tgk ironman3 b4 org lain tgk la kan?
hp semua kena off.

muka tak makeup.
GSC Paradigm mall, cantik. seat pun not bad selesa & besar.
tapi sejuk gila. sib baik aku soh hardy bwk jacket dia siap2.
best gak ironman3 ni.
percaya x aku x pernah tgk ironman.
aku tgk ironman2 je.
now terus ironman3. so... aku taktau pasaipa dia ada benda alah menyala kat dada tu.
hehehhe.
tapi bestlah ironman3 ni. action saja2. pilah bwk anak2 korang pi tgk k?


semlm gak, kids luggage ni sampai. actually dh lama berkenan tgk beg ni. tapi yg brand TRUNKI. coz yg asal TRUNKI yg kuarkan beg ni. sekali tgk kat kedai. sampai rm260++. 
hoihhh sewel apa! baik mak ko beli beg baju sendiri.
masa kat London, jumpa gak trunki bag kat Heathrow airport. 20pound je.
hati berbelah bagi.. nk beli ke x haaa...
tapi coz malas nk hand luggage. aku tak beli.
sampai mesia, dok pikir2 balik.. cam menyesal tak beli.
haa tulah masalah hirda ibrahim ni.
if teringat2 dan2 menyesal!

pix courtesy fr google.


sekali nampak iklan dlm mydeal.
beg ala2 trunki ni depa ada jual.
oklah RM99.
cisss dah sama rega dgn beg aku tgk kat airport.

siap dpt pelekat2.
so that the boys can design the bag cara sendiri.
tapi kim salam le mak derang nk bg kan?
satgi ntah mana2 je korang lekat.
tak payah!! tunggu aku buat je.
material dia sgt kualiti. 
takdelah nampak bahan murah.
tapi sayang kat body dia takde word TRUNKI.
tu diaaa.. beli RM99... ada hati nk word TRUNKI!! 
hahahha. simpan je lah cita2 tu yer.

ni video trunki bag


ada tali for tarik and for galas.
galas tu sah2 makpak derang yg kena galas le kan.


so semalaman dobot dok menarik beg dia ni keliling umah.
bagusss...
actually beg ni leh buat as ride gak.
kid can duduk atas tu.
pegang telinga/handle kaler biru tu. pastu kami leh tarik tali tu.
tapi aku tak berani nk tunjuk kat hazry semlm.
satgi jenuh bibik takde kerja dok kena tarik dia pusing umah pulak.

so.. oklah nk pi travel, boleh aku sumbat segala selimut, toys the boys dlm ni. pastu korang tarikkkkk le anak2 yer.

7 comments:

elly nadyra said...

Aku nk beli gk aritu. Lupa lk nk follow up blk. Eh ada lg ke?

ANR said...

yang atas sekali tu sim card ke? cool gileee

xx

Cik Nurul Pinky said...

macam best je kak..nasib belum ada anak kalau tak dah lama beli jugak hehehe

Hirda Ibrahim said...

elly ~ dah habis dah ko.. tapi nanti ada lg tu. dun worry.

ANR ~ takdelah. tu ala2 postcard je tu. design mcm sim card.

nurul~ a ahh sgt kiut!

Puan Mimi said...

cutenya.. senang la nak tarik dobot kalau dia malas nak jalan nanti.

onniesham said...

jeles ko dpt tgok ironman3 dlu... hahaha motip nak jeles??? padahal bin minat sgt pon citer ni.. kekeke

comei ok bag tu... ok la sesuai for dobot. mujur gak aku x beli utk echa.... dah bangka... x kena gaya kalo dia heret bag tu... hahahah

Anonymous said...

Beli kat mana tu..murah hrganya?? Pls syer